• Haberler
  • Genel
  • 2012 Yatırım bütçesi oldu – Kocatepe Gazetesi

2012 Yatırım bütçesi oldu – Kocatepe Gazetesi

2012 yılı Mali bütçesi önceki gün 49 milyon 950 bin TL olarak karara bağlanmıştı. İGM Başkanı Salih Sel, dün mecliste düzenlediği basın toplantısında bütçe çalışmalarını değerlendirdi. Sel, gerçekçi bir yatırım bütçesi ortaya konduğunu bütçenin yüzde 69’nun yatırımları kapsadığına dikkat çekti Başarılı ve verimli bir mali bütçe çalışma döneminin tamamlandığını kaydeden İGM Başkanı Salih Sel, 2012 [&hellip]

2012 Yatırım bütçesi oldu

2012 yılı Mali bütçesi önceki gün 49 milyon 950 bin TL olarak karara bağlanmıştı. İGM Başkanı Salih Sel, dün mecliste düzenlediği basın toplantısında bütçe çalışmalarını değerlendirdi. Sel, gerçekçi bir yatırım bütçesi ortaya konduğunu bütçenin yüzde 69’nun yatırımları kapsadığına dikkat çekti

Başarılı ve verimli bir mali bütçe çalışma döneminin tamamlandığını kaydeden İGM Başkanı Salih Sel, 2012 yılı bütçe çalışmalarında komisyon ve meclis toplantılarında kararların oy birliğiyle çıktığını bildirdi. İGM Başkanı Salih Sel, Cumartesi, Pazar günü göz etmeden özveri ile çalışan komisyon üyelerine teşekkür eti.
Her yıl bütçe oranı arttı
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, meclis olarak göreve başladıkları 2009 yılında bütçeyi 19 mil-yon 850 bin TL ile teslim aldıklarını kaydetti. 2008 Yılı bütçesinin 85 milyon TL olarak yapıldığını belirten Sel; “İki yıl arasında ki oranda dörtte bir orandan da düşüklük olmuş. Daha önceki dönemlerde sıkça dile getirmekte çok fayda yok. Ama yinede söylemek lazım. Bütün gelirler İl Özel İdaresi havuzunda toplanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi, Sağlık Bakanlığı’n-dan İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen paraların tamamı İl Özel İdaresi hesabında birikiyor. Bu paralardan harcamalar yapılmış. Biz 2009 yılına bunlarla girip 19 milyon 850 bin TL’lik bir bütçe ile karşılaştık. Biz daha sonra bunu 24 milyon 800 bin TL’ye bağladık. Bütçe 24 milyon 800 bin TL idi ama gelirimiz daha fazlaydı. Bir sonraki yıl yüzde 55’lik bir artışla 38 milyon 350 bin TL ile bağladık.” dedi.
20 Trilyon havuza bırakıldı
Bütçe çalışmalarında göreve geldikten sonra ilk yıl yüzde 25, ikinci yıl artışın yüzde 55 oranında gerçekleştiğini kaydeden İGM Başkanı Salih Sel, bu yıl ki mali bütçe artışının yüzde 30 olduğunu bildirdi. Kasım ayı bütçe çalışmaları başlangıcında bütçe artışının en az yüzde 20 olacağı açıklaması yaptığını hatırlatan Sel; “Biz bu artışı tam yüzde 30 oranında yaptık. Tabiri caiz ise didik didik bütçeyi artış yoluna gittik. Son derece hassas bir bütçe çalışması tamamlandı. 2012 Mali bütçesi 49 milyon 950 bin TL’ye bağladık. Dairemizden 2012 bütçesi 40 milyon TL olarak geldi. Daha fazla Afyon’a nasıl yatırım yapabiliriz hesabıyla didik didik inceleme yapıldı. Üç yıllık dönemde havuzdan alınan 20 trilyon lirayı yerine koyduk. Eğer havuzdan bu paralar alınıp harcanmasaydı 3 yılda biz 20 trilyonluk yatırım yapabilirdik. Ama hamd olsun havuzdan fazla alınmış paraların tamamını ödemiş olduk. 2012 bütçesi gerçek bir yatırım bütçesi oldu. İnternet üzerinden diğer illerin İl Özel İdaresi bütçeleri ile mukayese ettiğimde bunu gördüm. Yani 50 trilyonun yüzde 69’u yatırıma dönüşüyor.” diye konuştu.
Vali bey yol gösterdi
İGM Başkanı Salih Sel, komisyon çalışmaları sırasında bazı komisyon üyelerinin ilçeleri ve bunlara bağlı belde ve köylere yönelik yatırım yapılması yönünde bastırdıklarını belirtti. Mevcut prensiplerden taviz veril-mediğini, aciliyet ve öncelik sırasına göre yatırım planlamasının yapıldığını aktaran Sel; “Komisyon üyesi arkadaşlarımız geç saatlere kadar çalıştılar. MHP’den üç, CHP’den üç olmak üzere toplam 6 meclis üyemizin komisyon üyelik görevi yok. Ama bu üyelerimizde komisyon çalışmalarını takip ettiler. Komisyonlarda da meclis toplantılarında ki tüm kararlar oy birliği ile alındı. Daire müdürleri hakkında konuşuldu. Bunu gündemde tutmak doğru değil. Az sayıda personelle çalışıyoruz. Yanlışlıklar inşallah uyarılarla düzeltilecek. Vali Bey yolumuzu açacak nitelikte konuşmalar yaptı. Sayın Valimize yol göstericiliği için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme