• Haberler
  • Genel
  • 󈬅 yıldır, topluma faydalı işler üretiyoruz”

󈬅 yıldır, topluma faydalı işler üretiyoruz”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Sağlık Yüksekokulu’nun Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Sağlık Kurumları Yöneticiliği ile Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinin 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Danışmanı ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyon Sağlık Yüksekokulu [&hellip]

"21 yıldır, topluma faydalı işler üretiyoruz"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Sağlık Yüksekokulu’nun Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Sağlık Kurumları Yöneticiliği ile Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinin 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi

ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Danışmanı ve Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyon Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adem Aslan, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şuayip Özdemir’in yanı sıra Afyon Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları ile mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.
HER ZAMAN MİLLETİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Törenin açış konuşmalarını Afyon Sağlık Yüksekokulu öğrencileri adına Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi Elif Veli, Afyon Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adem Aslan ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptı. Öğrenciler adına konuşan Elif Veli, “Bize güveniniz, çünkü biz dünyanın herhangi bir köşesinde hangi işi yapıyorsak yapalım, hangi akademik çalışmaların içinde bulunursak bulunalım, her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmanın gururunu ve yüksek sorumluluğunu taşıyor olacağız. Okul hayatımız boyunca bizi bir nakış gibi işleyen değerli hocalarımıza, hiçbir zahmetten kaçınmayıp bizi bu günlere getiren fedakar anne ve babalarımıza, bugün burada olup bizim bu mutluluğumuza tanıklık eden herkese Sağlık Yüksekokulu 2012-2013 dönemi mezunları adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
180 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Afyon Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adem Aslan konuşmasında, “2012-2013 Akademik Yılı’nda Hemşirelik Bölümünden 56, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden 31, Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümünden 61, Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 32 olmak üzere 180 öğrencimizi mezun ediyoruz. Okulumuzun misyonu insana saygı ve hizmeti temel alan, her biri kendi alanında iyi yetişmiş, milli ve manevi değerlerimiz bağlı, çağa uygun sağlık profesyonellerini ve eğiticilerini yetiştirmektir. Vizyonumuz ise, sağlık bilimleri eğitim ve öğretiminde öncü, ülkemizin sağlık politikalarının oluşturulmasında ve geliştirilmesinde söz sahibi bir fakülte olmaktır” dedi.
KENDİNİZİ YENİLEYİN
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, “Günümüz dünyasında yetişmiş insan gücüne olan ihtiyaç giderek artmaktadır. Bu yeni oluşumun temel unsurlarından biri kuşkusuz üniversitelerdir. Çağdaş bir toplum olmanın gereği olan ‘analitik düşünceye dayalı bilimsel bir eğitim sistemi’ ve ‘evrensel etik değerler’ koşullarını yerine getirebilecek tek kurum olan üniversiteler, kendini yenileyebilen, değişime ayak uydurabilen, dünya standartlarında eğitim kalitesi sunabilen, öğrenmeyi öğreten, çok sesliliğe önem veren, uluslararası arenada yer tutabilen özgün bir kurum olmalıdır. Genç ve dinamik bir üniversite olarak 21 yıldır, bu ülkenin gençlerini yetiştirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli bilimsel araştırmalar yapmaya ve bulunduğu topluma faydalı işler üretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
SORUMLULUK ÜSTLENECEKSİNİZ
Rektör Prof. Dr. Solak, “Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında ve daha aydınlık bir geleceğe taşınması sürecinde belirleyici bir rol oynayacaksınız. Bu süreçte sizden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler olmanızdır. Hangi işi yada mesleği yaparsanız yapın, mutlaka en iyisini yapınız, gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma değer katmasına özen gösteriniz” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Solak, öğrencilere hayatlarında ve mesleklerinde başarılar diledi.
Açış konuşmalarının ardından Afyon Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Sağlık Kurumları Yöneticiliği ile Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden dereceyle mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve törene katılan AKÜ idarecileri tarafından verildi. Tören, tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerinin Afyon Sağlık Yükseksekokulu öğretim üyeleri tarafından verilmesinin ardından her dört bölümün öğrencilerinin bölüm öğretim üyeleri eşliğinde yemin etmeleri ve geleneksel kep atmaları ile sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme