• Haberler
  • Genel
  • '2015 seçimleri, 10'uncu imtihanımız' – Kocatepe Gazetesi

'2015 seçimleri, 10'uncu imtihanımız' – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2015 seçimlerinin partileri için bir imtihan olduğunu kaydetti Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2015 seçimlerinin önemine dikkat çekti. Yurdunuseven, '2015 yılı seçimleri Türkiye'nin bir dönüm noktası olacak. Bu da parti olarak bizim 10'uncu imtihanımız. Bunu da başarı ile aşıp yeni bir Türkiye'ye, özgür bir Türkiye'ye inşallah [&hellip]

“2015 seçimleri, 10’uncu imtihanımız”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2015 seçimlerinin partileri için bir imtihan olduğunu kaydetti

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 2015 seçimlerinin önemine dikkat çekti. Yurdunuseven, “2015 yılı seçimleri Türkiye’nin bir dönüm noktası olacak. Bu da parti olarak bizim 10’uncu imtihanımız. Bunu da başarı ile aşıp yeni bir Türkiye’ye, özgür bir Türkiye’ye inşallah adımımızı atacağız. Bilindiği gibi eski Başbakanımız ve şuan ki Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 3 tane bizim hedefimiz var. Bunlardan birisi bildiğiniz gibi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıdır. Bu da 2023 yıl hedeflerimizdir. Şimdi 2015 yılında seçilecek olan adaylar 2019 yılı kadrolarını oluşturacak. İnşallah 2019 yılı kadroları da 2023 yılı kadrolarını oluşturacak. Ayrıca 2053 ve 2071 yılı hedeflerimizde var. Şuanda 2023 hedeflerine kilitlenmiş durumdayız. 2015 yılı seçimleri bu nedenle bizim için çok önemli” dedi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DA GELECEK
2015 seçimlerin öncesi bütün illerde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da sürecin başladığını belirten Yurdunuseven, “Kongre sürecimizi başlattık. 15 Eylül itibari ile üye kayıtlarımız donduruldu ve 16 Eylül itibariyle de ilan edildi. İlan edilen bu listeler üzerinden 1 Kasım’da başlamak üzere delege seçimlerine geçeceğiz. Nüfusu 5 bini geçen iki beldemizde kongre süreci yaşanacak. Bu beldelerimiz merkeze bağlı Işıklar ile İhsaniye ilçemize bağlı Döğer beldemizdir. Merkez dahil 18 ilçemizde ve iki beldemizde delege seçimleri ile birlikte kongre sürecini başlatıyoruz. Kongreler ile ilgili planlamamızı yaptık ve genel merkeze sunduk. Genel Merkezimizin oylamasının ardından ilçe kongrelerimizin tarihini önceden ilan edeceğiz. 26 Ekim tarihinde delege seçimlerimiz gerçekleşecek. Birlik ve beraberlik içerisinde delege seçimlerine girdik. Bu seçimleri de birlik ve beraberlik içerisinde bitireceğiz. 22 Şubat 2015 tarihinde illerde dâhil olmak üzere kongre sürecimizin tamamlanması gerekiyor. Sayın Başbakanımız il kongrelerine ve bazı büyük ilçe kongrelerine bizzat katılacak” diye konuştu.
İSTİŞARE TOPLANTISI YİNE AFYON’DA
AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven, AK Parti Genel Merkezi’nin İstişare Toplantısı’nın Afyonkarahisar’da düzenleneceğini hatırlatarak “31 Ekim tarihinde bütün milletvekillerimiz Afyonkarahisar’da olacaklar. Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız AK Partiyi ilk kurduğunda 2001 yılında Afyonkarahisar’da temellerini attı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Afyonkarahisar’a karşı güzel bir ilgisi var. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmalarının birçoğunda Afyonkarahisar’dan yola çıktık diyor. Bu nedenle geçtiğimiz Mayıs ayında Afyonkarahisar’da ilk istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Daha önce Kızılcahamam da yapılıyordu. Kızılcahamam’dan vazgeçilmesinin üzerine alternatif olarak ilimi gündeme geldi ve kabul edildi. Birincisini çok güzel bir şekilde aştık ve ikincisi tekrarlanacak. Yine ilginç bir şey olacak Ahmet Davutoğlu bey Başbakan olarak ilk büyük toplantısını ilimizde gerçekleştirecek. Bu da Afyonkarahisar’a verilen önemi gösteriyor. 31 Ekim tarihinde Genel Merkezin dahilinde bir toplantı gerçekleştirecekler. 3 gün boyunca ilimizde olacaklar” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

EYLEMLERE DİKKAT

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, ülke gündemi ile ilgili ise şöyle konuştu: “Kobani’yi bahane edip Türkiye içerisinde yapılan bir provokasyona dikkat çekmek istiyorum. Bilindiği gibi Doğu ve Güneydoğu bölgesinde, normal vatandaşlarımızın marketleri ve dükkanları yağmalanıp yıkıldı. Vatandaş kendi hastanesini yaktı. Kendi hizmet aldığı araçları yaktı. Yine kendi belediye binasını yaktı. Bunlar tabi ki hoş şeyler değil. Bunlar bir oyunun ve provokasyonun karşılığı bize göre. Bunun içerisinde bize göre Pennsylvania var. Paralel yapı bu oyunun içerisinde ve Pennsylvania’nın sevdiği o Güney’deki ülke var. Bunların tamamının bir araya gelerek Gezi’de beceremedikleri hadiseyi burada ikinci bir prova olarak yaptıkları kanaatindeyiz. Maalesef yakarak, yıkarak ve imha ederek gerçekleştirmekteler. Bütün halkımız emin olsun ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet ve güçlük bir devlettir. Gerekeni yapılmıştır ve yapılacaktır. Hiç kimse bu devletten bir şey koparamaz. Çakıl taşını vermek gibi bir lüksümüz yoktur. İnşallah devletimiz bunun üstesinden gelecektir ve bu kadarda güçlüdür. Buna inanıyorum ki devlet yumruğunu vurduğunda bunların hepsinin başını ezecektir.”

Bakmadan Geçme