'24 Haziran tamam deme vakti'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan ve dört milletvekili adayı partide dün öğleden sonra basın toplantısı düzenledi. Erdoğan milletvekili adaylarından Ertuğrul Yılmaz'ın mazereti nedeniyle, Hatice Gökoğlu'nun parti görevlendirmesiyle Ankara'da olması nedeniyle toplantıya katılamadıklarını açıkladı.'HALKIN AKLIYLA OYNATMAYACAĞIZ'CHP İl Başkanı Savaş Erdoğan, 'havuz medyasının' yazmadığını ileri sürdüğü Filistin gerçeğinden bahsedeceğini belirtti. 'Kaç Cuma namazı [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Savaş Erdoğan ve dört milletvekili adayı partide dün öğleden sonra basın toplantısı düzenledi. Erdoğan milletvekili adaylarından Ertuğrul Yılmaz’ın mazereti nedeniyle, Hatice Gökoğlu’nun parti görevlendirmesiyle Ankara’da olması nedeniyle toplantıya katılamadıklarını açıkladı.
“HALKIN AKLIYLA OYNATMAYACAĞIZ”
CHP İl Başkanı Savaş Erdoğan, “havuz medyasının” yazmadığını ileri sürdüğü Filistin gerçeğinden bahsedeceğini belirtti. “Kaç Cuma namazı geçmesine rağmen Filistin’e gidemeyen AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin halkına uygulanan vize gerçeği milletimizden saklanmaktadır” diyen Erdoğan, “Havuz medyası tamamen demagoji üzerine kurduğu, sözde AKP iktidarının Filistin’den yanaymış gibi yaptığı haberlerin gerçek dışı olduğunu maalesef birkaç haber kanalından başka yayınlayan ve gerçekleri halkımıza gösteren bir yayın kuruluşu yoktur. Her zaman söylüyoruz halkımızın aklıyla oynamalarına izin vermeyeceğiz” dedi.
“ARTIK HESAP
SORMAYACAK MIYIZ?”
CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklamasından örnek veren Savaş Erdoğan, Filistinli vatandaşların Türkiye’ye gelmek istediklerinde vize uygulaması yapılmasının tam bir skandal olduğunu ve skandalın halktan gizlendiğini dile getiren Erdoğan, “Meydanlarda katil İsrail diye bağırırken ise kapalı kapılar ardında İsrail’e destek ve işbirliği tüm hızıyla devam etmektedir. CHP olarak TBMM’de İsrail ile yapılan tüm antlaşmaların iptal edilmesini ön gören teklifimiz cumhur ittifakının oylarıyla reddedilmiştir. Bu mudur Filistin’e destek? Bu mudur Müslüman’a ve mazluma destek? Artık halkımızı kandıramazsınız. Miraç Gecesi Suriye’de Müslümanların vurulmasına göz yumanlar, Irak’ta Ramazan ayında 1,5 milyon Müslüman’ın ölmesine sebep olan ABD askerlerine evlerine dönmesi için duacı olanlardan Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren BOP Eş Başkanından emperyalizm ve yerli işbirlikçilerinden artık hesap sormayacak mıyız?” diye konuştu.
“24 HAZİRAN TAMAM DEME VAKTİ”
Artık 24 Haziran da “tamam deme vakti gelmiştir” denileceğini ifade eden Erdoğan şöyle konuştu: “Sevgili AK Partili, ülkücü, muhafazakâr kardeşlerim gelin birlikte ülkemize barışı mutluluğu, umudu getirelim. Gelin birlikte ülkemizi yeniden inşa edelim. Bu işe artık tamam diyecek, yargı ve adaleti düzeltecek, Cumhurbaşkanı olduğu günün ardından toplumsal barış getirecek, dış yatırımcıya güven verecek, devlette liyakati sağlayacak, eğitimde bize çağ atlatacak büyük bir dönüşüme gençlerimiz ve kadınlarımızla başlayan Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce 25 Mayıs Cuma akşamı saat 17:00’de Cumhuriyet Meydanı Anıtpark’ta, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan zaferin kentinde halkımızla büyük bir buluşma gerçekleştirecektir” şeklinde konuştu.
