Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2021 bütçesi 168 milyon 500 bin lira

2021 bütçesi 168 milyon 500 bin lira

İl Özel İdaresinin karar organı İl Genel Meclisi’nde 2021 Mali Bütçe görüşmeleri tamamlandı. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, 2021 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dilerken, ek kaynaklarla bütçe rakamının artacağına inandığını kaydetti

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 20. ve sonuncusu 21 Kasım Cumartesi günü yapılarak İl Özel İdaresi 2021 Yılı Performans Planı ve Mali Yılı Bütçesi karara bağlanıldı.

ÇOBAN: BÜTÇE AFYONUMUZ’UN BEREKETİNE VESİLE OLSUN

Toplantıdan önce 2021 Yılı Performans Planı ile ilgili komisyon raporları okundu. 2021 Yılı Performans Planı oybirliği ile kabul edildi. 2021 Mali Yılı Bütçesi madde madde okunarak oylandı. 168 milyon 500 bin lira olan 2021 yılı Mali Bütçesi İl Genel Meclisi üyelerince oybirliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, “1 milyon lira İller Bankası borçlanması ve diğer banka ödemeleriyle birlikte bütçe 175 milyon lira olacaktır. Ben 2021 mali yılı bütçesinin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biliyorum ki hem ilçelerdeki İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız hem de bütçeyi Valimiz Gökmen Çiçek adına uygulayan Genel Sekreterimiz Murat Toy ve ona bağlı Sekreter Yardımcılarımız, ilgili daire müdürlerimiz tüm elamanlarımız, işçilerimiz, memurlarımız hassasiyetle kılı kırk yardılar.

Tasarruflara azami derece de riayet ederek minimum gider, maksimim gelir ilkesi gereğince harcama yapılacaktır. Ben Rabbimiz’den bütçemizin inşallah Afyonumuz’un bereketine vesile olmasını temenni ediyorum. Yine inanıyorum ki ek kaynaklarla bütçemizin bu rakamları aşacağına ben inanıyor ve düşünüyorum. İnşallah bu bütçeyi de arttırarak denk bütçe yapmayı Cenab-ı Hak bize nasip eylesin.” şeklinde konuştu.

“İL GENEL MECLİSİ EFSANE OLUŞTURUYOR”

Bütçe oylaması toplantısını takip eden 22. ve 23. dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca toplantı sonunda söz alarak meclis üyelerine hitap etti. AK Parti İl Başkanlığı’nın 7. olağan kongresine katılmak için şehre geldiğini söyleyen Koca şöyle konuştu: “İl Genel Meclisi Başkanımızın daveti üzerine meclis üyelerimizi ziyaret etmek istedim. Böylesi önemli bir günde yani 2021 mali yılı bütçesinin karara bağlandığı bir günde meclis üyelerimizle bir arada olmaktan dolayı son derece memnunum. Tüm üyelerimizi kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ankara’dan ve yerel basından meclisimizin çalışmalarını takip ediyorum. İl Genel Meclisi üyelerimiz tüm siyasi partilerin temsilcileri olarak efsane oluşturuyor.”

“İŞLER YERİNDE TESPİT EDİLİYOR”

“Hükümetimizin İl Genel Meclisine ve yerel yönetimlere vermiş olduğu katkıları yerinde, zamanında ve uygun olan yatırımları yapma noktasında azami gayret gösteriliyor.” diyen Koca şunları kaydetti:

“Birkaç gün önce Meclis Bakşanımızın Emirdağ ilçesinde olduğunu öğrendim. Ben de yolda olduğumdan yanına geçtim. Sayın Başkanımız yerinde tespitle işleri götürdüklerini söylediler. Hem meclis üyelerimizi hem de meclisin değerli bürokratlarını gönülden tebrik ediyorum. Meclis Üyesi ağabeyimiz İbrahim Akkaya’nın vefatından dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Allah rahmet eylesin, ailesi ve yakınlarının başı sağ olsun. Yine İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Boncuk ağabeyimizin de ruhları şad olsun.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

İL GENEL MECLİSİ BÜTÇESİNDE HANGİ YATIRIMLAR VAR?

İl Genel Meclisi’nin 2021 yatırım bütçesinde şu yatırımlar yer aldı:

Asfalt Yol Yapımı

* Halımoru Köyü 4 KM (Sathi Kaplama)

* Kızıldağ-Gözsüzlü-İnli  6 KM (Sathi Kaplama)

* Çıkrık Çayırbağ Yolu 4 KM (Sathi Kaplama)

* Bahçederesi-Çıngıraklı-Sarıçiçek-Bahçederesi-Dadak Yolu 4 KM (Sathi Kaplama)

İçme Suyu Şebeke Yenileme,

Depo Yapımı ve Bakımı

* Bostanlı Köyü – İlave Su Şebekesi

* Halımoru Köyü – İlave Su Şebekesi

* Saraydüzü Köyü – İlave Su Şebekesi

* Olucak Köyü – Terfi Hattı 2 Km

* Bayramgazi Köyü – Terfi Binası+Terfi Hattı+ENH+Motopomp

* Kızıldağ Köyü – Terfi Binası+Terfi Hattı+ENH+Motopomp

* Kozluca Köyü – Terfi Binası+Terfi Hattı+ENH+Motopomp

Kanalizasyon – Fosseptik İnşaatı Yapımı

* Anıtkaya Köyü – Yenileme 2 Km

* Bostanlı Köyü – İlave Şebeke

Milli Eğitim Yatırımları

* Merkez İlçe Okulları Bakım ve Onarım Giderleri İçin 2.000.000 TL

* Merkez Selçuklu i.Ö. Okul Yapımı

* Merkez Büyükkalecik İlkokulu 8 Derslik Yapımı

* Merkez Erkmen İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokuluna Spor Salonu

* Köylere Hizmet Götürme Birliği Beton Parke Yapımı İçin 104.265 ,00 TL

* Köylere Hizmet Götürme Birliği Halı Saha, Çok Amaçlı Salon VB Yapımı İçin 355.044,00