248 LGS danışmanlık birimi oluşturuldu

LGS tercih süreci 3-19 Temmuz 2023 tarihlerini kapsıyor. Bu süreçte, RAM Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Emirdağ, İhsaniye, İscehisar, Merkez, Sinanpaşa, Sultandağı ve Şuhut ilçelerinde bulunan ortaokullarda toplamda 248 LGS “Tercih Danışmanlığı Birimleri” oluşturuldu   Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri, il merkezinde ve ilçelerde kurulan Tercih Danışmanlığı birimlerinde görev alarak öğrencilere tercih sürecinde [&hellip]

LGS tercih süreci 3-19 Temmuz 2023 tarihlerini kapsıyor. Bu süreçte, RAM Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Emirdağ, İhsaniye, İscehisar, Merkez, Sinanpaşa, Sultandağı ve Şuhut ilçelerinde bulunan ortaokullarda toplamda
248 LGS “Tercih Danışmanlığı Birimleri” oluşturuldu

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri, il merkezinde ve ilçelerde kurulan Tercih Danışmanlığı birimlerinde görev alarak öğrencilere tercih sürecinde yardım sağlıyor.
Tercih danışmanlığı, bireyin ilgi, yetenek, değer ve kişilik özeliklerini tanıması, mesleki seçenekleri fark etmesi, mesleklerin gerektirdiği nitelikler ile kişisel özellikleri arasında bağ kurmasını amaçlıyor. Aynı zamanda bireyin mesleklere yönelik olumlu tutum geliştirmesi, kariyer farkındalığı kazanması, iş yaşamı ile eğitim arasındaki ilişkiyi ve yaşam boyu öğrenmenin kariyer gelişimi açısından önemini fark etmesini içeren kariyer gelişim alanını desteklemeye yönelik olarak sunulan profesyonel hizmetlerin bir parçası olarakta tanımlanıyor. Bu kapsamda Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılmaya başlandı. Bu süreçte, Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Emirdağ, İhsaniye, İscehisar, Merkez, Sinanpaşa, Sultandağı ve Şuhut ilçelerinde bulunan ortaokullarda toplamda 248 LGS “Tercih Danışmanlığı Birimleri” oluşturuldu.
Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görev yapan psikolojik danışmanların görevlendirilmesiyle rehber öğretmen, psikolojik danışmanı olmayan okullardaki toplamda 78 okulda Tercih Danışmanlığı Birimi oluşturularak ve ayrıca Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezinin bahçesine “Tercih Danışmanlığı Birimi” kurularak tercih süreci boyunca öğrencilere ve velilere yönelik tercih danışmanlığı hizmeti sağlanıyor.
>> Hayriye CANER’in Haberi

Bakmadan Geçme