23 yılda değişen bir şey yok

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın suikaste kurban gidişlerinin yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme ile emekli edebiyat öğretmeni Saadettin Koşar’ın konuşmacı olduğu etkinliğe çok sayıda CHP’li katıldı.FAİLİ MEÇHULLAR AYDINLATILMALICHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın suikaste kurban gidişlerinin yıldönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme ile emekli edebiyat öğretmeni Saadettin Koşar’ın konuşmacı olduğu etkinliğe çok sayıda CHP’li katıldı.
FAİLİ MEÇHULLAR
 AYDINLATILMALI
CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Onur Seçme, Türkiye’de faili meçhul cinayetlerin suçlularının aydınlatılması gerektiğini belirtti. Seçme, “Karanlık güçler ülkemiz üzerinde oyun oynadığı sürece korkarım ki bu acı kayıplarımız devam edecek. Üzerinden onca zaman geçmesine rağmen hatırlanıyorsa, Uğur Mumcu’nun fikirleri yaşıyor demektir. Nice aydınlık insanlar, bu ülkenin geleceğini düşündükleri için katledilen nice aydınlık insanlara 1000 selam gönderiyorum. Biz hukukçular olarak üzerimize düşeni yerine getiremedik ki bu cinayetler faili meçhul olarak kaldı” dedi.
MUMCU YAŞASAYDI
SİLİVRİ’DE OLURDU
CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan da Uğur Mumcu’nun gerçekleri yazdığını kaydetti. Demirkırkan, “Bu salonları doldurduğumuz müddetçe Çetin Emeçlerin, Bahriye Üçokların, Uğur Mumcuların kanları yerde kalmayacak, hesapları sorulacaktır. Uğur Mumcu’nun tam bağımsız Türkiye’ye giderken söylediklerinin, cesur gazeteciliğinin, rabıta ile ilgili yazdıklarının hepimiz tarafından çok iyi bilindiğini biliyorum. Faili meçhul cinayetler devam ediyor. Uğur Mumcu yaşasaydı, tahmin ediyorum ki Silivri Cezaevi’nde yatıyor olacaktı. Ülkemizde 23 yıldan bu yana değişen bir şey yok. Bundan sonra daha aydınlık bir Türkiye’de yaşaması umudumuzu dile getiriyorum” ifadelerini kullandı.
GAZETECİLER ÖRNEK ALSIN
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ise Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın Türkiye için önemli değerler olduğunu hatırlattı. Köksal, “Ben o günü dün gibi hatırlıyorum. Evde akrabamız olmayan bir kişi için bu kadar üzüldüğümüzü ilk kez gördüm. Uğur Mumcu için binlerce kişi yürüdü. Hayatımda unutamadığım yürüyüşlerden birisi Afyonkarahisar’da Uğur Mumcu için yapılan yürüyüştü. Daha çok Uğur Mumcu’nun çıkarılması gerekiyor. En son PKK ile MİT arasındaki bağlantıyı ortaya çıkaracak belgelere ulaşmıştı. O dosyayı tamamlasaydı, belki de Oslo Görüşmeleri’ne benzer bir görüşmeyi de ortaya çıkaracaktı. Hainler tarafından susturuldu. 23 yılda daha kötüye gittik. O gün gazeteciler öldürülüyordu, tutuklanıyordu. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Uğur Mumcu öldürüldü, Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı. Susturulmaya çalışıldılar. Uğur Mumcu’nun da Gaffar Okkan’ın da gerçek bir yurtsever olduğunu düşünüyorum. Gazetecilerin Uğur Mumcu’yu, emniyet görevlilerinin de Gaffar Okkan’ı örnek almasını istiyorum” diye konuştu.
OCAK AYI KASVET AYI
Emekli edebiyat öğretmeni Saadettin Koşar, Ocak ayında Türkiye’nin önemli aydınlarının suikaste kurban gittiğini kaydetti. Koşar, “Ocak ayı bizim en kasvetli ayımız. Herbiri kendi alanında ekol olan yiğitlerimizi bu ayda kaybettik. Hep gerçeği arıyor olmaları, devrimcilikleri, yurtseverlikleri ortak yanları. Karanlıktan beslenenler onları sevmezler. Hırsızlar, vurguncular, mafya, silah tüccarlar korkar” dedi. >> Murat ARISOY’un haberi

Bakmadan Geçme