2013'ün ilk icraatı, esnafa borcu bitirmek

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, zor bir yılı geride bıraktıklarını, ancak 2013'te daha rahat edeceklerini söyledi. Elibol, Sandıklı Belediyesi'nin esnafa olan borcunu büyük ölçüde ödeyeceklerini vurguladı Afyonkarahisar'ın genç ve başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, 2013'teki ilk hedeflerinin esnafa olan borçları ödemek olduğunu belirtti. Gazeteniz Kocatepe'ye özel açıklamalarda bulunan Elibol, 'Belediye’nin [&hellip]

2013’ün ilk icraatı, esnafa borcu bitirmek

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, zor bir yılı geride bıraktıklarını, ancak 2013’te daha rahat edeceklerini söyledi. Elibol, Sandıklı Belediyesi’nin esnafa olan borcunu büyük ölçüde ödeyeceklerini vurguladı

Afyonkarahisar’ın genç ve başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, 2013’teki ilk hedeflerinin esnafa olan borçları ödemek olduğunu belirtti. Gazeteniz Kocatepe’ye özel açıklamalarda bulunan Elibol, “Belediye’nin biraz borcu var şirketlere, şahıslara, esnafa. Biz, Sandıklı esnafına olan borçlarımızı ödemeye başlayacağız. Nasip olursa bu ayın sonundan itibaren bayağı hafifleyeceğiz. En azından küçük borcumuz olan esnafların borcunun hemen hemen tamamını bitireceğim” dedi.
BELEDİYE’NİN YÜKÜ HAFİFLEYECEK
Belediye’nin esnafa borcunun ödenmesiyle birlikte önünün açılacağını kaydeden Elibol, “Esnaflara, şirketlere ve maaş anlamında toplam 2 milyon 800 bin lira var. Bu 2 milyon 800 bin liranın yaklaşık 2 milyonu lirasını bu bir ay içerisinde nakit olarak ödeyip bitireceğiz” diye konuştu.
ÖDEMELER İÇİN KAYNAK VAR
Bu paranın bulunması konusunda kaynak ürettiklerini hatırlatan Elibol, “Satış yaptığımız yerler vardı, sonra kiraya verdiğimiz yerler vardı ve biz yatırım yaptıklarımızın yüzde 80’i genel anlamda geri dönen yerler. Mesela SANJET’ten sabit ödemelilerin alacağı var bu ay en az 700 bin lira gelecek. SANJET, bir ya da iki yıl sonra çok ciddi bir kâra sahip olan şirket hâline gelecek” ifadelerini kullandı.
“İŞ YAPSAMAK ELEŞTİRİLMEZDİK”
Sandıklı’da yer satışları konusunda Belediye’nin eleştirildiğine dikkat çeken Elibol, “Bizim 5 tane sattığımız yer var, 6 tane aldığımız yer var. Ama benden önce 88 adet satılan yer var, bunlar görülmüyor. Sandıklı’nın en çok oy alan, en genç belediye başkanı olan, en çok eleştirilen, en çok yatırım yapan ve bir de hayat şartlarının en zor zamanına denk gelen belediye başkanıyım, en çok borçla devralıp da iş yapmaya çalışan belediye başkanıyım. Hiçbir şey yapmasak, eleştiri de yapılmazdı” dedi.
TÜM YOLLAR
YAPILACAK
Sandıklı’da borçları ödedikten sonra en büyük yatırımın yollar konusunda olacağına dikkat çeken Elibol, “2013’ün Belediye açısından çok önü açık. Resmi olan kurumlara borçlarımız yapılandırıldı. Zaten İller Bankası’ndan 700 bin lira gibi bir paramız geliyor. Onun 600-680 bin lirasını kesiyorlar; eski ve yeni borçlar olmak üzere. 2013’te yapacağım tek şey bu SANJET’ten dolayı biliyorsunuz biz yolları bayağı bozmuştuk. Geçen sene de geçici olarak böyle bir yol yapmıştık. Ama bu sene tek işim yolları ve kaldırımları düzenlemek. Sandıklı’da 8 tane mahalle vardı. 3 tane daha yeni mahalle kurduk. 3’üncü ayın ilk haftasında onların da seçimi var. 11 mahallenin yetişebildiğimiz her yerin yolunu, kaldırımını yapacağız” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