KÖKSAL: HİÇ BİR ZAMAN OTURAN VEKİL
 OLMADIM
CHP 1. sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal, aldığı destekle 25’nci ve 26’ncı dönemde Afyonkarahisar’ı TBMM’de elinden geldiği ölçü de temsil ettiğini belirtti. Köksal, “Bugüne kadar hiçbir zaman oturan bir vekil olmadım. Her zaman alanlarda Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin sıkıntılarını yerinde tespit edip sorunları çözmek için elimden gelen mücadeleyi vermeye çalıştım. Muhalefet milletvekili olarak görevimiz iktidarın verdiği sözlerin, vaatlerin takipçisi olmaktır. Üç yıllık milletvekilliği hayatımda bunu yapmaya çalıştım. Afyonkarahisar’ı karış karış dolaştım” dedi.
UYAN: DESTEKLERLE
ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
CHP 2. sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, Dinarlı olup evli ve iki çocuk babası olduğunu söyledi. Madencilik işiyle uğraştığını dile getiren Uyan, “Baba tarafından Uyan, anne tarafından ise Veziroğlu sülalesinden gelmekteyim. Veziroğulları denildiğinde Afyonkarahisar’da ve ülkemizde Türkiye de ilklere imza atan bir sülaleden gelmekteyim. Dedem Bayram Ali Veziroğlu, CHP’den Dinar’da üç dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapmıştır. Dayım Kadri Veziroğlu, CHP’ye hizmetleri olan bir şahsiyettir. Bu gelenekten gelen bir kişi olarak Afyonkarahisar ve bölgemin sorunlarını TBMM’de 27’nci dönemde dile getirebilme adına, Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin seçilip, parlamenter sistemin geri dönmesi adına elimden geleni yapacağım. Bu yarışta ben de varım” diye konuştu
NERGİZ: BU DAVA HEPİMİZİN
CHP 3. sıra Milletvekili Adayı İsmihan Nergiz, 26’ncı dönemde 4’ncü sıradan milletvekili adayı olduğunu hatırlattı. 2009 yılında Sultandağı Yakasenek beldesinde Belediye Başkanlığı ile aktif siyasete başladığını kaydeden Nergiz, “2014 yılında da İl Genel Meclisi üyeliğine adaylığımı koydum. 27’nci dönem milletvekili adaylığımla çalışmalarıma devam etmekteyim. Bir cumhuriyet kadını olarak çalışmalarımı sonuna kadar devam ettireceğim. Bugüne kadar hiç durmadan çalıştım çalışacağım. En önemli sorunumuz ekonomi. Çok ciddi bir borcun altındayız. Sonuna kadar çalışacağız. Kurtuluş savaşı verdiğimiz bu topraklarda biz kadınlar kenetlenerek çalışacağız. Bu dava hepimizin, Afyonkarahisar halkını aramızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
AKGÖZ: CHP’DE SIRAYI HİÇ ÖNEMSEMEDİM
CHP 4. sıra Milletvekili Adayı Ramazan Akgöz, partisinin ayakta kalması için her zaman her türlü zorluğa göğüs gerdiğini söyledi. Akgöz şöyle konuştu: “Maddi manevi her türlü fedakârlıkla partimizin kuruluş ve örgütlenmesinde görevlerde bulundum. Ben CHP’de hangi sırada olacağımı hiç önemsemedim önemsemem de. Benim için önemli olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olan bu partide milletvekilliği adaylığı yapmak kadar şerefli bir şeyin olduğunu düşünmüyorum.”
ELEŞTİRİYE ALKIŞLARLA CEVAP
Gün FM’in sahibi İsmail Akar basın toplantısı sonrası CHP İl Başkanı Savaş Erdoğan ve milletvekili adaylarına konuşmalar sırasında bazı partililerin alkışlarken bazılarının sessiz kaldığı gözlemini dile getirdi. Akar’a tüm CHP’liler kuvvetli alkışlarla cevap verdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme