'2025 Bütçesinin Aslan Payı Tarımın'

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, 2025 Mali Yılı Bütçesinde aslan payını tarıma ayırmayı düşündüklerini bildirdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Siper, Kocatepe takipçileri için 1 Kasım 2024 Cuma günü başlayıp 20 gün sürecek olan 2025 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri hakkında bilgiler verdi. 

“TARIMDA BİR TAKIM EKSİKLERİMİZ VAR”

İGM Başkanı Mehmet Siper, her yıl bütçe görüşmelerinde aslan payının milli eğitim yatırımlarına ayrıldığını ancak 2025 Mali Yılında aslan payını tarıma ayırmayı düşündüklerini belirtti. Siper, “2025 Mali Yılı bütçesinde aslan payını tarıma ayırmayı düşünüyoruz. Milli eğitim bütçesinde okullarımızın yapım ve onarımları için elbette bir bütçe ayrılması gereklidir. Ancak bana göre tarımda da bir takım eksiklerimiz var. Hatta bununla ilgili Kasım ayı toplantılarımızda öne çıkacak sunumların hazırlığını yapıyoruz. Sulama ve hayvancılıkla ilgili sunumlar yapacağız. Milli Eğitim yatırımları için çatılara güneş enerjisi konulmasıyla ilgili bir projemiz var. İnşallah tüm bunları önümüzdeki haftalarda ki toplantılarımızda gündeme getireceğim.” dedi.

“TASLAK BÜTÇE 1 MİLYAR 600 MİLYON TL”

Gençlik ve spor alanında da bir projeleri olduğundan söz eden Siper, sözlerini şöyle tamamladı: “Eksiği olan okullarımıza futbol direkleri, basketbol, hentbol, masa tenisi branşları ile ilgili Afyonkarahisar İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortak bir proje yapmak istiyoruz. Bu çalışmamızın Afyonkarahisar’daki tüm okulları kapsamasını planlıyoruz. Böyle bir projemiz var. 2025 Mali yılı bütçe taslağı1 milyar 600 milyon TL olarak geldi. İnşallah bu taslak rakamın üzerine çıkacağız.”

Bakmadan Geçme