Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüp İMİR
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

23 NİSAN

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yıldönümünü kutluyoruz. Ulusumuza ve çocuklarımıza kutlu olsun.
Bundan 97 yıl önce 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da Büyük Millet Meclisi açıldı. Ulusal egemenliğin kıvılcımı, halkın ulusal sevinci, Büyük Millet Meclisi hükümetinin kuruluşu dünyaya duyuruldu.
Atatürk “Bugünün küçüğü yarının büyüğüdür” sözüne uygun olarak ulusal egemenlik gününün sevincini yaşasınlar, tarihimizi iyi öğrensinler diye Türk çocuklarına armağan etti.
Cumhuriyetin ilk yıllarında amacına uygun olarak kutlanan hepimizin anılarında en güzel şekilde yer alan bu bayram daha sonraki yıllarda şeklen bir gösteri ve törenler olarak kutlanmıştır.
Ben bir eğitimci olarak çocukların ve eğitimin sorunlarına değinmek istiyorum.
23 Nisan günü yapılan törenler, geçitler ve eğlencelerden sonra çocuklarımızın sorunlarına aynı duyarlılıkta yaklaşımlar olmamıştır.
Kütüphanesi, laboratuarı olmayan ikili eğitim veren, dershane gibi yarıştırılan okullarda eğitim ve öğretim sıkıntılı olmaktadır.
Anne ve babaların yanlış bir tutum içine girerek çocukların yeteneklerine göre değil, kendi istekleri doğrultusunda başarı beklemeleri, çok ödev verilmesini başarının bir kuralı gibi görmeleri de ayrı bir sorundur.
Çocuklarımıza ve gençlerimize gerçek bir bayram yaratmak istiyorsak onların bilgi ve becerilerine geliştirici, ruh ve beden sağlıklarını koruyucu eğitimler vermeliyiz.
Okullarda kapalı-açık spor alanları, müzik odaları, resim atölyeleri olmalıdır.
Cumhuriyetimizin dayandığı temel nitelikleri esas alarak gelecekte daha güçlü bir ülke olmak için çocuklarımızı kaliteli, akılcı, geleneklerine bağlı, bilimsel bir eğitimle yetiştirmeliyiz. Çocuklar ve gençler mutlu, kendine güvenen bireyler olmalıdır.
Çocuk Hakları sözleşmesi 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildi. 20 Kasım dünyada “Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti 14 Eylül 1990 tarihinde bu sözleşmeyi imzalamıştır.
Dünyanın 1990’lı yıllarda kabul ettiği çocuk haklarını 1920’li yıllarda gören ulu önder bu alanda da ileri görüşlü bir lider olduğunu göstermiştir.
Bizler de tüm imkanlarımızla çocuklarımızın haklarını korumalıyız, eğitimlerine önem vermeliyiz.
Sevgili çocuklar gelecek sizin, kendinize güvenin.
Bu duygularla çocuklarımızın ve halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER