• Haberler
  • Genel
  • 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde her türlü imkan olacak

200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde her türlü imkan olacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak eşliğinde, yapımı tamamlanan AKÜ 200 Yataklı İlkYardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular İl protokol üyeleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve [&hellip]

200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde her türlü imkan olacak

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak eşliğinde, yapımı tamamlanan AKÜ 200 Yataklı İlkYardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular

İl protokol üyeleri, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ünlü eşliğindeki ziyaretlerinde ana inşaatı tamamlanan ve Eylül ayı içerisinde hizmete açılması planan AKÜ 200 Yataklı İlkYardım Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak, bilgiler aldılar.
İncelemeler sırasında il protokol üyelerine bilgiler veren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yurt içi ve yurt dışında hasta kabul edecek Hastanede her türlü imkanın mevcut olacağını belirterek, “7 katlı olan Hastanemizin içerisinde Türkiye’de sadece birkaç hastanede bulunan yürüyen merdiven ile robotik sistem olacak ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek” dedi. Hastanenin ihalesinin 22 Ocak 2010 tarihinde yapıldığını ve maliyetinin 30 milyon lira olduğunu ve Hastanenin şu anda çevre düzenlemesinin yapılıyor olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Solak, “Alt yapı ihalesi yapıldı. İhaleyi kazanan firmamız öncelikle Hastanenin çevre, otoyol, park ve otoparklarının inşaatını tamamlamaktadır. Hastanemizi kendi binasına paralel olarak, çevre düzeniyle birlikte Eylül ayı içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Hastenin kapasitesi ve verilecek hizmetlerle ilgili de bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Solak, “Hastanemizin 10 odası VİP, 40 odası tek yataklı ve 70 odası da çift yataktan oluşuyor. Ayrıca 25 cerrahi yoğun bakım yatağı ve 10 ameliyathanenin bulunduğu Hastanemizin arka yüzünde aynı anda 30 acil hastaya hizmet verilebilecek bir ortam bulunmaktadır. Yani, aynı anda 30 acil hasta geldiğinde hastalara sıra bekletmeden müdahale edilebilecek. Dolayısıyla sağlık alanında başta ilimiz olmak üzere bu bölgeye ciddi anlamda rahatlık ve ciddi biçimde imkan sağlamış olacağız” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme