• Haberler
  • Genel
  • 25 yıl rahat uyuyamamak görev öneminin özetidir

25 yıl rahat uyuyamamak görev öneminin özetidir

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, Camiiler ve Din Görevlileri Haftası’nda yaptığı açıklamada, 25 yıllık bir din görevlisinin bu süreçte sabah namazına kalkamama kaygısı ile rahat uyuyamaması örneğinin, din adamlarının yaptığı görevin önemini özetlediğini söyledi İl Müftüsü Burhan İşliyen, camiilerde biraraya gelişlerin kalplerin merkezine yerleşmesine katkı sunmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğini belirtti.SORUMLULUK 25 YIL RAHAT UYKU UYUTMADIAkademisyenler, [&hellip]

25 yıl rahat uyuyamamak görev öneminin özetidir

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, Camiiler ve Din Görevlileri Haftası’nda yaptığı açıklamada, 25 yıllık bir din görevlisinin bu süreçte sabah namazına kalkamama kaygısı ile rahat uyuyamaması örneğinin, din adamlarının yaptığı görevin önemini özetlediğini söyledi

İl Müftüsü Burhan İşliyen, camiilerde biraraya gelişlerin kalplerin merkezine yerleşmesine katkı sunmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ettiğini belirtti.
SORUMLULUK 25 YIL
RAHAT UYKU UYUTMADI
Akademisyenler, uzmanlar ve din adamlarının bilgilendirmeleri sonucu gençlerle sağlıklı iletişimler kurulabileceğini belirten Müftü Burhan İşliyen, bu anlamda aşama kaydedileceğini ifade etti.
Bu yıl ki Camiiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Kurban Bayramı dönemine rast gelmesi nedeniyle 1-7 Ekim tarihleri yerine 13-19 Ekim tarihleri arasında bu haftanın idrak edildiğini belirten İşliyen; “Bu yıl ki Camiiler ve Din Görevlileri Haftası teması olarak gençlik ve camiilerle alakalı, din görevi ile alakalı söylenecek çok şey var. Meslekte 25 yılını doldurmuş bir arkadaşımızla konuşurken şunu söyledi, ’25 Yıldır hiçbir zaman yatağıma rahat giremedim. Ya sabahleyin namaza kalkamazsam diye.’ dedi. Osmanlı Sultanlarından III. Murat’ın ‘Uyan ey gözlerim gafleten uyan.’ ilahisini yazmak zorunda kalması gibi. Öyle bir mecburiyet hissetmemek için. Bu stres bile hakikaten arkadaşlarımızın ne kadar önemli bir görev yaptıklarını göstermeye yeter.” dedi.
GENÇLERLE İLETİŞİM
KURMAKTA ZORLANIYORUZ
Burhan İşliyen, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) arşın gölgesi altında gölgelenecek sınıflardan bahsederken “Kalbi mescitlere bağlı olan adamdan” söz ettiğini belirtti.
Yaşlıların kullandıkları köstekli saatlere günümüzde az rastlanır olduğunu kaydeden İşliyen; “Camii önünden geçen bir kimse orada oturan bir yaşlıya ‘Amca saat kaç?’ diye soruyor. Amca köstekli saati cebinden çıkarıp ‘Vakit yakın evladım.’ diyerek tekrar cebine koyuyor. Amcanın saatten, zamandan anladığı şey sadece namaz vakitleri. İşte bu da kalbi mescitlere bağlı olan adam profilini oluşturuyor. Günümüzde gençlerimizle iletişim kurmakta zorlanıyoruz. Şimdi çocuklar farklı bir dil konuşuyorlar. Mesajlarda selamlaşmadan, hal hatır sormaya kadar farklı bir uslübü benimsediklerini görüyorum. Kuran-ı Kerim onlarla nasıl iletişim kurmamız gerektiği noktasında çok güzel bilgiler veriyor. Önemli olan bunları hayatımıza geçirebilmek.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme