• Haberler
  • Genel
  • 2014-2015 futbol sezonu başlıyor – Kocatepe Gazetesi

2014-2015 futbol sezonu başlıyor – Kocatepe Gazetesi

Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig, U-15 Ligi ve U-17 Liglerine katılacak kulüplerin yöneticilerinin katılımı ile yapılan istişare ve fikstür çekimi toplantılarında liglerin 20 Eylül 2014 tarihinde başlatılması kararı alındı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün 'Önümüzdeki sezon Afyon BAL Liginde 2 takımla temsil edileceğinden BAL liginde mücadele edecek olan AFJET Afyon Spor [&hellip]

2014-2015 futbol sezonu başlıyor

Süper Amatör Lig, 1. Amatör Lig, U-15 Ligi ve U-17 Liglerine katılacak kulüplerin yöneticilerinin katılımı ile yapılan
istişare ve fikstür çekimi toplantılarında liglerin 20 Eylül 2014 tarihinde başlatılması kararı alındı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün “Önümüzdeki sezon Afyon BAL Liginde 2 takımla temsil edileceğinden BAL liginde mücadele edecek olan AFJET Afyon Spor 3. lige yükselir veya yerel lige düşerse, Süper Amatör Liginde birinci ve ikinci olan takım doğrudan Bal Ligine yükselecektir” diye konuştu. Konuşmasına devam eden Akgün “BAL liginde bulunan AFJET Afyon Spor 3. lige çıkamaz ve yerel lige düşmez ise Süper Amatör Liginde birinci olan takım doğrudan BAL ligine çıkacaktır. Süper Amatör Lig maçları sonunda en alt sırada bulunan 3 takım 1. Amatör lige düşecektir” dedi.
MAÇLAR ÇİFT DEVRE
USULÜ OYNANACAK
1. Amatör ligi 14 takımın katılımı ile 2 gruba ayrılarak A ve B grubu olmak üzere, çift devre usulüne göre ve deplasmanlı oynanacağı belirtildi. Gruplarında ilk üç dereceye giren takımlar Süper Amatör Lige yükselmek için tek devre lig usulüne göre merkezde oynanacak olan Play-Off maçlarına katılmaya hak kazanacak.
U-17 Ligi 4 kulübün katılımı ile çift devre lig usulüne göre ve deplasmanlı oynanılarak, ligi birinci bitiren şampiyon takım U-17 Türkiye Şampiyonasında ilimizi temsil edileceği belirtildi.
ÇAPRAZ SİSTEM İLE
ŞAMPİYON BELİRLENECEK
U-15 Ligi 10 kulübün katılımı ile A ve B gruplarına ayrılarak çift devre lig usulüne göre ve deplasmanlı oynanılacağı belirtildi. Gruplarında ilk iki dereceye giren takımlar çapraz sistem ile oynanacak maçlar ve galiplerinin oynayacakları final maçı ile U-15 Ligi şampiyonu belirleneceği belirtildi. Şampiyon takım U-15 Türkiye liginde ilimizi temsil edecek.
Başlanması kararlaştırılan bu ligler Futbol Federasyonu lig sonuçlarının bildirim tarihi göz önüne alınarak öncelikli olduğu için düzenlendiği belirtildi. Lig sonuçlarının bildirim tarihi dikkate alınarak sezon içinde U-11,U-12,U-13,U-14,U-16 ve U-19 Ligleri düzenlenecek olup, başvuru tarihleri kulüplere ayrıca bildirileceği belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme