Sadece resmi açıklamalara inanın

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin ardından sosyal medya üzerinden bir çok yalan ve yanlış haber paylaşılmaya başlandı. Vatandaşlardan resmi makamların haricinde yapılan açıklama ve bilgilendirmelere itibar etmemeleri isteniyor. Deprem felaketinin ardından whatsApp, facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya uygulamalarından bir çok paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlardan bazılarında yeni fay hatlarının harekete geçtiği, bazı illerdeki vatandaşların tedbirli [&hellip]

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin ardından sosyal medya üzerinden bir çok yalan ve yanlış haber paylaşılmaya başlandı. Vatandaşlardan resmi makamların haricinde yapılan açıklama ve bilgilendirmelere itibar etmemeleri isteniyor.

Deprem felaketinin ardından whatsApp, facebook, twitter, instagram gibi sosyal medya uygulamalarından bir çok paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlardan bazılarında yeni fay hatlarının harekete geçtiği, bazı illerdeki vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi. Afyonkarahisar’ın da aralarında bulunduğu bazı iller için deprem tedirginliği yaratmayı amaçlayan bu açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği bildirildi.

Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada sadece resmi kurumların açıklamalarına itibar edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Haber

Haber

Bakmadan Geçme