25 vilayete 12 milyarlık hizmet

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ülkedeki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, 'Ülke genelinde hükümet olarak geçmişte hayal bile edilemeyecek yatırımları bir bir hayata geçiriyoruz. Türkiye'yi yatırımlarımızla nakış nakış işliyoruz. Son 13 yılda Bakanlık olarak sulamadan enerjiye, ormancılık çalışmalarından meteoroloji yatırımlarına, tabii güzelliklerimizin korunmasından içmesuyuna kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın [&hellip]

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ülkedeki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, “Ülke genelinde hükümet olarak geçmişte hayal bile edilemeyecek yatırımları bir bir hayata geçiriyoruz. Türkiye’yi yatırımlarımızla nakış nakış işliyoruz. Son 13 yılda Bakanlık olarak sulamadan enerjiye, ormancılık çalışmalarından meteoroloji yatırımlarına, tabii güzelliklerimizin korunmasından içmesuyuna kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın çalışma alanına giren her alanda yatırımlarımıza bütün hızımızla devam ediyoruz. Bu çerçevede, 85 gün içerisinde 281 adet tesisin toplu temel atma ve açılış merasimlerini bizzat gerçekleştirdim. 25 farklı ile giderek oradaki vatandaşlarımızla birlikte coşku içinde programlarımızı gerçekleştirdik. Bu 281 eserin toplam yatırım bedeli ise 12,4 milyar TL’yi aşıyor” diye konuştu.
ERDOĞAN VE
DAVUTOĞLU KATILDI
25 farklı ilde tamamlanan 281 adet eserin bir kısmı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bizzat hizmete alındı.
Kamu ve özel sektör iş birliğiyle ülke genelinde yapımı tamamlanan ve toplam yatırım maliyeti 10 milyar lirayı bulan 99 adet baraj ve hidroelektrik santral (HES) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara’da gerçekleştirilen toplu açılış merasimi ile hizmete alındı. Konya’da temeli atılan ve açılışı gerçekleştirilen 1 milyar 171 milyon lira yatırım bedelli 42 adet eserin de toplu temel atma ve açılış merasimi de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iştirak ettiği merasimle gerçekleştirildi.
ZAMANLA YARIŞIYORUZ
Bakanlık olarak belirledikleri ‘Orman ve Su İşleri Bakanlığı Zamanla Yarışıyor’ sloganına uygun olarak yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini kaydeden Eroğlu, “Tamamladığımız tesislerin açılışlarını tek tek yapmamız bile mümkün olmuyor. Bu yüzden toplu temel atma ve açılış merasimi geleneğini başlattık. Artık tesisleri toplu olarak hizmete alıyoruz. Ayrıca, Bakanlık olarak tesisleri toplu hizmete alma dışında yeni bir anlayış daha getirdik. İllere o il ile alakalı yatırım müjdeleriyle gidiyoruz. Bizim kültürümüzde bir yere misafirliğe gidildiğinde eli boş gidilmez. Bu yüzden böyle bir gelenek başlattık. Bu çerçevede gittiğimiz 25 farklı ile toplam 326 adet yatırım müjdesi verdik. Bu yatırımların toplam maliyeti ise 2 milyar 523 milyon lirayı buluyor” değerlendirmesinde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme