23 Nisan karı – Kocatepe Gazetesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95 yılı Afyonkarahisar'da kar altında başladı. Anıt Park'tan başlayan bayram korteji kar altında yapıldı. Aniden başlayan kar kış aylarını anımsattı. Bayram etkinlikleri Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan kutlamalarla sona erdi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kocatepe parkındaki Atatürk Heykeline Celenk konulmasıyla başladı. Anıt Park önünden başlayan [&hellip]

23 Nisan karı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95 yılı Afyonkarahisar’da kar altında başladı.
Anıt Park’tan başlayan bayram korteji kar altında yapıldı. Aniden başlayan kar kış aylarını anımsattı. Bayram etkinlikleri Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan kutlamalarla sona erdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kocatepe parkındaki Atatürk Heykeline Celenk konulmasıyla başladı. Anıt Park önünden başlayan bayram korteji, Ordu Bulvarı üzerinde Kadın Ana İmam Hatip ortaokul tarafından oluşturulan Mehter Takımı önderliğinde yapıldı. Kortej aniden başlayan kar yağışı altında gerçekleştirildi. Korteje Afyon Emniyet Müdürlüğü trafik şube müdürlüğü motorize ekipleri eskortluk yaptı. Kortej Atatürk Kapalı Spor Salonuna kadar devam etti.
Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan kutlamalara Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Celalettin Zorlu, Belediye Başkanı AK Partili Burhatettin Çoban, AKÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kutlama programında açılış konuşması yapan Milli Eğitim İl Müdürü Metin Yalçın, günün anlam ve önemine değindi. Ulusal Egemenliğin kazanılmasında önemli bir gün olan 23 nisan 1920’nin çocuk bayramı olarak kutlanmasının ayrı bir önemi olduğunu belirten Yalçın, “Bir Milletin varlığı ve bütünlüğü, bütün maddi ve manevi değerleri, ideali ve inançları ile oluşan ortak bir güce sahip olmasına bağlıdır” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, anaokulu, ilk ve ortaokulların öğrencilerinin gerçekleştirdikleri gösterilerle sona erdi. 2bin 500 kişilik salonda gerçekleştirilen kutlamalara vatandaşların ilgisi fazla olmadı. Katılanlardan az sayıda kişinin elinde Türk Bayrağı olması gözlerden kaçmazken, salında büyük boşluklar gözlendi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme