• Haberler
  • Genel
  • �’de evinize hangi Muhammedi özellik girecek?”

�’de evinize hangi Muhammedi özellik girecek?”

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu konferans verildi. İki cihan güneşi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’yı (SAV) anlatırken tüm Müslümanlar’ın O’na ümmetlik borcu olduğunu hatırlatan Akpınar, bu yılki Kutlu Doğum Haftası ile Müslümanlar’ın evlerine hayatlarında eksik olan Muhammedi bir özelliğin girmesi gerektiğini söyledi Kutlu Doğum [&hellip]

"2014'de evinize hangi Muhammedi özellik girecek?"

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu konferans verildi. İki cihan güneşi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’yı (SAV) anlatırken tüm Müslümanlar’ın O’na ümmetlik borcu olduğunu hatırlatan Akpınar, bu yılki Kutlu Doğum Haftası ile Müslümanlar’ın evlerine hayatlarında eksik olan Muhammedi bir özelliğin girmesi gerektiğini söyledi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri doğrultusunda Kapalı Spor Salonu’nda Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu konferans verildi. Konferans programına; Vali İrfan Balkanlıoğlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, İl Müftüsü Burhan İşliyen, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Uyar, Ayşegül Müftüoğlu Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, din adamları, her kesim ve yaştan çok sayıda dinleyici katıldılar.
“RESULULLAH’A HEM CİVAR OLALIM”
Konferansın açılış konuşmasını Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen yaptı. Tüm güzellikleri yaşatan ve her şeyin borçlu olunduğu Cenab-ı Hak’ka hamd ve sena ederek konuşmasına başlayan Müftü İşliyen; “İmanla bizi müşerref kılan, Muhammed Mustafa’ya bizi ümmet kılan Rabbimiz Teala Hazretlerine sonsuz, sayısız hamdü senalar olsun. Ümmeti olmaktan şeref duyduğumuz, ümmeti olmayı aidiyetlerin en azizi bildiğimiz iki cihan serveri Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (SAV) ashabına, ehli beytine salat ve selam olsun. Rabbimiz Peygamberimizin sevgisiyle salonlarda biraraya geldiğimiz gibi onun sevgisi ile mahşer meydanında da Kevser havuzunun etrafında da o sevgi ile biraraya gelmeyi lütfeylesin. Rabbimiz bizleri salonlara getiren sevgimizi ona olan bağlılığımızın yarın bizi cennete girdirmesini, cennette iki cihan serveri alemlere rahmet Hz. Muhammed Mustafa (SAV) ile hem civar olmayı hepimize nasip eylesin.” dedi.
PEYGAMBERİMİZ
ALLAHIMIZI DOĞRU TANITTI
Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konulu konferansa Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya salat ve selamla başladı.
Kutlu elçi Peygamber Efendimizin insanlara dünyaya geliş gayesini öğrettiğine değinen Akpınar; “Peygamberimiz bize Rabbimizi doğru bir şekilde tanıttı. Yüce Rabbimize nasıl dua edeceğimizi, nasıl kulluk edeceğimizi, nasıl ibadet edeceğimizi öğretti. Şu dünya hayatımızı nasıl cennete çevirebileceğimizi gösterdiği gibi ahirette de Allah’ın rızasını ve cennetti kazanmanın yollarını öğretti. Efendimiz önderimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya salat olsun selam olsun.” diye konuştu.
PEYGAMBERİMİZİ SÜREKLİ ANIYORUZ
Prof. Dr. Ali Akpınar, Hz. Muhammed Mustafa (SAV) gibi çok yönlü özellikleri ve güzellikleri bitip tükenmez olan bir insanı anmak için biraraya gelindiğini vurguladı. Peygamberimizin mutlak surette anılacağını Allah’ın O’nu andığını söyleyen Akpınar; “Allah ve melekleri Peygambere salat eder, O’nu överler. Allah ve melekleri Peygamberi severler. Siz o Peygamberi içtenlikle ve samimiyetle anın. O’na salat ve selam edin. O’na bağlanın. Biz Peygamberimizi anmaya devam edeceğiz. Aslında biz O’nu anıyor ama çoğu zaman farkında olamıyoruz. Günlük okunan beş vakit Muhammedi ezanlarda 10 defa ‘Eşhedü enla Muhammeden Resulullah.’ Tüm cihana ilan eder müezzinlerimiz; Biz şehadet ederiz ki Hz. Muhammed Allah’ın Resulü’dür. Namazlar kılarız. Günlük olarak kıldığımız beş vakit namazda 15 kere Allahümme Salli, 15 kere Allahümme Barik dualarını okuyarak günde 30 kere O’nu sadece salavat dualarında anarız.” şeklinde konuştu.
EFENDİMİZİ DOĞRU
ANLAMAK GEREKİR
Peygamber Efedimizi anmanın yeterli olmadığını, O’nu doğru şekilde anlamak gerektiğini savunan Prof. Dr. Ali Akpınar; “O’nun ismi anıldığında milletimiz elini göğsünün üzerine koyar. Bunun anlamı ‘Kalbimizdesin ya Muhammed’ demektir. Bugün Müslümanlar olarak O’nu doğru anladığımız söylenemez. Peygamberimiz bizler gibi bir insan olarak Allah’u Teala’nın söylediklerini yaptı, yaşadı. Peygamberi sıradanlaştıran ve bir postacı yerine koyan sakat bir anlayış vardı. Hangi sıradan insana vahiy geliyor? O vahiy gelen bir insandı. Peygamberimizle ilgili olarak başka tehlikeli bir anlayış ise parçalayıcı anlayıştır. Yani tek yönlü bakış açısı ile değerlendirmek. O da yalnış bir anlayıştır. Oysa Peygamberimizi bütünüyle yani; Sosyal, ailevi, iktisadi olarak tüm hayatıyla doğru anlamak gerekir. Kur’an ve sünnet O’nu doğru anlamamızı sağlar.” ifadelerini kullandı.
O HERKES İÇİN ÖRNEKTİR
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) muhteşem bir ahlak anıtı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ali Akpınar şöyle konuştu: “O tüm alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Bizlerin O’na ümmetlik borcumuz var. Peki 2014 yılında evimize hani Muhammedi özellik girecek. Sözün gelimi namaz problemi olan bir kişi Efendimizin ‘gözümün nuru’ dediği namazı bırakmamak üzere devam etmek gibi. Örneğin alkol kullanılıyorsa bunu kesin ve bir daha dönmemek üzere terk etmek gibi. Böylece evinize, hayatınıza Muhammedi bir özellik gelmiş olur. Yıllardır hatipler hep O’nu anlattı. Bırakın hatipleri anlayanlara Allah’da O’nu anlatıyor. Hz. Allah ‘And olsun ki Allah Resulü içinde sizin için bir örneklik vardır’ diyor. Bilinçli bir şekilde Hz. Muhammed gibi olmak gerekir. O her konuda herkes için örnektir. O bizim iman örneğimizdir. Eğer doğru örnek alsaydık bugün inanç dünyamız hurafeler ve bidatlarla dolu olmazdı.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme