2016’da Afyon’da 2 kitap öne çıktı

  Sinada Kitapevi ortaklarından İbrahim Öz, 2016 yılında en çok satılan kitapları değerlendirdi. Öz, “Klasik anlamdaki kitaplarda ise Zülfü Livaneli, Elif Şafak, Canan Tan çok okundu. Bu yazarların kendi okur kitleleri var zaten. Whatpatt’teki yazıları herkes okumuyor. Belirli bir yaştakiler tarafından takip ediliyor. Afyonkarahisar’da ise Nail Azbay’ın Secdedaş kitabı ile Hasan Erbay’ın Kırk Pencereli Konak [&hellip]

Sinada Kitapevi ortaklarından İbrahim Öz, 2016 yılında en çok satılan kitapları değerlendirdi. Öz, “Klasik anlamdaki kitaplarda ise Zülfü Livaneli, Elif Şafak, Canan Tan çok okundu. Bu yazarların kendi okur kitleleri var zaten. Whatpatt’teki yazıları herkes okumuyor. Belirli bir yaştakiler tarafından takip ediliyor. Afyonkarahisar’da ise Nail Azbay’ın Secdedaş kitabı ile Hasan Erbay’ın Kırk Pencereli Konak isimli kitapları çok ilgi gördü” dedi.
GENÇLERİN TERCİHİ
WATTPAT UYGULAMASI
İnternet üzerinden yayın yapılmasını sağlayan Wattpat uygulamasının da gençler tarafından çok ilgi gördüğünü hatırlatan Öz, “2016’da en çok tercih edilen tür, Wattpat. Bu yeni bir uygulama. Gençler özellikle bunu kullanıyor. Akıllı telefonlara yüklüyorsunuz, yazıyorsunuz, paylaşıyorsunuz. Çok okuma alan kitaplar, yayıncıların gözdesi haline geliyor. Yazarlar da kendi okunabilirliğini görüyorlar. Kim hangi yorumu yapacak, bunu görüyorlar. Kopyalama diye bir sorun yok. Çünkü ilk kez kim tarafından yüklenmişse onun söz hakkı oluyor. Aksi takdirde tazminat davaları açılabiliyor” şeklinde konuştu.
1 YILDA 1 MİLYONA YAKIN KİTAP
Öz, Sinada Kitapevi’nde 2016 yılında 1 milyona yakın kitabın satıldığını belirterek şöyle devam etti:
“Biz, güzel olduğuna inandığımız kitapları getirtip satmak istiyoruz. Okuyucuların bir şeyler kazanmasını önceliyoruz. Biz hem sınav grubu hem de kültür grubu yayınları yapıyoruz. Bu kitap evinde 1 milyona yakın kitap okurlara ulaştırıldı. Okul çalışmalarında sattığımız çocuk kitaplarını da buna dahil ediyoruz. Biz okul çalışmalarımızda çocukları kitap okumaya alıştırıyoruz. Bir kitapevi gördüğünde gidiyor kitap alıyor.
Biz kitapevimizin yanı sıra ‘kitapbol.net’ internet adresi üzerinden de hizmet veriyoruz. Kitapseverler, 7 gün, 24 saat bu internet sitesinden bize kitap sipariş edebilirler.” >> Murat ARISOY’un özel Haberi

Bakmadan Geçme