• Haberler
  • Genel
  • 25 yıl önce gazi oldu, malul aylığı yeni bağlandı

25 yıl önce gazi oldu, malul aylığı yeni bağlandı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 1989 yılında girdiği çatışmada gazi olan Bayram Gökdemir'e 3 gün önce malul aylığı bağlandığını belirtti. Kumartaşlı, Bayram Gökdemir'in çatışmadan sonraki psikolojik durumu incelenerek malul sayıldığını belirtti Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek [&hellip]

25 yıl önce gazi oldu, malul aylığı yeni bağlandı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 1989 yılında girdiği çatışmada gazi olan Bayram Gökdemir’e 3 gün önce malul aylığı bağlandığını belirtti. Kumartaşlı, Bayram Gökdemir’in çatışmadan sonraki psikolojik durumu incelenerek malul sayıldığını belirtti

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, örnek olacak bir kararı kamuoyuna duyurdu. 25 yıl önce Şırnak’ın Robazik Deresi-Karatepe mevkiinde terör örgütü ile girilen çatışmada sağ ayağı ve karın bölgesinden yaralanan Bayram Gökdemir, çatışmadan sonra ruh sağlığının bozulduğuna ilişkin rapor alarak malul maaşına hak kazandı.
RÜYA VE UYKU BOZUKLUKLARI
Dernek Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Bayram Gökdemir’in önemli bir hak elde ettiğini belirterek “Gazi Bayram Gökdemir’le tanışmamız 4 yıl öncesine dayanmaktadır. Bayram Gökdemir, 1989 yılında Şırnak’ta askerlik görevini yaparken teröristlerle girdiği silahlı çatışma sonrasında 2 kurşun yarası almıştır. Askeri hastaneye tedavisi yapılmak üzere kaldırılmıştır. Tedavi sonrasında askerlik hizmetini yapamayacak derecede yaralanmadığı için askeri hastane tarafından ‘asker olur’ raporuyla terhis edilmiştir. Zaman geçtikçe, ruhsal rahatsızlıklarının devam ettiği, ailesi tarafından tespit edilmiş. Bayram Gökdemir’de kendi içine kapanmalar, rüya bozuklukları, uyku bozuklukları ve ani sinirlenmeler şeklinde birtakım rahatsızlıklar oluşmuştur. Bu rahatsızlıkları yaklaşık 23 yıl devam etmiş. Gökdemir, yakın akrabaları tarafından idare edilmeye çalışılmıştır” dedi.
GATA’DA 18 AY TEDAVİ GÖRDÜ
Kumartaşlı, Bayram Gökdemir’in annesinin oğlu için endişelendiğini, bu endişeler nedeniyle Dernek olarak Gökdemir’le ilgilendiklerini hatırlatarak şöyle devam etti:
“Biz Bayram Gökdemir’le tanıştığımızda annesi rahmetli değildi. ‘Ben ölürsem, oğluma kim bakar’ demişti. Biz de Bayram Gökdemir’e sahip çıkma sözü vermiştik. Biz bu süre içinde askeri şubeye sevkini aldık, tedavisi için. Gülhane Askeri Tıp Akademisi Harp Pskiyatrisi Bölümü’nde değerlendirmeleri yapıldı. Ansite teşhisi konulup konulmayacağı araştırıldı. 18 ay, GATA’da tedavi gördü. ‘Rahatsızlığı askerlik hizmetinde yaşadığı travmaların sebep ve tesiri ile meydana gelmiştir’ raporu aldı. Bu raporun akabinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na, Gökdemir’e malul aylığı bağlanması ve diğer gazilik haklarının verilmesi için müracaat ettik.”
25 YIL SONRA GELEN MUTLULUK
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kendilerine olumsuz cevap vermesinin ardından Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurduklarını aktaran Kumartaşlı, “Sosyal Güvenlik Kurumu bize 25 yıl neredeymiş, vermeyeceğiz diye ret cevabı verdi. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Dava görülürken Askeri Savcılık’tan olumlu görüş verildi. Böyle bir rahatsızmığın olabileceği görüşü verildi. Mahkeme, bu tür olayların arttığını bildirerek Hacettepe Üniversitesi’ne görüş sordu. Üniversiteden de olumlu görüş geldi. Mahkeme, tekrar GATA Profesörler Kurulu’na bizi sevk etti. O kuruldan da aynı sonuçtaki raporu aldık. Bayram Gökdemir, 1989 yılında girdiği çatışma sonrasında yaralanmıştır, rahatsızlığı o tarihteki çatışmadan dolayı olmuştur, denildi. Davamız bitti. 25 yıl sonra malul aylığını almış olduk. 15 ay önce davayı açmıştık. 1880 lira aylık bağlandı” dedi.
EVLENMEK İÇİN KIZ VERMEDİLER
1968 doğumlu Bayram Gökdemir ise, çatışmadan sonra ruh sağlığının bozulduğunu söyledi. Gökdemir, “Toplum içine karışamıyordum. Evlenmek istediğimde de bana aileler kız vermedi. Bu nedenle ruh sağlığım daha da bozuldu. Şimdi malul aylığı almaya hak kazandım” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme