2012’nin ilk ziyareti Bakan Çelik’ten

2011 yılı içinde birçok toplantıya, Bakan ziyaretine ve organizasyona evsahipliği yapan Afyonkarahisar’ın 2012’deki ilk ziyaretçisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. Haftasonu tatilini Afyonkarahisar’da geçiren Bakan Çelik, ilk gün otelde dinlendi, ikinci gün ise Afyonkarahisar’ın tarihi mekanlarını ziyaret etti. Çelik, Afyonkarahisar’ın hızla geliştiğini belirtti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, haftasonu dinlenmek [&hellip]

2012'nin ilk ziyareti Bakan Çelik'ten

2011 yılı içinde birçok toplantıya, Bakan ziyaretine ve organizasyona evsahipliği yapan Afyonkarahisar’ın 2012’deki ilk ziyaretçisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik oldu. Haftasonu tatilini Afyonkarahisar’da geçiren Bakan Çelik, ilk gün otelde dinlendi, ikinci gün ise Afyonkarahisar’ın tarihi mekanlarını ziyaret etti. Çelik, Afyonkarahisar’ın hızla geliştiğini belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, haftasonu dinlenmek amacıyla Afyonkarahisar’a geldi. İlk günü otelde geçiren Bakan Çelik, ikinci gününü Afyonkarahisar’ın tarihi mekanlarını gezmek için ayırdı. Millet Hamamı ve Sultan Divanî Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret eden Bakan Çelik, Afyonkarahisar’ın hızla geliştiğini kaydetti. Çelik, “Afyonkarahisar gelişen bir şehrimiz. Bütün şehirlerimiz gelişiyor ama Afyonkarahisar farklı özellikleri ile daha hızlı gelişiyor. Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra termal turizm konusunda son yıllarda aldığı mesafe, yurt içerisinde olduğu gibi yurt dışında da insanların dikkatini çekmeye başladı. Hükümet olarak da ülkemizin bir bütünlük içerisinde illerimizin kalkınması için alt yapı desteklerini veriyoruz. Afyonkarahisar da en iyi payı alan illerin başında geliyor. Bu nedenle de insanların tercih noktası oluyor. Ankara’ya yakın olması bir avantaj. Önümüzdeki aylarda havaalanının bitmesi ile de dünyaya yakın olacak Afyonkarahisar” dedi.
Siyasi istikrar, ekonomiye yansıyor
Türkiye’de turizmin gelişmesiyle birlikte hizmet sektörünün de ilerlediğini hatırlatan Çelik, “Hizmet sektörü gelişiyor. Gelişmeli de. Çünkü işsizliğin belini kırmak istiyorsak bu konuda en önemli sektörlerin başında hizmet sektörü geliyor. Türkiye bu konularda geç kaldı. Birçok yer altı, yerüstü zenginliklerimiz var. Ama bunları iç çekişmelerden dolayı anlamsız çalışmalardan dolayı harekete geçiremedik. Son yıllardaki siyasi istikrar ekonomiye yansıyor. Ekonomide verime, üretime dönüşüyor. Böylece hizmet sektörü bir 10 yıl öncesine bakarsak istihdamda çok gerilerdeyken şimdi yüzde 49’lara ulaştık. Bunun gelişmiş ülkelerdeki oranı ise yüzde 60 civarında. Dolayısı ile biz halen yatırım yapılmasını doğru bir tercih olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.
Afyon, öncü iller arasında
Bakan Çelik, Afyonkarahisar’ın hizmet sektörünün geliştirilmesi bakımından öncü iller arasına girdiğini hatırlatarak şöyle devam etti:
“4 mevsimi bünyesinde barındıran ülkemizde bu mevsimsel bu imkanlarla birleştirerek dünyaya arz etmeliyiz. Çabalarımız da bu istikamette. Havaalanı da bunun için yapılıyor Afyonkarahisar’da. Hizmet sektörü dolayısı ile istihdam işsizlik bildiğiniz gibi dünyada çığ gibi büyüyor. Türkiye’de ise düşmeye devam ediyor. Şu anda son verilerde yüzde 8.8 iken bu rakamı yüzde 10’lar civarında tutabileceğiz gibi gözüküyor. Oysa birçok ülkede yüzde 20–18 civarlarında. Türkiye bu konuda iyi bir seyir izliyor. Nedeni hizmet sektörünün çok hızlı bir şekilde büyümesi. Afyonkarahisar da bu öncü illerden birisi.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme