2013'te suya zam yok – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2013 yılında suya zam yapılmayacağını belirtti Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında toplandı. 38 maddenin görüşüldüğü toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesi, 148 milyon lira olarak belirlendi. Belediye'nin 2012 yılında, Ekim ayı itibariyle gerçekleşen [&hellip]

2013’te suya zam yok

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2013 yılında suya zam yapılmayacağını belirtti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında toplandı. 38 maddenin görüşüldüğü toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2013 yılı bütçesi, 148 milyon lira olarak belirlendi. Belediye’nin 2012 yılında, Ekim ayı itibariyle gerçekleşen bütçesinin ise 100 milyon lira olduğu, yıl sonu itibariyle bu rakamın 154 milyon lira olacağı kaydedildi.
FİYATLAR KORUNUYOR
2013 yılı Gelir ve Su Tarifeleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun okunması sırasında konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009’dan bu yana suya zam yapmadıklarını kaydetti. Çoban, “2009 yılında göreve başladığımız tarihten bu yana 0-20 metreküp suya hiç zam yapmadık. 20 metreküp aşağı sularda da hep enflasyonun altında bir zam yaptık. 2013’te, 2012 fiyatlarını aynen koruyoruz. Bunu belirtmek isterim. Atık ve katı atık bertaraf ücretlerinde de çok cüzi, maliyetten kaynaklanan zamlar var. O da 0,05 lira olacak metreküpte. Maliyet hesabı zorunlu olduğu için gelen bir konu bu” diye konuştu.
20 BİN METREKARELİK PROJE
Eski Otogar’ın bulunduğu bölgede kapalı pazaryeri yapmayı planladıklarını, bu doğrultuda kararın Belediye Meclisi’nden çıktığını hatırlatan Çoban, kapalı pazaryeri için ihale sürecine geçilebileceğini belirtti. Çoban, “Eski Otogar’ın bulunduğu yere bir katlı pazaryeri yapıyoruz. 5 bin metrekare tabana oturmak kaydıyla, otoparkı olan, toplam 3 kattan ibaret, bodrumla birlikte 4 kat bir pazaryeri yapıyoruz. 15 bin metrekare kapalı alan, 5 bin metrekare de Pazar-otopark toplam 20 bin metrekare civarında olacak. Bunun da ihalesine herhalde bir-iki ay içerisinde çıkarız” şeklinde konuştu.
“DÜNYANIN
YATIRIMINI YAPIYORUZ”
Kapalı pazaryeri yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 8 buçuk milyon lira kredi alınması konusunda yetki alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu konuya şu sözlerle açıklık getirdi:
“Bugüne kadar sizlerden İller Bankası’ndan kredi alınması için 4 defa yetki aldık. Akarçay için aldık, 2009’da araç almak için aldık. Ama hiçbirini kullanmadık. Mesela Akarçay için hiç kredi kullanmadık çünkü kendi bütçemiz yettiği takdirde asla borçlanmaya gitmiyoruz. Belediye’yi 46 milyon borçla teslim aldık. Şu an 33 milyon civarında borcumuz var. Ama 28-30 milyon lira civarında borç ödedik. 15 milyon lira faize gitti. Biz o yüzden gelecek başkanlarımıza borç bırakmayalım diye borçlanma yoluna gitmiyoruz. Dünyanın yatırımını yapıyoruz, kaynaklarımızı kendimiz buluyoruz. Bunu da ihtiyaten alıyoruz. Planlarımız tutarsa gerek kalmayacak.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme