25 şehidin ailesine şok karar

Afyonkarahisar’da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 25 askerin ailelerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazıda personelin “Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit” olduğu bildirildi Ulusal basında yer alan habere göre, sebebi belirlenemeyen patlamada şehit olan 25 askerin yakınları Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın gönderdiği mektupta askerlerin “görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit olduğu”nun belirtilmesine isyan etti.Bu durumda [&hellip]

25 şehidin ailesine şok karar

Afyonkarahisar’da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 25 askerin ailelerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazıda personelin “Görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit” olduğu bildirildi

Ulusal basında yer alan habere göre, sebebi belirlenemeyen patlamada şehit olan 25 askerin yakınları Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın gönderdiği mektupta askerlerin “görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit olduğu”nun belirtilmesine isyan etti.
Bu durumda görev şehidi sayılan Afyon’daki askerler, Terörle Mücadele Kanunu kapsamının dışında kaldığı için aile bireylerine iş hakkı tanınmayacağı iddia edildi.
Ulusal basında yer alan habere göre, patlamada şehit olan 21 er ve erbaşların ailelerine 3 biner TL tazminat ödendiği bildirilirken şehit askerlere Mehmetçik Vakfı’nın da 30’ar bin lira ödeyeceği belirtildi.
Öte yandan Şehit olan askerlerin yakınlarına tanınacak hakları düzenleyen yasalar kapsamında terörle mücadelede ölen askerle kaza veya ihmal sonucu ölen askerin yakınlarına tanınacak haklarda iki önemli fark bulunuyor. Bir erin tüm şehitlik haklarından faydalanabilmesi için “terörle mücadele” sırasında yaşamını yitirmesi gerekiyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme