25 Şehide gıyabi cenaze namazı

Afyonkarahisar’da mühimmat deposunun patlaması nedeniyle şehit olan 25 asker için gıyabi cenaze namazı kılındı Ataköy Mahallesi’ndeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 25 asker için bugün patlamanın meydana geldiği Afyonkarahisar’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Şehirde şehit cenaze namazlarının kılındığı tarihi Gedik Ahmet [&hellip]

25 Şehide gıyabi cenaze namazı

Afyonkarahisar’da mühimmat deposunun patlaması nedeniyle şehit olan 25 asker için gıyabi cenaze namazı kılındı

Ataköy Mahallesi’ndeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 25 asker için bugün patlamanın meydana geldiği Afyonkarahisar’da gıyabi cenaze namazı kılındı. Şehirde şehit cenaze namazlarının kılındığı tarihi Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Camii’nde cuma namazı sonrasında kılınan gıyabi cenaze namazı yaklaşık 300 kişi katıldı.
MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı’nın organize ettiği cenaze namazına MHP İl Başkanı Aziz Aslan ile çok sayıda partili ve Afyonkarahisarlı katıldı. Gıyabi cenaze namazını kıldıran Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, şehadetin İslam dinindeki yerini anlatarak, Afyonkarahisarlılar’dan şehitlere haklarını helal etmelerini istedi.
Afyonkarahisar’ın havasını havasını teneffüs etmiş 25 şehidin gıyabında cenaze namazı kılmayı uygun gördüklerini anlatan MHP İl Başkanı Aziz Aslan, “Son aylarda ve günlerde ülkemizde çok üzücü olaylar olmaktadır. 25 şehidimizine hakka yürümesine neden olan patlamadan sonra Afyonkarahisarlı hemşerilerimiz ve milletimiz yasa boğulmuştur. Öncelikle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet milletimize baş sağlığı diliyorum.” dedi.
Terör konusunun üzerine kararlılıkla gidilmesini isteyen İl Başkanı Aslan, artık teröre taviz erilmemesini istedi. Her gün şehit haberi gelmeye devam edildiğini hatırlatan Aslan sözlerini şöyle sürdürdü, “Biz bayramlarda, cenazelerde, camii avlusunda, ibadet hanelerde siyasi söylemlerde bulunmaktan kaçınıyoruz. Dini siyasete alet etmek istemiyoruz. Keşke 25 şehidimize Afyonkarahisar’da bir tören yapılıp, cenaze namazlarını kılabilseydik. Bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Allah bu millete böyle acıları göstermesin. 25 şehitten sonra da her gün 2-3 şehit oluyor. Terörün bitmesini istiyoruz. Milletimiz de biz de bu işin üzerine kararlılıkla gidilmesini istiyoruz” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme