• Haberler
  • Genel
  • 25 kişiye avcılık belgesi – Kocatepe Gazetesi

25 kişiye avcılık belgesi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Orman V. Bölge Müdürlüğü, Emirdağ'da avcılık kursu verdi Afyonkarahisar Orman V.Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Emirdağ'da İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açılan kursta 29 kursiyer eğitim gördüğü, kurs sonunda başarılı olan 25 kursiyere avcılık kurs bitirme belgesi düzenlendiği belirtildi. Yazılı açıklamada, konuyla ilgili şu bilgiler verildi:'4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Orman ve Su [&hellip]

25 kişiye avcılık belgesi

Afyonkarahisar Orman V. Bölge Müdürlüğü, Emirdağ’da avcılık kursu verdi

Afyonkarahisar Orman V.Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Emirdağ’da İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açılan kursta 29 kursiyer eğitim gördüğü, kurs sonunda başarılı olan 25 kursiyere avcılık kurs bitirme belgesi düzenlendiği belirtildi.
Yazılı açıklamada, konuyla ilgili şu bilgiler verildi:“4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri hakkında kanun, ülkemizin av ve yaban hayatı kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimi ile avlakların tesis edilmesi, avcılığın organizasyonu, düzenlenmesi ve kontrolü yetkilerini Bakanlığımıza vermiştir. Bu itibarla yaban hayatı kaynaklarımız ve bu kaynakların barındırdığı biyolojik çeşitliliğin korunması, geliştirilmesi, milli ekonomiye kazandırılması ve gelecek nesillere intikali Bakanlığımızın titizlikle üzerinde durduğu konuların başında gelmektedir. Ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması kayıtlı ve bilinçli avcılıkla mümkün olmaktadır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme