Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

2022’YE HAZIR MIYIZ? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 28 Eylül 2017 Perşembe 13:37:55
 

Afyonkarahisar’ın profesyonel tanıtımı, kentin turizminin geliştirilmesi, bu yönüyle şehrin ilerleme hakkındaki çalışmalar sürüyor.
Sandıklı Park Otel’de konuyla ilgili yeni bir istişare toplantısı düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır’ın “Bizden önce bu görevde bulunanları kıskanmıyoruz. Onların yaptığı değerli çalışmaların üzerine ne koyabiliriz diye düşünüyoruz” açıklaması, benim için önemliydi. Afyonkarahisar’ın böyle bir yaklaşıma ihtiyacı var. Öncekileri reddetmeden geliştirmek, bizim ilkemiz olmalı.
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Afyonkarahisar’a geldiği ilk günden bu yana tanıtım ve turizm meselesini birlikte ele alması, bu konuda somut adımlar atılacağı sinyalini vermesi, şehri umutlandırıyor. Valilik ile Kültür Müdürlüğü arasında söylem ve eylem birliğinin olduğunu düşünüyorum.
İstişare Toplantısı’nda konuşulanlardan yaptığım çıkarımları, çıkarımların sonucunda vardığım fikirleri sizinle paylaşmak isterim:
Afyonkarahisar’ın tanıtımı için uzun vadeli master planlar yapılmalı. TÜRSAB Dumlupınar Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bilal Şenel’in bu önerisi son derece yerinde. Şenel, bu önerisinin yanı sıra şehrin Kocatepe, Mevlevilik gibi öykülerinin bulunması gerektiğini söyledi. Ben de buna ilave olarak diyorum ki öykünün yanında marşımız ya da türkümüz de olmalı.
2022, Kocatepe’deki Büyük Taarruz Destanımız’ın 100’üncü yılı. 100’üncü yıla özgün projeler geliştirebiliriz.
Meselâ son zamanlarda yeniden popüler olan iki Anadolu Rak sanatçımız var: Biri Haluk Levent, biri Kıraç. Her ikisinin de hitap ettiği önemli düzeyde kitleleri var. Haluk Levent ve Kıraç, kalpleri bu ülke için atan 2 insan. Bunlara bir de Ayna Grubu’nun solisti Erhan Güleryüz’ü eklediğimizde, ortaya çok farklı renkler, besteler, melodiler çıkar. Kocatepe’nin öyküsü yanında marşı ya da türküsü de olsun istiyorsak, Haluk Levent, Kıraç ve Erhan Güleryüz’ü Afyonkarahisar’da mümkünse aynı anda misafir etmeli, Büyük Taarruz’un yaşandığı bölgeleri bu sanatçılarımıza gezdirmeliyiz. Bu havayı soluduktan sonra eminim ki 3’ü de ayrı ayrı besteler yapacakları gibi birlikte de muhteşem bir esere imza atarlar. Tabii ki türkü denilince projeye Esat Kabaklı, Musa Eroğlu, Fatih Kısaparmak gibi isimler de geliyor. Bu büyük isimler de Kocatepe için gayret gösterse, inanın akıllarda iz bırakacak Kocatepe Türkü Albümü bile yayınlayabiliriz.
Yine Kocatepe’de Büyük Taarruz destanının 100’üncü yılı için İlber Ortaylı gibi efsanevi bir tarih adamı ve Erhan Afyoncu gibi genç ve başarılı akademisyenlerin katılacağı Ulusal Kocatepe Sempozyumu düzenlenebilir. Bu Sempozyum’da yapılacak konuşmalar, daha sonra kitap hâline getirilebilir.
Büyük Taarruz’un 100’üncü yılı dolayısıyla “Büyük Taarruza Özel Turlar” düzenlenebilir. Bu konunun örnekleri var. Meselâ, yazar Erol Mütercimler ile Atatürk’ün doğduğu topraklara gidiliyor. Bir tur şirketi, geziyi Erol Mütercimler’in isteği doğrultusunda programına alıyor ve ortalama bir fiyatla reklamını yapıyor.
Kocatepe Turu’nda Türk Milleti’ni anlatabilecek çok sayıda bilimadamımız, yazarımız, düşünürümüz var. Hepsi ile tek tek anlaşma yapılabilir.
2020 için şimdiden gündeme getirdiğim başlıkların hayata geçmesi zaten en aşağı 1 yıl sürecektir. Dolayısıyla 2018, 2020’nin nasıl geçeceğini, 100’üncü zafer yılının nasıl kutlanacağını gösterecektir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti