21 yıldır sönmeyen yangın “Madımak”

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz 21 yıl önce Yaşanan Madımak Faciası’nın yıldönümünde bir açıklamada bulundu 21 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ın Madımak otelinde kalan sanatçı, yazar, ozan ve aydınlardan oluşan gruba karşı, otelin etrafını kuşatan ve mezhep ayrımcıları tarafından kışkırtılan binlerce kişi tarafından insanlık dışı bir katliam gerçekleştirildiğini hatırlatan CHP il Başkanı Yalçın [&hellip]

21 yıldır sönmeyen yangın "Madımak"

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz 21 yıl önce Yaşanan Madımak Faciası’nın yıldönümünde bir açıklamada bulundu

21 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ın Madımak otelinde kalan sanatçı, yazar, ozan ve aydınlardan oluşan gruba karşı, otelin etrafını kuşatan ve mezhep ayrımcıları tarafından kışkırtılan binlerce kişi tarafından insanlık dışı bir katliam gerçekleştirildiğini hatırlatan CHP il Başkanı Yalçın Görgöz, şunları söyledi:
“Bu katliamda 35 can katledilmiştir. Sivas katliamı, tam olarak aydınlatılmadığı gibi, sürekli üzeri kapatılmaya çalışılmıştır. Katillerin bir kısmı yakalanmamış, yargılamalar uzatılmış, suçlular da korunmuştur. AKP Hükümeti de katliamın arkasındaki karanlık güçleri açığa çıkarmadığı gibi sanıkların avukatlarını meclise, en etkin yönetici kadrolarına ve belediye başkanlıkları gibi önemli görevlere getirmiştir. İnsanlık suçu kabul edilmesi gereken katliamdaki suçluların bir bölümünün “zaman aşımı” gerekçe gösterilerek aklanmasını Başbakan “hayırlı olsun” diyerek yorumlayabilmiştir. Bu acı olayın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen acılarımız dinmedi, yüreklerimiz soğumadı, çünkü adalet sağlanmadı. Biz biliyoruz ki, bu ve diğer katliamlarla yüzleşme gerçekleşmediği sürece, yüzyıllar değil bin yıllar da geçse açılmış olan yaralar kapanmayacaktır” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme