2012 yılından kalan yollar tamamlanacak

İGM Başkanı Salih Sel, Kasım toplantılarının 6’ncı birleşiminde 2012 yılı programında olan tüm yol işlerinin yapılacağını söyledi. Bu yıldan hiçbir işin bırakılmayacağını belirten Sel, elde kalan paralar ölçüsünde adil bir şekilde yeni yol yapım işlerinin sürdürüleceğini kaydetti. Sel, dağılımın nüfus ve köy sayısı kriterine göre yapıldığını, kendilerinin buna her ilçenin köy yollarının kilometresinide dahil etmek [&hellip]

2012 yılından kalan yollar tamamlanacak

İGM Başkanı Salih Sel, Kasım toplantılarının 6’ncı birleşiminde 2012 yılı programında olan tüm yol işlerinin yapılacağını söyledi. Bu yıldan hiçbir işin bırakılmayacağını belirten Sel, elde kalan paralar ölçüsünde adil bir şekilde yeni yol yapım işlerinin sürdürüleceğini kaydetti. Sel, dağılımın nüfus ve köy sayısı kriterine göre yapıldığını, kendilerinin buna her ilçenin köy yollarının kilometresinide dahil etmek istediklerini bildirdi

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 6’ncısı dün tamamlandı. Valilik makamından gönderilen gündem dışı bir konu okutularak gündeme alındı. 5886 Sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu’nun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Uygulama Yönetmeliği gereğince il sınırları içerisinde Özel İdare adına intibası yapılmak üzere açılan veya açılacak olan sıcak su kuyularının bu bölgede yatırım yapacak şirketlerin sıcak su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre 10 yıla kadar kiraya verilebilmesi için İl Encümenine yetki verilmesi isteniyor. İstek görüşülüp rapor hazırlanması için İdari ve Hukuk İşlerine oybirliğiyle gönderildi.
RAPORLAR KARARA BAĞLANDI
Gündemin 21’nci maddesi gereğince ihtisas komisyonlarından gelen raporlar okunarak karara bağlandı. Çay ilçesine bağlı Devederesi, Bulanık ve Çayırözü köylerinde ömrünü tamamlaması nedeniyle kullanımı yapılamayan tesisler nedeniyle yer altı sulamasına geçilmek istendiği bildirildi. İstek doğrultusunda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından proje ve keşiflerin hazırlanarak 2013 yılı yatırım programında değerlendirilmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. 2012 Yılı bütçe yatırım programında olmamasına rağmen yapılan genel işler hakkında bilgi talep edildiği kaydedildi. Plan Bütçe komisyonunca ilgili önerge sahibine bilgi verildiği bildirildi. Bolvadin ilçesine bağlı Özburun beldesi ile Kemerkaya beldesi arasında bulunan ve köy içinde olan asfalt yolun kullanıma uygun hale gelmesi için yatırım programına alınmasının istendiği ifade edildi. Sözkonusu yolun Hizmetler Müdürlüğü tarafından incelenerek gereğinin yapılmasını uygun gören İmar ve Bayındırlık komisyon raporu kabul edildi.
BİLGİLENDİRME
TALEPLERİ YERİNE GELDİ
Plan Bütçe komisyonuna gönderilen önergede 2012 yılı içerisinde genel bütçeden gelen yatırımların ne kadar olup, nerelere harcandığının MHP grubuna bildirilmesinin istendiği bildirildi. Bu önerge sahibi kişiye istediği bilgilerin verildiği aktarıldı. Bu bilgilendirmenin ardından MHP Grup Başkanı Çay İGM üyesi İsa Çağa söz aldı. Çağa, kendilerine verilen dökümanda açıklama yapılmadığını, bu durumu Plan Bütçe Komisyon Başkanı Selçuk Çirkin’e söylediğini dile getirdi. İsa Çağa, yazılı dökümanda rakamların verildiğini ancak gelen ödenekle harcanan ödenek arasında afaki bir boşluk olduğunu iddia etti. 2012 Yılı bütçesinden ayrılan ödeneklerin ne kadarının kullanılıp kullanılmadığı, yatırım programında kalan işlerin ne kadar olduğu bilinerek kalan işlerin 2013 yatırım programına alımının istendiği kaydedildi. Plan Bütçe komisyonunca önerge sahibine gerekli bilgilerin aktarıldığı açıklandı.
SAĞLIKLI İŞLER İSTENİYOR
İGM Başkanı Salih Sel, yollarla ilgili bir örnek vermek istediğini söyledi. Örneğin 700 kilometrelik yol yapınının yer aldığı bir programda bunun yüzde 10 ile yüzde 20’nin yapılabildiğine dikkat çekti. Geriye kalan yol yapımının olduğu gibi bir sonraki yıla aktarıldığına değinen Sel; “Elimizde olan yapılacak yol miktar olarak epeyce şişkin hale gelmişti. Biz geçen sene aldığımız kararla 2011 yılındakilerin hepsini sildik. 2012 Yılında aciliyeti olanları sıralamaya göre yazın onlara göre yapacağız dedik. Bu yıldan kalan işlerimizi 2013 yılında tamamlayacağız. Bunu herkes böyle bilsin. Ondan sonra bize yeni öncelik sırasına göre yollar gelecek. Elimizdeki paraya göre bakıp dengeli adil bir şekilde dağıtmaya gayret edeceğiz. 2009-2010-2011 Yıllarıda dahil bunlar elimizde şiştiğini söyledik. Geçen yılda bunları konuştuk. Bunların tamamını siliyoruz çünkü hep şişmiş. 2012 yılında programımızda ne varsa hepsi yapılacak. 2012 Yılından birşey kalmayacak. Sonra elimizdeki paralar ölçüsünde adil bir şekilde yolları dağıtacağız. Bu dağılım yapılırkende nüfus ve köy sayısı kriteri göz önüne alınmış. Biz buna her ilçenin köy yollarının kilometresinide dahil etmek istiyoruz. Arkadaşlarımız daire müdürlerimizle beraber bir çalışma yapacaklar. Yeni bir katsayıyı ona göre tespit edeceğiz. Yapılan işlerin sağlıklı olmasını istiyoruz” dedi.
KOMİSYONLARI
İZLEME ÖNERİSİ
Tüm meclis üyelerinin bütçe çalışmalarına katılabileceklerini söyleyen İGM Başkanı Salih Sel, CHP’li üç meclis üyesi ile MHP grubundan bir kişinin komisyon üyesi olmadıklarını ancak istedikleri komisyon çalışmasını izleyebileceklerini hatırlattı. Salih Sel, herşeyin açık, şeffaf şekilde gerçekleştirildiğini gizli saklı hiçbir şeyin olmadığını dile getirdi. Başmakçı ilçe merkezinde içinde geniş bir gösteri ve düğün ve salonu bulunan bina yapımı talebinin 2013 yılı yatırım programına alınmasının istendiği bildirildi. Dairesince konu için gerekli keşif ve projenin yapılarak yeni yatırım programı döneminde değerlendirilmesini uygun gören iki ayrı komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Hocalar ilçesi Yağcı köyü sınırlarında kömüre benzeyen maden bulgularına rastlandığı, bulguların araştırılmasının istendiği kaydedildi. Araştırma yapılması için alınan bulguların ilgili daireye teslim edildiği bilgilendirmesi yapıldı. Başkanlığa sunulan önergeler ilgili komisyonlara havale edildi. Meclisin Kasım ayındaki 7’nci toplantısı bugün gerçekleştirilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme