2019 bütçesi 175 milyon TL düşünülüyor

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Kocatepe Gazetesi muhabirine 2019 maliyi yılı bütçe hazırlık çalışmaları başlangıcında bilgi verdi.BÜTÇE 175-180 MİLYON TL ARASINDAİGM Başkanı Salih Sel, 2019 bütçesi ile birlikte 10'ncu bütçe hazırlığı çalışmasında yer alacağını söyledi. Göreve başladığında ilk bütçenin 19 milyon 850 bin TL olduğunu hatırlatan Sel şöyle konuştu: 'İlk göreve başladığımızda hazırladığımız [&hellip]

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Kocatepe Gazetesi muhabirine 2019 maliyi yılı bütçe hazırlık çalışmaları başlangıcında bilgi verdi.
BÜTÇE 175-180 MİLYON TL ARASINDA
İGM Başkanı Salih Sel, 2019 bütçesi ile birlikte 10’ncu bütçe hazırlığı çalışmasında yer alacağını söyledi. Göreve başladığında ilk bütçenin 19 milyon 850 bin TL olduğunu hatırlatan Sel şöyle konuştu: “İlk göreve başladığımızda hazırladığımız bütçe yuvarlak rakamla 20 milyon TL olmuştu. Geçen sene ki bütçemiz 170 milyon TL olarak gerçekleşti. Dokuz yıl sonra yaklaşık 9’a katlayan bir rakamla bütçemizi hazırladık. Bu yıl tabi ekonomik durumlardan dolayı bize gelen taslak bütçe rakamı 165 milyon TL’dir. Bu rakam yaklaşık olarak 175 milyon TL’lik bütçe şeklinde düşünüyoruz. Bu rakam 180 milyon TL’ye de ulaşabilir.”
ÖNEMLİ İŞLERİN TAMAMI YAPILDI
Okullaşma konusunda durumun çok iyi olduğunu belirten Salih Sel, derslik sayısında çok iyi bir konumda olunduğunu vurguladı. Okullarda tamir-bakım ve onarıma çok iyi paralar ayrıldığını belirten Sel şunları söyledi:
“Yollar konusunda çok önemli bir ihtiyaç kalmadı. Biz bulunduğumuz 9,5 yılı aşkın süredir görev yaptığım İl Genel Meclisi’nde önemli işlerin hemen tamamını yaptık. Artık detaylara girmeye başladık. Halı sahalar, düğün salonları, köy konakları, fırınlar, çocuk oyun grupları bunlara benzer şeylere ağırlı vermeye başladık. İnşallah bu yıl da 2019 yılı bütçe çalışmasıyla ikinci dönemde ki son yılımızı bu şekilde tamamlamış oluyoruz.”
“PARTİMİZ NEREDE GÖREV
VERİRSE ORADA DEVAM”
2019 yılı bütçesinde aslan payının yine milli eğitim yatırımlarına ayrılacağını belirten Sel sözlerine şöyle devam etti:
“Her yıl bütçenin yüzde 20’ni Milli Eğitime ayırmak zorundayız. Biz bunu hiçbir zaman yüzde 20 ile tutmadık hep üzerinde tuttuk. Milli Eğitim bizim için önceliklidir. Bunun yanında; su, kanalizasyon ve yol gelir. Bunlara oldukça önem veriyoruz ve çok iyi bir konumdayız. Ben İGM Başkanı olarak bugüne dek 5 Valimizle çalıştım. Aynı dönemde 10 yıllık süreçte en az ilçelerde 3 veya 4 Kaymakam gördük. Kendileri bizlere yörelerde birçok işi bitirdiğimizi söylediler. Ufak detay işlerin kaldığı belirtildi. Yayla yolları veya bir köyden diğer bir köye giden yolun kalması gibi. Biz KHGB’ne de çok iyi paralar aktarıyoruz. Bunu Kaymakamlarımızdan ve Valililerimizden duyduk. Bu vesile ile, 2019 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerine kadar görevimizi yapacağız. Artık partimiz bize bundan sonra nerede görev verirse orada devam edeceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme