• Haberler
  • Genel
  • 2014'te Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi müjdesi

2014'te Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi müjdesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2014'te Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi kurulması için çalışmaların başladığını belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın AKÜ için yeni hedefi, Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi kurmak. Bununla ilgili ön çalışmaların yapıldığını belirten Rektör Solak, 2013 yılının ikinci yarısında işlemlerin hızlanacağını söyledi. Solak, 'Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimi [&hellip]

2014’te Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi müjdesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 2014’te Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi kurulması için çalışmaların başladığını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın AKÜ için yeni hedefi, Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi kurmak. Bununla ilgili ön çalışmaların yapıldığını belirten Rektör Solak, 2013 yılının ikinci yarısında işlemlerin hızlanacağını söyledi. Solak, “Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimi olarak 1999 21 Eylülü’nde başlayan sağlık hizmetini yapılandırma sürecinin son taçlandırma evresi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nden sonra 2014 yılı Ağustos bütçesiyle beraber, içinde bulunduğumuz binanın sol tarafına 180 yataklı Onkoloji ve Hemotoloji Hastanesi’nin inşaatı ve projelendirmesi olacak” dedi.
SÖZEL ONAY ALINDI
Prof. Dr. Solak, Kalkınma Bakanlığı’ndan Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi ile ilgili onayı aldıklarını belirterek, “Sözel olarak bu onayı almış bulunuyoruz. Kalkınma Bakanlığı yetkilileri, ‘Siz üniversite hastaneleri tam kapasiteyi hizmete sunduğunuz an bize gelin Afyonkarahisar bulunduğu coğrafya bakımından onkoloji için çok önemli bir noktada. Fizik tedaviden sonra onkoloji de biz devlet yönetimi olarak Kalkınma Bakanlığı olarak bu sözü veriyoruz. Diğer hizmetleri yapın bize gelin’ dediler” ifadelerini kullandı.
BÜTÇE TEKLİFİ SUNULACAK
Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi ile ilgili bütçe planlamanın da Kalkınma Bakanlığı’na sunulacağını kaydeden Solak, “3 ay içinde bütün bunlar bitmiş olacak. 2013 yılının ikinci yarısında da Onkoloji ve Hematoloji hastanemizin bütçesini, planlamasını Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunacağız. Plan ve projesini gayriresmi hazırlamış durumdayız” diye konuştu. (Kocatepe)

Ameliyathaneden telekonferans mümkün

Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde, tepe lambalarına
kamera takılabiliyor. Bu yöntemle ameliyathaneler, telekonferans sistemi ile hastane dışına bağlanabiliyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, birçok özelliği gibi ameliyathane konusunda da çığır açmaya aday. Ameliyathanelerde bulunan tepe lambalarına kamera yerleştirilmesi ve kameralar vasıtasıyla hastane dışına canlı olarak bağlanmak mümkün.
HER OTELE BAĞLANTI
YAPILABİLİYOR
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ameliyathanelerin üzerinde özenle durduklarını belirterek “Afyonkarahisar giderek eğitimin de merkezi hâline geldi. Birçok sempozyum, toplantı kongre tertip edebiliyoruz. Burada yapmak istediğimiz bir kongrede, bir toplantı salonunda toplantıya katılımcılara aktarabilelim. Telekonferans sistemiyle buradaki cerraha soru sorabilsinler, cevap alabilsinler. Bu sistemin altyapısı kuruldu, şu anda hazır. Buradaki görüntüyü ameliyathane tepe lambasına ekleyeceğimiz bir kamera ile otele aktarabiliyoruz. Afyonkarahisar’daki her otele bağlantı yapabiliyoruz. Her ameliyathaneden bu sağlanabiliyor” dedi.
HASTANIN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR
Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Yüksel Ela da ameliyathanelerle ilgili genel bilgi verdi.
Hasta sağlığı için her şeyi düşündüklerini bildiren Ela, “Dışarıdan gelen hastamız bekleme salonunda ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlanıyor. Arkasından ameliyathaneye hastamız alınıyor. Çıkan hastalarımızın bakımının yapıldığı, uyanma odası dediğimiz odamız bulunuyor. Ameliyattan çıkan hastamız, direkt servise çıkmıyor; anesteziyi attıktan sonra hasta konuşuyor halde, ağrı kesici ihtiyacı giderilmiş bir pozisyonda emniyet içinde servisine gidiyor” diye konuştu.
CERRAHİ BÖLÜM GELİŞİYOR
Ela, cerrahi bölümde de gelişme yaşanacağını vurgulayarak “15 Şubat’ta bir program yapılacak, Kadın Doğum Hastalıkları’nın bir kongresi var. Bu ameliyathaneye bağlanacaklar. 4 tane cerrahi branş ameliyat yapıyor. Göz hastalıkları, kulak burun boğaz plastik cerrahisi, göğüs cerrahisi. Buna 3 tane cerrahi daha eklenecek. Ortopedi, genel cerrahi, beyin cerrahisi daha eklenecek. Burada nezih bir ortam oluşturmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.
DİJİTAL EKRANDAN
TAKİP EDİLİYOR
Ameliyathanelerde teknolojiden önemli ölçüde yararlandıklarını belirten Ela, şöyle devam etti:
“Dokunmatik bilgisayar ekranımız var. Orada da en son teknolojiyi kullandık. Ameliyat yapacak cerrahımız içeriye eli boş olarak giriyor. Hasta dosyasından başka hiçbir şey taşımadan dijital ekrandan hasta bilgilerine ulaşıyor. Yapılan kan tahlillerinin bütün sonuçlarına bilgisayar ekranından ulaşılabiliyor.” (Kocatepe)

ORTOPEDİ MASASI ALINDI

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ameliyathaneler için ortopedi masasını aldıklarını kaydetti. Solak, “Türkiye’de ilk ortopedi masasını aldık. Çok özellikli bir masa. 4-5 saatlik ameliyatı 2-3 saate indirdik. 2 masa için 160 bin lira harandı. Karga tulumba yöntemleri tarihe karıştı. Bu masa ile yönlendirebiliyoruz” dedi.
STAJYER ÖĞRENCİLER DE
YARARLANACAK
Stajyer öğrenciler için bir eğitim salonu oluşturduklarını aktaran Solak, “Eğitim salonumuz var. Genel değerlendirme yapılacak. Bir yön değişikliği olacak mı onu konuşacağız. Projektörle ameliyatın görüntüsünü buraya aktarıyoruz, stajyer öğrencilerimiz buradan yararlanıyor. Eğitim de nitelikli ve yerinde veriliyor” diye konuştu.

Akreditasyon belgesi alınacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Acil Yardım Fizik Tedavi ve
Rehabilitasyon Hastanesi’nin akreditasyonu için gerekli başvuruların yapıldığını belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin akreditasyon işlemleri için başvuru yaptıklarını söyledi. Solak, “Ulusal ve uluslar arası bu ayın 20 ile 28i arasında Avrupa Birliği ülkelerinden iki akreditasyon kuruluşu gelecek. Resmi başvurumuzu hazırladık. Uluslararası akreditasyon belgemizi alacağız. Ulusal ve uluslararası hasta bizde istediği tedaviyi alabilecek. Nisan’a kadar yetiştireceğiz” dedi.
160 SAAT TOPLANTI YAPILDI
Solak, Hastane’nin iyileştirilmesi için her süreci takip ettiklerini belirterek, “20 aydır biz Salı günleri bir buçuk iki saat toplantı yaptık. 160 saat toplantı yaptık. Uzun soluklu anti bakteriyel, antistatik ortam olsun. Kurulu bir düzende çalışmakla düzeni kurmak çok farklı. Siz bunu oturtacaksınız ve en iyisi olacak. Ödemesi rahatlanacak. Çalışanlar ve hastalarımız hepsinden yararlanacak. Mesela tabanı 4 defa yeniden yaptırdık. Para her şey değil. Kalite ve estetik gerekiyor” diye konuştu.
(Kocatepe)

Sporcu Sağlığı Merkezi kurulacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar’da Sporcu Sağlığı Merkezi kuracaklarını belirtti

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 200 Yataklı Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bünyesinde Sporcu Sağlığı Merkezi kurulacağını söyledi. Solak, “Sporcu Sağlığı Merkezi’ni de burada açacağız. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın burayı ziyaretinde ‘Hastanemiz hizmete açıldıktan sonra Sporcu Sağlığı Merkezi’ni de biz Afyon olarak seçelim, Türkiye’nin önemli bir kısmındaki sporcular Afyon’a gelsin’ dedi. Standardizasyon biterse paralel olarak Sporcu Sağlığı Merkezi’ni kurup milli, bölgesel, ulusal her türlü düzeydeki sporcularımıza bu hizmete verebileceğiz” ifadelerini kullandı.
HEM KONFORLU, HEM EKONOMİK
Devlet üniversitesi oldukları için hastaların maddi durumlarını olumsuz yönde etkilemeden hizmet verebildiklerini belirten Rektör Solak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun belirlemelerine göre ücret aldıklarını kaydetti. Solak, “Biz devlet üniversitesi olduğumuz için özel sektörde bu cihaza gittiğiniz zaman hasta SGK fiyatlarının en az 8-10 katı bedelle bu hizmeti alıyor. Biz Sosyal Güvenlik Kurumu her mali yıl Bütçe Kanunu’nda bunun için ne koyduysa onu alıyoruz. Dar gelirli hizmet almak isteyen hastalarımızın çok rahatlıkla en ekonomik şekilde hizmet aldığı bir ortam. Bunu da büyük bir gururla söyleyebiliriz. Yurtdışında robotik tedavi cihazının seansı 1000-1500 lira arasında” dedi. (Kocatepe)

PERSONEL ALIMINDA PROSEDÜR NEDİR?

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile ilgili zaman zaman gündeme gelen “personel alımı” iddialarına Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak açıklık getirdi. Solak, şöyle konuştu: “Bizde üniversite personeli 3’e ayrılır. Öğretim üyeleri, öğretim yardımcıları, idare ve sağlık personeli bir de şirketlerde geçici çalışan elemanlar. Öğretim elemanlarının alımında resmi prosedür uygulanır. Bize gelen kadrolarda ilanı veririz ulusal basında, başvuruları alırız. Jürilerden gelen raporlara göre atamaları yaparız. Öğretim üyeleri ve yardımcıları böyle. Hemşire, ebe, diyetisyen psikolog gibi alımlarda ise iki yolumuz var. Yine ya ilan ederek yarışma ve sıralamayla. Ya da KPSS sonucu varsa biz kadroyu Başbakanlık’a göndeririz, Kişiler oraya başvurur. Başbakanlık Resmi Gazete’de ve gazetelerde yayınlıyor. Kimin puanı tepedeyse o gelir. Bir de Afyon’da veya küçük illerde en çok tartışılan şirketlerin elemanları. Bizim doğrudan ilgili olmadığımız alımlar. Biz hizmeti satın alıyoruz, atama görevlendirme yapmıyoruz. Yemek, temizlik, çevre düzenleme ihaleleri yapılıyor. A firması kazanıyor, şu nitelikte kişiler gelsin deniyor. Şirketlerde çalışanlar çeşitli nedenlerle gidiyorsa yerine yine şirket aracığıyla geliyor. 18 doçent alacağız ilanı geldi. Biz hizmeti satın alıyoruz. Biz kalitesini belirliyoruz. Hasta taşınacaksa bel fıtığı olan bir kişiyi gönderme diyoruz.”

FITIKTA AMELİYATSIZ DÖNEM

200 Yataklı Acil Yardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde yeni cihazlar ve usuller kullanılıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ümit Dündar, “Her yaştan tüm hastaların hizmetinde olan merkezimizde bel, boyun, omuz, diz, vb. ağrıları ile kas iskelet sistemi hastalıklarının ayaktan ve yatarak tedavileri yapılmaktadır. Merkezde uzman hekimler ve fizyoterapistler tarafından omurilik yaralanmaları, kafa travmaları, inme, MS (Multipl Skleroz), serebral palsi ve diğer nörolojik hastalıklara yönelik rehabilitasyon programları, ameliyat öncesi ve sonrası tüm ortopedik rehabilitasyon ile spor rehabilitasyonları uygulanacak. Ayrıca osteoartrit, osteoporoz, fibromiyalji gibi romatolojik problemleri olan hastalara tedavi hizmetleri de sunulmaktadır” dedi.
HASTALAR ÇABUK İYİLEŞİYOR
Hastanede son teknolojiye uygun cihazların kullanıldığını vurgulayan Doç. Dr. Dündar “Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde bulunan robotik yürüme rehabilitasyon cihazı hastalarımızın hizmetine girmiştir. Beyin ve omurilik yaralanmaları, kafa travmaları, inme sonrası gelişen yürüme güçlüğü ve kas zayıflığının tedavisinde, sınırlı ve çok az sayıda merkezde bulunan robotik yürüme rehabilitasyon cihazı ile hastalarımız daha kolay ve hızlı bir şekilde günlük yaşama dönebilmekte ve yürüyebilmektedir” diye konuştu.
TATLISES’LE GÜNDEME GELMİŞTİ
Ayrıca bel ve boyun fıtıklarının ameliyatsız tedavi yöntemi olan spinal dekompresyon cihazının da hastanede hizmete girdiğini belirten Doç. Dr. Dündar “Spinal dekompresyon cihazı, bel ve boyun omurları arasında bulunan disklerde negatif basınç yaratarak, 20 seans sonunda hastalara ameliyatsız tedavi olanağı sunmaktadır” ifadelerini kullandı.
İbrahim Tatlıses’in geçirdiği rahatsızlık sonrası tedavisinde kullanılan ve ülkemizde “lokomat” olarak da bilinen robotik yürüme rehabilitasyon cihazının bölge ve ülke genelinde hastaların yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme