'24 Haziran seçimlerine hazırız, kazanacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel gündemi değerlendirdi.'MÜCADELEMİZDEVAM EDECEK'CHP İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, 6 Mayıs 1972 yılında emperyalizme karşı durduklarını vurguladığı Deniz Gezmiş,  Hüseyin İnan, Yusuf Aslan'ın siyasal bir idama kurban gittiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin tam bağımsızlığını savunan,  6. filoyu denize döken üç [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, partide düzenlediği basın toplantısında yerel ve genel gündemi değerlendirdi.
“MÜCADELEMİZ
DEVAM EDECEK”
CHP İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, 6 Mayıs 1972 yılında emperyalizme karşı durduklarını vurguladığı; Deniz Gezmiş,  Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ın siyasal bir idama kurban gittiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin tam bağımsızlığını savunan,  6. filoyu denize döken üç fidanı asla unutmayıp, unutturmayacaklarını söyledi. Erdoğan, “Eminim bizi duyuyorsunuz onlara söylemek isterim ki, ‘Sizleri genç yaşta darağacına gönderen zihniyet bugün Ali İsmail’leri,  Etem Sarısülük’leri,  Abdullah Cömert’leri, Berkin Elvanlar’ı sizlerin yaşında kara toprağa girmelerine sebep olmuşlardır. Mücadelemiz tam bağımsız Türkiye mücadelesidir. Emperyalistler ve iş birlikçilerine karşı mücadelemiz yılmadan ve korkmadan devam edecektir” dedi.
ŞEKER FABRİKASININ
AKIBETİ NE OLACAK?
Afyon Şeker Fabrikası satışından dolayı geçen hafta ki basın toplantısında dile getirdikleri eleştirilere cevap verilmediğini belirten Erdoğan, “Fabrikanın içerisinde bulanan taşınmazlar, Afyon merkez ve ilçelerindeki taşınmazların akıbeti ile ilgili sorularımıza maalesef yetkili ağızlardan bir cevap alamadık. Bugün tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Afyon Şeker Fabrikasının özelleştirme kapsamına alınmayan taşınmazların akıbeti ne olacak? Sabırla cevap bekliyoruz” diye konuştu.
“HALKIN AKLIYLA OYNUYORLAR”
“Manifestonuzla halkımızın aklıyla oynayamayacaksınız” diyen Savaş Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkanı tarafından açıklanan seçim manifestosu ‘16 yıldır yapamadım ve yapamacağımın’ itirafıdır. Bir manifesto içerisin de yer alan adalet,  insan hakları, muasır medeniyetler, gelir adaleti ve istihdam gibi vaatleri aslında 16 yıllık AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğinin birinci ağızdan açıklamasıdır. Tam 16 yıldır yönettikleri ülkeyi 500 milyar dolar borç batağına sokmuştur. IMF’ye borcu bitirdik deyip, faiz lobilerine 150 milyar dolar faiz ödemişlerdir. İktidarları boyunca bir tane dahi fabrika yapmayıp,  aksine cumhuriyet kazanımları tüm fabrikaları satmışlardır. Ülkemizi yabancı sermayeye teslim ederek, 62 milyar dolar değerindeki kamu varlıkları satmışlardır. Ekonomimizi tamamen dışa bağımlı hale getirmişlerdir. Bulgaristan’dan saman, Uruguay’dan, Fransa ve Sırbistan’dan büyük baş hayvan, Çin’den sarımsak, Vietnam ve İtalya’dan pirinç, Yunanistan’dan pamuk, Kanada ve Ukrayna’dan yeşil mercimek, nohut ve bezelye ithal edenler kendilerini yerli ve milli olarak adlandırıp halkımızın aklıyla oynamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
“İKTİDAR İTHAL BİR İKTİDAR”
Çiftçi, işçi, memur, kadın ve gençlerin alın terini tefecilerin önüne döktüğünü ileri sürdüğü AK Parti iktidarının gelecek nesilleri egemen güçlere teslim ettiğini belirten Erdoğan, “Bu iktidarın yerli ve milli değil,  ithal bir iktidar olduğu açık ve nettir. Eğitim sistemi 16 yıl boyunca 14 kez değiştirildi. Bizim çocuklarımız kobay mı? Hangi sınava gireceğini bilmiyor,  hangi liseye gideceğini bilmiyor. Okullarımızı nitelikli ve niteliksiz diye ayrıldılar. Tüm annelere sesleniyorum.  Vebali sizindir. İki milyona yakın çocuk okula gitmiyor? Biliyor musunuz? 41 ülke araştırmasında en kötü eğitim sistemi bizde 41’nci sıradayız. Yurt sorunlarını çözmediler, çözemediler. 