• Haberler
  • Genel
  • 2015 seçimlerinde hedef 367 – Kocatepe Gazetesi

2015 seçimlerinde hedef 367 – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2015'in Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerde 367 milletvekiline ulaşmak istediklerini kaydetti AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, partisinin Sinanpaşa ve Şuhut ilçe kongrelerine katıldı. Yurdunuseven, '2015 seçimlerinde AK Partimiz yüzde 55 ile yüzde 56'yı aldığı takdirde 367 milletvekili sayısını yakalayabiliyoruz. İnşallah bu sayıyı yakalayabileceğimize inanıyorum. Yine tek başımıza [&hellip]

2015 seçimlerinde hedef 367

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2015’in Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerde 367 milletvekiline ulaşmak istediklerini kaydetti

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, partisinin Sinanpaşa ve Şuhut ilçe kongrelerine katıldı. Yurdunuseven, “2015 seçimlerinde AK Partimiz yüzde 55 ile yüzde 56’yı aldığı takdirde 367 milletvekili sayısını yakalayabiliyoruz. İnşallah bu sayıyı yakalayabileceğimize inanıyorum. Yine tek başımıza iktidarla çoğunluğu sağlayacağız ve anayasayı değiştireceğiz. Bizim hedefimiz bir sivil anayasadır. 1982 Anayasası yamalı bohça gibi. Üzerinde 50 ile 60 defa değişiklik yapılmış. Biz bunu halkın seçtiği Cumhur’un sayesinde sivil anayasayı inşallah yapacağız ve halkımıza sunacağız. Sivil anayasa öncelikle çözüm sürecini sonlandıracak. Allah bizlere ömür verirse AK Parti hükümetleri çözüm sürecini noktalandıracak. Biz hiç kimseyi bu güne kadar sen, ben, siz yada Kürt, Türk, Laz ve veya Çerkez diye ötekileştirmedik. İnşallah bu çözüm süreci ile sonuca var ise Türkiye’yi kimse tutamaz. İnşallah dünyanın süper güçlerinden birisi oluruz” dedi.
2002’DEN ÇOK FARKLI
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, köylerde yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsetti.
2002 yılı öncesi köylerin çamur içerisinde olduğunu hatırlatan İl Başkanı Yurdunuseven, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “2002 iktidarından önce köylerimizi hatırlamanızı istiyorum. O dönem köylerimizin durumunu hepiniz çok iyi biliyordunuz. Köylerde kanalizasyonlar orta yerlerde akar ve çamurdan geçilmezdi. Fakat 2002 yılından itibaren 13 yıllık iktidar dönemimizde köylerimiz imara kavuştu. Köylerimizin kanalizasyon ve içme suyu tesisatlarının birçoğu tamamlandı. Köylerimize hizmet yaptıkça bizlere gelen taleplerde değişiyor. Örneğin vatandaşlarımız köylerine düğün evi, muhtar konağı gibi değişik isteklerde bulunuyorlar. Biz köylerimizde yaptığımız faaliyetlerde işlerle köylerimizi yaşanabilir bir hale kavuşturduk. Bildiğiniz gibi kapanan beldelerimiz var. Onları da köylerimizin seviyesine getireceğiz.”
CUMHURBAŞKANLIĞI’NA YETKİ TARTIŞMASI
Cumhurbaşkanlığının önemli bir makam olmasına rağmen sorumluluğunun olmadığına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın yetkilerinin birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Ürün, “Cumhurbaşkanı ile başbakanın yetkilerini birleştirelim, temsilde adalet ilkesi ve yönetimde istikrar ilkesi gereği ikisini birlikte birini diğerine feda etmeden hükümeti halk seçsin. Mecliste de temsilde adalet ilkesini gerçekleştirelim ve bütün barajları kaldıralım. Baraj falan olmasın. Mecliste hangi parti oy alabiliyorsa o kadar temsil edilsin. Hem temsilde adalet hem de yönetimde istikrar ilkesini gerçekleştirelim. Bunlar en önemli hedeflerdir. Biz bunu yaptığımızda Türkiye’nin önüne geçemeyeceğini bilenler ya da halkın kendilerini seçmeyeceğini bilen siyasi partiler maalesef bu işe yanaşmıyorlar. Bunu tek çözecek aziz millettir. Bugün Cumhurbaşka-nımız ile Başbakanımız arasında sorun çıkmıyorsa bu sistemin çok iyi olduğundan değil sadece iyi idare edildiğinden çıkmıyor. O halde bu sistem düzelmelidir. Kişilerle değil sistem ile uğraşmalıyız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

KARAMAN’A TEŞEKKÜR
BELGESİ VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Sinanpaşa eski ilçe başkanı Erdal Karaman’a görev süresi boyunca gösterdiği özverili çalışmasından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. Kongreye tek liste halinde giren Ünal Karadağa delegelerin tamamının oyunu alarak Sinanpaşa ilçesinin yeni ilçe başkanı oldu. Kongreye Milletvekili Ürün ve İl Başkanı Yurdunuseven’in yanı sıra, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Ferda Ertürk, İl Gençlik Kolları Başkanvekili Dilek Hanım Çengel, ilçe ve belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları, delegeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞUHUT’UN YENİ BAŞKANI ÇELİKKANAT OLDU

Şuhut İlçe Başkan adayı Çelikkanat’ın konuşmasının ardından İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve Milletvekili Halil Ürün’de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Şuhut eski ilçe başkanı Hasan Uğur’a Ürün ve Yurdunuseven tarafından teşekkür belgesi verildi. Kongre faaliyet ve gelir gider raporlarının okunmasıyla devam etti. Daha sonra Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve bakanların kongreye gönderdiği mesajlar okundu. Şölen havasında gerçekleşen kongre delegelerin oylarını kullanmasıyla sona erdi. Kongreye tek liste halinde giren Ahmet Çelikkanat üyelerin tamamının oyunu alarak ilçe başkanlığına seçildi.

Bakmadan Geçme