2024 Ek Tercih Ne Zaman Bitiyor?

Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) Ek Tercih hakkını kullanabilecek. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin belirttiği boş kontenjanlarla birlikte ek tercih işlemleri YKS ek tercih kılavuzuna göre 6 Eylül'de yapılmaya başlandı.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024 -2025 eğitim – öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından yapılan duyuru ile birlikte 6 Eylül 2024 Cuma günü saat 14.30’da başlamıştı. Böylelikle ilk tercih sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanamayan öğrenciler, ek tercihle hakkı ile birlikte istedikleri programa yerleşmek için tercihlerini yapmaya başladı.

YKS ek tercih yapacak olan adaylar kılavuzda belirtilen bankalara 80 TL ek tercih ücreti yatırmak zorunda. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak. Şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği alınmamaktadır.

Adayların, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden bireysel olarak kendilerinin yaptığı ek tercihler, 11 Eylül 2024(bugün) tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Bakmadan Geçme