16 yıl boyunca eğitim sistemimizi bilim ve araştırmadan uzak adeta yapboz ve deneme tahtasına çevirdiler. Dış politika ülkenin çıkarlarına göre yapılır. Bu anlayış dünyanın her ülkesinde geçerlidir.  Çünkü ülkeler dış politikalarını ülkelerinin menfaatlerine göre yaparlar.  Egemen güçlerin emriyle dizayn etmezler. Maalesef bizim ülkemiz hariç. Irak’a tezkere çıkartacaksın dediler, çıkarttılar.  Ramazan ayında Irak’ı vurulmasına zemin hazırladılar, bir buçuk milyon insanın katledilmesine sebep oldular.  Katledilen Müslümanların acısı yetmiyormuş gibi katleden ABD askerlerine dua ettiler. Suriye’ye silah sokacaksın dediler emredersin deyip katar üzerinden silah soktular Suriye’yi iç savaşa sürükleyip Miraç gecesi Suriye’nin vurulmasına alkış tutular. Dostumuz kalmadı herkesle kavgalıyız” ifadelerini kullandı.
İHTİYAÇ KARDEŞLİK VE TOPLUMSAL BARIŞ
AK Parti iktidarını ser bir dille eleştirmeyi sürdüren Erdoğan şöyle konuştu: “Türkiye’nin onurunu, şerefini Mavi Marmara olayında İsrail’e 20 milyon dolara sattılar. İnsanlarımız öldü tazminat ve özür değil dalga geçercesine bağış yaptılar. 16 yıldır bu coğrafyada Müslüman kanı akıyor.  Hepsinin altında dini politikalarla karşımıza çıkan AKP iktidarının imzası vardır. Bunları hiç bir zaman unutturmayacağız, halkımızın aklıyla oynamalarına izin vermeyeceğiz.  İnsanlarımız mutlu değil. Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden bölünmez bütünlüğünden yanayız.  Ama son 16 yılda iktidar insanlarımızı etnik, inanç ve yaşam tarzı ayrıştırarak bölmüştür.  Toplumsal barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır.”
“DEMOKRASİ BİR AHLAK REJİMİDİR”
“15 Temmuz sivil darbesinin, 12 Eylül darbesinden ne farkı var?” sorusunu soran Erdoğan şunları söyledi: “ Bu nasıl anlayış, nasıl demokrasiden bahsediyorsunuz. İstediğinizi içeri atıyorsunuz, İstediğinizi FETÖ’cü, istediğinizi terörist ilan ediyorsunuz. Konuşmak, düşünmek yasak, yazmak yasak, tweet atmak suç. Sosyal medyada paylaşım yapmak suç. Adeta halkımıza; Bize biat etmezseniz FETÖ’cüsünüz, teröristsiniz,  suçlusunuz denilmektedir. Demokrasi bir ahlak rejimidir. Her şeyi ben bilirim, her şeyi ben yaptım demek,  psikolojik bir sorun ve diktatörlüktür. Oysa küçük ayrıntılardan iş bölümüne giden bir ülke gelişmiş bir ülkedir.  Liyakati ve adaleti yok ederseniz ülkenin gelişimine ket vurursunuz.”
“SEÇİMLERE HAZIRIZ KAZANACAĞIZ
AK Partili ve MHP’li seçmene seslenen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Sevgili AKP’li, MHP’li, ülkücü kardeşlerim. Hep birlikte AKP iktidarının yönettiği 16 yılda bu ülkede yaşayıp acıları ve olumsuzlukları birlikte yaşadık. Genel Başkanının manifestosunu okuduk. Hala bu iktidarın bizi kandırmasına aklımız ve zekâmızla oynamasına izin mi vereceğiz? Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce parti rozetini çıkararak 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını açıkça belirtmiştir. Herkes emin olmalı ki 25 Haziran sabahı doğacak güneş ülkemize barışı, huzuru ve kardeşliği getirecektir. Ekonomide bağımsızlık ilkesiyle üretime dayalı ekonomik politikaları hayata geçireceğiz. Eğitimde tüm okulları bilim ışığında nitelikli hale getireceğiz. Dış politikada ülkemizin çıkarları göz önünde bulundurularak tam bağımsızlık ilkesiyle hareket edilecektir. Tek adam rejimine son verip güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri döneceğiz. Gelin hep birlikte söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 24 Haziran seçimlerine hazırız. Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

CHP’de 7 milletvekili aday adayı

CHP İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, partilerine milletvekili aday adaylığı için 7 başvurunun yapıldığını açıkladı

CHP İl Başkan Vekili Savaş Erdoğan, 24 Haziran erken genel seçimleri için partisine milletvekili aday adaylığı başvurusunun 07 Mayıs Pazartesi günü sona erdiğini söyledi.
CHP’den Milletvekili aday adayı olan isimler; Dr. M. Kemal Demirkırkan, Av. Ramazan Akgöz, Av. Ertuğrul Yılmaz, Av. İlhan Çınar, Esnaf İsmahan Nergiz, Sigortacı Hatice Gökoğlu ve İşadamı Hakan Uyan.

Bakmadan Geçme