• Haberler
  • Genel
  • '2071', gündem değiştirme vesilesi – Kocatepe Gazetesi

'2071', gündem değiştirme vesilesi – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı '2071' hedefinin gündem değiştirmeyi amaçladığını söyledi. Yılmaz, '2023 ve 2071’de, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade, iktidar olacak' dedi Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi 4’üncü Genel Kongresi’nde kullandığı 'Hedef 2071' söylemini eleştirdi. Yılmaz, bu söylemin [&hellip]

“2071”, gündem değiştirme vesilesi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “2071” hedefinin gündem değiştirmeyi amaçladığını söyledi. Yılmaz, “2023 ve 2071’de, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade, iktidar olacak” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi 4’üncü Genel Kongresi’nde kullandığı “Hedef 2071” söylemini eleştirdi. Yılmaz, bu söylemin gündem değiştirmeye yönelik olduğunu belirterek “Barzani’ye ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları attıracaksınız, bir taraftan 2071’i hedef olarak belirleyeceksiniz. Türkiye’nin yeni hedeflere odaklanması güzel bir şey. Ama bu bir sıkıntılı süreçtir. Ne yaptığını bilmeyen, durumunu muhafaza edebilmek için, iktidarda kalabilmek için her yolun mübah olduğu bir anlayışın ürünüdür diye düşünüyorum. Türk Tarihi’nde 1071’in çok önemli bir yeri vardır, inşallah o döneme Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin iktidar olduğu yönetimle ulaşmamız gerekiyor” dedi.
“KARDEŞLİK PROJESİ YIKIMA DÖNÜŞTÜ”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2023 Vizyonu hazırladığını hatırlatan Yılmaz, “2000 ve 2001 yıllarında TÜBİTAK ile Devlet Planlama Teşkilatı ile Genel Başkanımız Devlet Bahçeli tarafından yürütülen 2023 organizasyonuna da sahip çıkmıştır. Ama burada samimi bir tutum içinde olunmalı. Barzani’ye ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ diye slogan attıracaksınız, diğer taraftan da 2023’lerden, 2071’lerden bahsedeceksiniz. Bu resmen Türk Tarihi’ne hakarettir. Sıfır sorun diye sıfır komşu ile karşı karşıya kaldık. Kardeşlik Projesi adı altında tamamen bir yıkım ve tabiri caizse ihanet politikası uygulanmaya çalışılıyor. Vermiş olduğu hedefler, bir devletin hayatında ara hedeflerdir. Bunlarda sıkıntılı durumlar olmamalıdır. Gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz” diye konuştu.
ESNAF, TÜCCAR, ÇİFTÇİ SIKINTILI
Esnaf ve ticaret erbabının sıkıntı yaşadığını, çiftçilerin de yine zor günler yaşadığını hatırlatan Yılmaz, “Yemin torbası 52-53 lira olmuş, mazot 4 lira 40 kuruş olmuş. Hayvanına yem veremiyor, mazot koyamıyor. Traktörler hacizli, tarlalar ipotekli. Borçları almış başını gidiyor. Sanayideki veya şehir merkezindeki insanımız farklı değil. Sayın Başbakanımız, daha fazla demokratikleşmeden bahsederken, işsizlikten siftah yapamayan vatandaşlarımızdan bahsetmektedir. Gündemi değiştirmek amaçlı 2071’i gündeme aldığını görüyoruz. 10 yıldır hükümet işsizliği önleyememiştir, sıfır terörle aldığı ülkede her geçen gün gençlerimiz şahadet şerbeti içiyor” ifadelerini kullandı.
“MHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK”
Yılmaz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terör örgütü tarafından adı konulmamış bir sıkıyönetimin sürdüğünü kaydetti ve şöyle devam etti:
“2023 de 2071 de bizim için çok önemlidir. Ama inşallah her iki tarihte de Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade iktidar olacak. MHP’nin tek başına iktidarını inşallah hep birlikte yaşayacağız.
Doğu ve Anadolu Bölgemiz’de terör örgütü tarafından uygulanmakta olan bir sıkıyönetim vardır. Orada devlet yoktur. Bunun farkında olmamız lazım. Ya devlet başa, ya kuzgun leşe dememiz lazım. Olağanüstü Hal uygulamasını gündeme getirdik.” (Kocatepe)

Yılmaz Din Görevlileri Haftası’nı kutladı

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak bu anlamlı haftayı kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz, camilerin, mihrabıyla birer mabet, insanları huzura kavuşturan, ibadet edilen yerler olduğunu vurguladı. Milletvekili Yılmaz, camilerin gerek bireysel gerekse toplumsal anlamda, sosyal yaşantımızda sağlanacak davranış biçimlerini, din ve ülkemiz adına öğrenme yeri olduğuna işaret etti.
Dini hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan camilerimizin, kişileri bir araya getiren eşsiz mekânlar olduğuna temas eden Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Camiler toplumun kalbi konumundadır. Dini ve milli şuurun topluma ve insanlarımıza verildiği ilim ve irfan yuvalar yine camiler olmuştur. Camiler, insanların tanışmasına, kaynaşmasına ve birbirini sevmelerine de vesile olur. Bizi millet yapan kardeşliği, paylaşmayı, sevgiyi, saygıyı canlı tutan en önemli unsurlardan biri dinimizdir. Dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması için din görevlilerimize büyük ölçüde görevler düşmektedir. Maalesef ki son zamanlarda Dinimiz ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) şahsına ve tüm Müslümanlara karşı çok ağır ve kabul edilemeyecek olaylar yaşanmış ve bizleri derinden üzmüştür. Amerika Birleşik Devletlerinde bu çirkin olaylara zemin hazırlayan, bu kişiler dünyada Müslümanlara karşı düşmanlığın, nefretin artmasını isteyen kişilerdir. Türk Milleti peygamber efendimize (S.A.V)’ e ve dinimize yapılan saygısızlara hiçbir zaman müsaade etmemiştir, bundan sonrada etmeyecektir.” dedi. Milletvekili Kemalettin Yılmaz, milli birlik ve bütünlüğün sağlanmasını, kardeşlik duygularının olgunlaşmasını sağlayan camilerin, toplumsal hayattaki yerini ve önemini daha iyi bir şekilde ortaya çıkartabilmeyi, bu mekanlarda topluma din hizmeti veren din görevlileri için kutlanan haftanın Afyonkarahisar’a, Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme