2011 asfaltta rekor yılı olacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Makine İkmal Birimi’nde düzenlediği basın toplantısı ile göreve başladığı günden bugüne kadar Afyonkarahisar Belediyesi'ne kazandırılan araçların tanıtımını yaptı 1.5 yıllık süreçte yaklaşık 2 Milyon 300 bin TL'ye toplam 39 araç ve iş makinesi alındığını belirten Başkan Çoban, yeni alınan asfalt finişerleri ile birlikte 2011'in Afyonkarahisar'da asfalt rekor yılı olacağını açıkladı. [&hellip]

2011 asfaltta rekor yılı olacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Makine İkmal Birimi’nde düzenlediği basın toplantısı ile göreve başladığı günden bugüne kadar Afyonkarahisar Belediyesi’ne kazandırılan araçların tanıtımını yaptı

1.5 yıllık süreçte yaklaşık 2 Milyon 300 bin TL’ye toplam 39 araç ve iş makinesi alındığını belirten Başkan Çoban, yeni alınan asfalt finişerleri ile birlikte 2011’in Afyonkarahisar’da asfalt rekor yılı olacağını açıkladı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2009 Nisan ayından bu yana Afyonkarahisar Belediyesi’ne 5 adet binek tipi araç, 13 adet kamyonet, 4 adet kamyon, 1 adet cenaze nakil aracı, 1 adet asfalt finişeri, 3 adet asfalt silindiri, 3 adet kazıcı yükleyici, 1 adet distribütör, 1 adet kompresör ve 7 adet motosiklet olmak üzere toplam 39 adet araç ve iş makinesi kazandırıldığını söyledi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin bir yandan yol, alt yapı, park-bahçe, ağaçlandırma çalışmaları ve benzeri hizmetler yaparken aynı zamanda kendine ait araçları ve iş makinelerini de sürekli yenilediğinin altını çizen Başkan Burhanettin Çoban, amaçlarının kullanım ömrünü doldurmuş bakım ve yakıt maliyeti yüksek olan tüm araçları yenilemek olduğunu ve bu konuda da kararlı olduklarını söyledi. 2009 Nisan ayından itibaren Afyonkarahisar Belediyesine kazandırılan araç sayısının, geçtiğimiz 5 yıllık dönemde alınan araç gereçten çok daha fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Çoban şunları söyledi; “Geride kalan 3.5 yıllık süreçte de yenilemelerimiz devam edecek. Bunların içinde en önemlisi 4 tane kamyonumuz var. Bunları YÜNTAŞ Ekmek’in özelleştirmesi ile elde edilen gelirlerle Belediyemize kazandırdık. Yine bu yıl 3 tane sıfır iş makinesi satın aldık.”
Öte yandan Asfalt Şantiyesi’nde kullanılan finişerlerin çok eski olduğunu ve 22 yıllık finişerle asfalt hizmetlerinin görülmeye çalışıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Çoban, asfalt hizmetlerindeki kaliteyi artırmak ve daha çok asfalt yapabilmek için bir tane 1996 model 2. el, bir tane de sıfır bir finişer alındığını söyledi. Sadece bu asfalt finişeri ve silindir için 500 bin TL’den daha fazla bir bedel ödendiğini vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Yani her şeyimizi yeniliyoruz. İnşallah çok yakın zamanda da muhtemelen 2010 yılı Aralık ayına kadar Asfalt Şantiyemizi sıfırdan 3 Milyon TL’lik bir yatırımla yapıyoruz. Bu sadece asfalta yaptığımız yatırım şantiye yenilenmesi ile birlikte 1.5 yıllık sürede 5 Milyon TL’ye yakın bir rakam tutuyor ki bu 5 Milyon TL’lik rakam Afyonkarahisar Belediyesi kuruldu kurulalı asfalt şantiyesine harcanan paradan daha fazladır. Bu şu demektir. Yani biz iki yılda 60-70 yılda yapılan yatırımdan daha fazlasını asfalt şantiyemize kazandırdık. Asfalt şantiyemizde yapılan bu yeniliklerle birlikte inşallah 2011 Afyonkarahisar’da asfaltta rekor kıracağız” diye konuştu.
Belediye’ye kazandırılan araçların pek çoğuna alınan teşvik belgesinden dolayı KDV ödenmediğini ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin büyük bir tasarruf yaptığını belirten Başkan Çoban, “Arkadaşlar biliyorsunuz, iş makinelerine teşvik kapmasına girdiğinden dolayı teşvik belgesi alırsanız KDV ödemi-yorsunuz. Bizde gerekli çalışmaları yapıp teşvik belgemizi aldık ve aldığımız araçlara KDV ödemedik. Burada yüzde 18 gibi büyük bir karımız oldu. Böylelikle büyük bir tasarruf sağlayarak KDV’ye ödeyeceğimiz parayı da yine aldığımız araçlara aktarmış olduk” dedi.
Önümüzdeki dönemde alınacak kamyon, greyderler ve asfalt şantiyesinin diğer tüm ekipmanlarının da peşin para ile alınacağını hatırlatan Başkan Burhanettin Çoban, bu durumun da Afyonkarahisar Belediyesi’nin nereden nereye geldiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Başkan Çoban, “Biz 2010 yılı sonu itibariyle araç gerek ve ekipman için 6 Milyon TL harcamış bir Belediye olacağız. Bir çok belediye araç ve gerek alır fakat bunları borçlanarak alır, biz borçlanmadan peşin para ile araç alıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi kendi öz kaynakları ile istediği araç gereci alarak makine parkurunu yenileyebilecek güçtedir. Bu gücüyle de Afyonkarahisar’a olan hizmetimiz kat ve be artacaktır. Bir asfalt finişerinden 3 asfalt finişerine geçtik. Bu demektir ki Afyonkarahisar’da daha kaliteli ve yüksek oranda asfalt yapacağız” dedi. Düzenlenen araç tanıtımına Belediye Meclis Üyesi Mahmut Karcı ve Hüseyin Şehitoğlu, Başkan Yardımcıları Ziya Arı ve Sabri Demirkapu, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, YÜNTAŞ Genel Müdürü Mehmet Sarlık, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, İtfaiye Müdürü Murat Gürsan, Makine İkmal Birim Sorumlusu Serhat Düzağaç ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bakmadan Geçme