• Haberler
  • Genel
  • 2013'te şehidimiz olmasın – Kocatepe Gazetesi

2013'te şehidimiz olmasın – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2012'de Afyonkarahisar olarak 11 şehit verdiğimizi belirtti. Kumartaşlı, 2013'ün şehit verilmeyen bir yıl olmasını temenni etti Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2012 yılının kendileri açısından üzüntüyle geçtiğini belirtti. Kumartaşlı, '2013, kazasız, gazisiz, [&hellip]

2013’te şehidimiz olmasın

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2012’de Afyonkarahisar olarak 11 şehit verdiğimizi belirtti. Kumartaşlı, 2013’ün şehit verilmeyen bir yıl olmasını temenni etti

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2012 yılının kendileri açısından üzüntüyle geçtiğini belirtti. Kumartaşlı, “2013, kazasız, gazisiz, şehitsiz bir yıl olsun. 2012’de 11 şehit verdik. 6 tanesini Afyonkarahisar’a defnettik. 5 tanesini farklı illere defnettik” dedi.
BAZI HAKLARDA
DÜZELME VAR
Yıl içinde birçok konuyla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Kumartaşlı, “Fazlasıyla canımız yandı. Derneğimiz, tüzük olarak üyelerimizin yasal haklarını savunmak ve kültürel anlamda faaliyetler yapması gerekirken kültürel anlamda faaliyet yürütememekteyiz. 7 gazimizin ama yaralanıp gazi sayılmayan kişilerin gazi hakkına kavuşması için başvuruda bulunduk, dava açtık. 2012 yılında devrim niteliğinde bir kanun değişikliği yapıldı. 12 Temmuz 2012 tarihinde çıkan kanun ile bazı haklarımız düzeltildi” diye konuştu.
25 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU
5 Eylül 2012’de Afyonkarahisar’da bir patlama meydana geldiğini hatırlatan Kumartaşlı, “25 şehit verdik, 25 şehit bizim memleketimizden çıktı. Onların manevi olarak yaşatılması için bazı girişimlerde bulunduk. Afyon’a bir şehitlik yapılması için girişimde bulunduk” ifadelerini kullandı.
ADALET YERİNİ BULSUN
Rütbeli komutanların yargılanmasının toplum nezdinde rahatsızlığa neden olduğunu belirten Kumartaşlı, emekli ve görevdeki komutanların yargılanmasını, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarının zedelenmesi girişimi olarak yorumladı. Kumartaşlı, “Şemdin Sakık tanık oluyor, ama Afyonlu eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tutuklanıyor. İnşallah adalet yerini bulur ve komutanlarımız suçsuzsa serbest bırakılır” dedi. (Kocatepe)

2013 için talepler

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 2013 yılı için beklentilerini de sıraladı. Kumartaşlı bazı talepleri şöyle:
“Temmuz 2012 tarihinde torba yasada şehit anne ve babalarına herhangi bir şart aranmaksızın sosyal güvenlik kurumunca maaş bağlanması sağlansa da aylıklar yeterince artmamıştır. Bağlanan aylıkların anne ve baba için ayrı ayrı olmak üzere asgari ücret seviyesine çıkartılması gerekmektedir. Devlet Övünç madalyası tevdii edilmiş şehit yakını ve malul gazilerimize de madalya maaşı adı altında bu maaşın verilmesi bir nebze olsun onların ekonomik sıkıntılarını çözecektir. Vazife malulleri bin 300 lira civarında aylık almaktadırlar. Bu gruba giren vazife malullerinin aylıkları ile ancak kiralarını ödeyebildikleri, mevcut durumda devlerin alt gelir grubuna TOKİ aracılığı ile ücretsiz konut kredisi verdiği düşünüldüğünde vazife malûllere faizsiz konut kredisi verilmesi hem vicdani hem insani hem de bir anayasal sorumluluktur. Ülkenin bölünmez bütünlüğü için şehit olanların tüm çocuklarına herhangi bir kısıtlama getirilmeksizin tamamı devlet kurumlarında istihdam edilmesi sağlanmalıdır. Maluliyetlerinden dolayı çalışma ortamında sıkıntı çeken gazilerimiz yaşlılık aylığı almak için zor şartlarda çalışmaktadır. Bir kısım gazimiz özürlülere sağlanan haklardan istifa edenler 3600 prim gün sayısıyla yaşlılık aylığı almak iken diğer gazilerimiz bu haktan mağdurdur. Bu kanun teklifiyle ülkemiz için fedakarlık yapan harp ve vazife malullerinin mağduriyeti giderilecektir. Bedelli Askerlik hizmeti için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca toplanan paralarının dağıtılması konusunda Şehit Aileleri ve Gazilerden yoğun bir talep gelmektedir.Toplanan paraların amacının dışında sarf edileceği endişesi aileleri huzursuz etmektedir.”

Bakmadan Geçme