• Haberler
  • Genel
  • '2012'yi başarılı tamamladık' – Kocatepe Gazetesi

'2012'yi başarılı tamamladık' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi 2012 Yılı Performans Programı'nda öngörülen stratejik amaç ve hedefler doğrultusunda yapılan çalışmaları içeren bir rapor yayınladı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, tarafından yapılan açıklamaya göre, il genelinde yapılan projelerin dağılımı özetlendi. Açıklamasında, bu yıl içerisinde köylere yapılan yatırımları anlatan Demirsoy, 'İl Özel İdaresi yol programı kapsamında köy yollarımıza [&hellip]

“2012’yi başarılı tamamladık”

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi 2012 Yılı Performans Programı’nda öngörülen stratejik amaç ve hedefler doğrultusunda yapılan çalışmaları içeren bir rapor yayınladı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Hakkı Demirsoy, tarafından yapılan açıklamaya göre, il genelinde yapılan projelerin dağılımı özetlendi. Açıklamasında, bu yıl içerisinde köylere yapılan yatırımları anlatan Demirsoy, “İl Özel İdaresi yol programı kapsamında köy yollarımıza 277 km asfalt işi, 34,5 km stabilize, 57,5 km asfalt alt yapı, 21 km yapım ve yol onarımı, bin 866,5 kilometrelik yolda asfalt yama ve greyderli bakım çalışmaları yapıldı” dedi.
İl Özel İdaresi İçme suyu programı kapsamında 8 köyde sondaj çalışması, 39 köyde içme suyu inşaatı yapıldığını kaydeden İbrahim Hakkı Demirsoy, program harici olarak da 5 köyde sondaj çalışması, 16 köyde içme suyu inşaatının yapımının gerçekleştirdiğini bildirdi.
2012 yılı kanalizasyon çalışmaları kapsamında 11 köye yeni kanalizasyon şebeke yapımı gerçekleştirildiğini ifade eden Demirsoy, “29 köyümüzün ilave kanalizasyon şebekesi tamamlandı. Program harici olarak 1 köyde yeni kanalizasyon şebekesi, 25 köyde ilave şebeke inşaatı yapılmıştır. Bu yıl köy içi parke yapımlarına ayrılan 5 milyon TL ödenekle; 330 köye 400 bin metrekare beton parke döşemesi yapıldı.” diye konuştu. İl Özel İdaresi’nin tarımın kalkınması için her türlü projeyi uygulamaya çalıştığını, bu noktada Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Tarımsal Sulama programından 25 adet projeden 23 adedinin Kasım ayı itibariyle tamamlandığını bildiren Demirsoy, “Biten projeler neticesinde 39 bin 720 dekar alan sulamaya açılmıştır. YAS projeleri için 2012 yılında toplam 7 milyon 362 bin TL Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalışmıştır” dedi. Demirsoy, 2012 yılı içinde yoğun geçen kış aylarına rağmen hem köy yollarının açılmasında hem de karayollarının kapandığı durumlarda desteklerini verdiklerini kaydetti.
Köylerin altyapısının desteklenmesi projesinde gelinen son durumunu da değerlendiren Demirsoy, işlerin yerinde ve zamanında takip edilmesi için titizlik içerisinde çalıştıklarını aktardı. Demirsoy, “2005 yılında uygulamaya konulan bu projeyle ilimiz kırsal altyapısının birçok sorunu çözüme kavuştu. 2012 yılında Köydes projesi kapsamında 117 adet yol projesinden 117 si tamamlandı. Bu projelerden köylerimize 8 km 1. Kat asfalt yol, 42 km 2. Kat asfalt yol çalışması yapıldı. Yine Köydes ödenekleri ile 1 adet köprü 2 adet menfez ile 117.000 m2 kililti beton parke yapımı tamamlanmıştır. KÖYDES İçme Suyu çalışmaları kapsamında ise programda 50 adet iş olup bunun 47 adeti tamamlandı” şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi bünyesinde yer alan Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürlüğü’nün başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Demirsoy, “Birimimiz il genelinde eğitim yatırımları başta olmak üzere birçok alanda çalışma yürütüyor. 2012 yılında 179 okulun bakım onarım ve 30 Okulun yeni yapımları gerçekleştirildi. İdaremiz, bütçesinin yüzde 20’sini eğitim yatırımlarına ayırmaktadır. Hedefimiz yeni yapım ve bakım onarımı yapılacak okulları zamanında tamamlayıp eğitim-öğretime hazır hale getirmektir” dedi.
Demirsoy, diğer yandan Gedik Ahmet Paşa Halk Kütüphanesi’nde güçlendirme ve onarım projesinin tamamlandığını 2013 yılında tekrar hizmete gireceğini söyledi.
Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi inşaatının tamamlandığını teknik altyapı çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu belirten Demirsoy, “Kurulacak çağrı merkeziyle 110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi servisler tek merkezde toplanacak ve vatandaşlar tek numara ile acil yardım isteyebilecek” diye konuştu.
İller Bankası’ndan yapılan borçlanma ile eskiyen iş makinesi parkının yenilenmesi çalışmalarına 2012 yılı içinde başladıklarını belirten Demirsoy, bu çerçevede 7 adet greyder, 7 adet bekoloder, 1 ekskavatör, 2 adet tır çekici, 2 adet roley tank dorse, 1 adet mini tanker alınarak hizmete girdiğini kaydetti. Demirsoy, ayrıca 6 adet pickup, 2 adet damper dorse, 1 adet lowbed dorse, 1 adet vidanjör, 1 adet distribitör, 4 adet kar bıçaklı yama kamyonu, 1 adet kar rotatif kamyo-nu, 3 adet el silindiri teslim alınma aşamasında olduğunu söyledi. İl Özel İdaresi’nin ağırlıklı olarak belediye sınırları dışındaki alanlarda faaliyette bulunduğunun altını çizen İ. Hakkı Demirsoy, “Bu kapsamda Belediye sınırları dışında kırsal ke-simde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 99’u asfalt yola kavuşturulmuştur. Bütün köylerimizde şebekeli içme suyu hizmeti götürülmüş, 355 köyümüzde kanalizasyon yapılmıştır” dedi.
Demirsoy, şöyle devam etti: “Şehirlerde ne varsa köyde de bulunması gerekir mantığıyla hareket edilerek kanalizasyonu tamamlanmış olan köylerimizde köy içi yollarının parke taşı ile döşenmesi işine büyük önem ve-rilmiş bu kapsamda köylerimize yaklaşık 3 milyon metrekare parke taşı döşenmiştir. Köylerimizde büyük eksikliği hissedilen çocuk oyun grupları satın alınarak bütün köylerimize 1’er adet çocuk oyun grubu montajı gerçekleştirilmiştir. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın köyden göç etmesini engellemeye yönelik kendisine daha çok gelir getirici modern ve daha az masrafla daha çok verim alınmasına yönelik açık sulama sisteminden kapalı devre sulama sistemine geçiş için büyük yatırımlar gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında Kanunda kendisine görev olarak verilen özellikle ilköğretim hizmetlerinde büyük yatırımlar gerçekleştirilmiştir. İlimizin her alanda kalkınmasına yönelik kültür, sağlık, gençlik ve spor alanlarına da bütçe imkanları göz önünde bulundurularak gerekli yatırımlar yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir.”
2012 yılını da başarı ile tamamladıklarını belirten Demirsoy, İl Özel İdaresi’nin 2013 yılı bütçesinin 70 mil-yon TL olarak belirlendiğini, bakanlıklardan gelen genel ödeneklerle bu rakamın yaklaşık 150 milyon gibi bir rakama ulaşacağını, ilimize eğitimden sağlığa güvenlikten sosyal hizmetlere her alanda büyük yatırımların yapılacağını sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme