220 kişiden 15 bine – Kocatepe Gazetesi

Arama Kurtarma Derneği'nin kuruluşunun 20'inci yılı, NG Afyon Otel'de düzenlenen bir program ile kutlandı. Programa AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin yanı sıra CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, işadamları İbrahim Alimoğlu, Süleyman Kırlıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Özel Telek Doğum Hastanesi Sahibi ve Başhekimi Mehmet Telek ile çok sayıda davetli katıldı.VATAN ŞAŞMAZ VEÇİĞDEM TUNÇ SUNDUÜnlü [&hellip]

Arama Kurtarma Derneği’nin kuruluşunun 20’inci yılı, NG Afyon Otel’de düzenlenen bir program ile kutlandı. Programa AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin yanı sıra CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, işadamları İbrahim Alimoğlu, Süleyman Kırlıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Özel Telek Doğum Hastanesi Sahibi ve Başhekimi Mehmet Telek ile çok sayıda davetli katıldı.
VATAN ŞAŞMAZ VE
ÇİĞDEM TUNÇ SUNDU
Ünlü sunucular Vatan Şaşmaz ve Çiğdem Tunç’un sunduğu etkinlikte açılış konuşmasını AKUT İl Temsilcisi Mehmet Uğurluoğlu yaptı. Uğurluoğlu, AKUT’un önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek gönüllülük esasına göre çalışan bu derneğin zor anlarda öne çıktığını kaydetti.
SEVİNDİRİCİ GELİŞME YAŞANDI
AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise arama-kurtarma çalışmalarında aşama kaydedildiğini söyledi. 1999’da yaşanan deprem sırasında Türkiye’nin bu alanda yeterli bilgi birikime sahip olmadığını vurgulayan Mahruki, “220 kişinin ise yarısı sivil savunma ekibi, tecrübeli işlerini çok iyi yapan kişilerden oluşan bir ekipti ama sayıları çok azdı. Sadece İstanbul, Ankara ve Erzurum’da konumlanmış sayıları 110 olan bir takımdı. Bir o kadar biz vardık, İstanbul ve Antalya ekiplerimiz. 18 bin civarında insanımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos depreminde bütün ülkede yalnızca 220 insan vardı arama kurtarma işlerini yapabilecek durumda olan. Bugün bu sayı 10 bin ile 15 bin arasında bir yerde. Bu çok sevindirici bir durum. Türkiye’nin arama ve kurtarma konusunda büyük bir eksiği ve ihtiyacı vardı” dedi.
GÖNÜLLÜLÜK
ESASINA DAYANIYOR
AKUT’un tamamen gönüllülük esasına göre çalıştığına dikkat çeken Mahruki, “”Kurulduğumuz günden bugüne kadar tamamen gönüllük ve karşılıksız yardımseverlik ile hayat kurtarmak için zorda kalan, başı derde giren, kaybolan, mahsur kalan, enkaz altında sıkışan, dağda, arazide, doğada kaza geçiren, acil durumda kalan insanlarımızın hayatını kurtarmak için, içinde bulundukları zor ve tehlikeli ölümcül durumlardan onları kurtarıp tekrar ailelerine, dostlarına geri verebilmek için bu yolda mücadele ediyoruz” diye konuştu.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme