2024 YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayınlandı mı?

İlk tercihlerin sonuçlanmasıyla birlikte herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) Ek Tercih hakkını kullanabilecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin belirttiği boş kontenjanlarla birlikte ek tercih işlemleri YKS ek tercih kılavuzuna göre yapılacak. Peki, YKS Ek Tercih Kılavuzu yayınlandı mı? İşte detaylar…

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024 -2025 eğitim – öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleşecek. İlk tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler, ek tercihle birlikte istedikleri programa yerleşmeye çalışacak.

ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile birlikte YKS ek tercih kılavuzu yayımlandı.  Adaylar 2024 – YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 6 – 11 Eylül tarihleri arasında T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden bireysel olarak kendileri yapacak. Tercihler, bugün (6 Eylül 2024) tarihinde saat 14.30’da başlayıp, 11 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Bakmadan Geçme