SANJET’te bu yıl
sıkıntı yaşanmayacak

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, SANJET’te atılım yaptıklarını belirtti. Elibol, bu yıl SANJET’le
ilgili bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, SANJET’le ısıtılan konut sayısında büyük bir artış olduğunu kaydetti. Elibol, “SANJET’te 4 bin 200 konuttan 10 bin 600’e geldik. 6 bin küsur konut artışı yaptık. Şu anda en kötü ev derecesi girişi 49 derece. Sandıklı’da Enjeksiyon kuyusu da yaptık, biz proje anlamında da bayağı bir yenileme yaptık. 1994’ten bu yana 4 bin 200 konut vardı; 2,5 katı iş yaptık” dedi.
“KEFİL OLDUM, TEMİNAT VERDİM”
SANJET’te geçen sene, önceki dönemlerden kaynaklanan elektrik borcu dolayısıyla bir sıkıntı yaşandığını hatırlatan Elibol, bu yıl aynı sıkıntının yaşanmayacağını vurguladı. Elibol, şöyle konuştu:
“Belediyeler arasında şahsi kefaletini verip de teminat mektubu alan tek başkan olsa gerek. TEDAŞ’a borcumuzu sıfırladık. TEDAŞ’a Garanti Bankası’ndan 2 aylık bir teminat mektubu verdik. Biz kefil olduk belediyenin ekonomik durumundaki nizamları köt�� gözüktüğü için şahsımızdan kefalet istediler, bankalar da aynı şekilde veremeyeceklerini söylediler. Benden önce yüzde 35’i ısınmış Sandıklı’nın. Bizim zamanımızda yüzde 53’ü ısınmış. Şu anda yüzde 88’i ısınıyor Sandıklı’nın.”
YATIRIMCILAR GELİYOR
Termal alanda yatırımcıların Sandıklı’ya gelmeye başladığına da dikkat çeken Elibol, “6 tane seramız var şu anda. Yeni yatırımlar geliyor. İyi sürprizler açıklayacağız. Topaylar şirketi buradan yerini aldılar. Turizm Bakanlığı’na başvurdular. Antalyalı. Geçen seneki dedikodulardan dolayı yatırımlarını dondurmuşlardı. Bir de Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar bu konuda yatırım yapacak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bir yılda 143 inceleme

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, 2012’de 143 adet inceleme geçirdiğini
kaydetti. Elibol, araştırmalardan alnının akıyla çıktığına dikkat çekti

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, 2012’nin kendisi ve Sandıklı için kötü geçtiğini kaydetti. Elibol, “Araştırmacı, incelemeci müfettiş bakımından 143 tane araştırma geçirdim. Bundan dolayı da mecburen çok sık sayıda böyle buraya incelemeci gelmesinden dolayı belediye işleri çok kilitlendi. BİMER diye bir kurum var her şikayeti ciddiye alan bir durum. Bazen müfettişin gelip 20 gün kaldığı da oluyordu burada. Başka işlere koşturunca vatandaşa işlerimiz zayıfladı, aksadı” dedi.
“HİZMETİN
SENİ-BENİ OLMAZ”
Müfettiş incelemesinden bir sonuç çıkmadığını belirten Elibol, “Bu araştırmalardan hiçbir şey çıkmadı. Şu anda devam ediyor hala araştırmaları. Bunlar sadece Sandıklı’nın önüne taş koymaktır. Hani bugün İsmail Elibol’u kötüleme meselesi değil, Sandıklı’ya engel olmaktır. Hizmetin seni-beni olmaz, ben de yapabilecekleri bir proje varsa onlarla beraber koştururum. İşin ilginç tarafı da şu: Ben neredeyse 4 yıla giriyorum, yemin ediyorum hiçbir AK Parti’li İlçe Başkanı, Meclis Üyesi, Yönetim Kurulu bana bir tane proje getirip de işte şu projeye çalışalım, ortak fikir üretelim demedi. AK Parti İlçe Başkanı daha benim ziyaretime gelmedi AK Parti heyeti olarak ziyaretleri yok daha bana” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

LEBLEBİ TANITIMI İÇİN GAYRET

Sandıklı’nın önde gelen ürünlerinden birisi, leblebi. Belediye Başkanı İsmail Elibol, leblebi ile ilgili çalışma yaptıklarını belirterek “Biz Kaplıca’da işyerleri açtık. Bir tane leblebici tutmadı orayı. Yolda ticaret alan açtık, tek leblebici geçti oraya. 8-10 tane fuarlara katıldık. Kaplıcalarımızı, bakırımızı, leblebimizi, Yunus Ermemizi tanıttık. Belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının da oda başkanlarının da bu konuda gerekli çalışmaları var” dedi.

Aynı gün dua eden de oluyor, beddua eden de

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, belediye başkanlığının ayrı bir çaba istediğini vurguladı. Elibol’un belediyecilikle ilgili görüşleri şöyle:
“Aynı gün hem Allah rızasını alıp hem ‘Allah belanı versin’ denilen tek yer bu Belediye Başkanlığı. Ben bütün iyi niyetimle ve samimiyetimle elimden geleni yapmaya çalışıyorum yaptığıma da inanıyorum. Sadece mevzuatı aşan, bizim konumuz dışında olan, kanunluğa uygunluğu olmayan birçok işi yapamadığım zaman sıkıntılı oluyor. Günlük ortalama 80-100 civarı insan ile muhakkak görüşüyorumdur. Gelenlerin yüzde 80’i iş talebi ile geliyor. Çünkü Türkiye’nin en büyük sorunu işsizlik. Maalesef televizyonlarda gösterildiği gibi de öyle ekonomi çok çok iyiye gitmiyor. Televizyonlarda gördüğümüz Türkiye ekonomisi ile bizlerin gerçek hayatta yaşadığı Türkiye ekonomisi çok farklı. Esnaflar her gün kredi peşinde koşturuyor bankalarda.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme