200 liradan başladı, 3000 liraya satıldı

Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Dayanışma Derneği tarafından İrem Doğa Parkı’nda Süs Tavuğu Müzayedesi düzenlendi. Türkiye’nin tüm illerinden süs tavuğu üretecilerinin katıldığı müzayedede renkli anlar yaşandı. Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Dayanışma Derneği yararına Osmanlı Sultan Tavuğu cinsinin satışı ile başlayan müzayedede katılımcılar, birbirinden farklı tavuklara sahip olabilmek için birbirileri ile yarıştılar.KATILIMCILAR BİRBİRİLERİNE TAKVİYE OLDUDernek yararına satılan [&hellip]

Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Dayanışma Derneği tarafından İrem Doğa Parkı’nda Süs Tavuğu Müzayedesi düzenlendi. Türkiye’nin tüm illerinden süs tavuğu üretecilerinin katıldığı müzayedede renkli anlar yaşandı. Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Dayanışma Derneği yararına Osmanlı Sultan Tavuğu cinsinin satışı ile başlayan müzayedede katılımcılar, birbirinden farklı tavuklara sahip olabilmek için birbirileri ile yarıştılar.
KATILIMCILAR BİRBİRİLERİNE TAKVİYE OLDU
Dernek yararına satılan Osmanlı Sultan Tavuğu’nun müzayedesi, 200 liradan başladı. Katılımcılar, birbirilerinin söyledikleri fiyatlara takviye olarak fiyatı yükseltti. 200 lira, 10’ar, 20’şer artışlarla 1000 liraya kadar getirildi. Müzayede yöneticisi ise kürsüden sık sık “Bu tavuğu dernek yararına satıyoruz” diyerek müzayedeyi kızıştırdı. Fiyatta 1590 lira görüldükten sonra artışlar daha hızlandı. 10 kez daha fiyat artırımına gidildikten sonra, 5 buçuk aylık 2 Osmanlı Sultan Tavuğu, toplam 3 bin liraya satıldı. Söylenen para, “takviye” diye seslenen katılımcılardan peşin olarak toplandı.
DAVETE
KATILANLARA TEŞEKKÜR
Süs Tavuğu Bahar Müzayedesi’nde konuşan Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Dayanışma Derneği Başkanı Özcan Çetin, “Davetimize katılma nezaketi gösterdiğiniz için Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Dayanışma Derneği Yönetim adına şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimiz’in kazanıldığı topraklar, Anadolu’nun kilidi olan, Türkiye’nin termal başkenti, dünyanın en kaliteli beyaz mermerin çıkarıldığı, haşhaşı, kaymağı, sucuğu, özellikle Türkiye’nin yumurta borsasınanda ayda 40 milyon üretimi ile ilk sırada olan güzel şehrimiz Afyonkarahisar’a hoşgeldiniz” dedi.
AVRUPA, TÜRKİYE’Yİ TAKİP EDİYOR
Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kılıçoğlu ise süs tavuğu yetiştiriciliğinin önemli bir sektör hâline geldiğini, Avrupalıların da Türkiye’deki gelişmeleri takip ettiğini belirtti. Kılıçoğlu, “Avrupa Konfederasyonu’na girilmesini istiyoruz. Avrupa’da çok takip ediliyorsunuz. Bazı üreticiler, Türk üreticiler hangi hayvanı seviyorsa o hayvanı kümeslerinde besliyorlar. Bizim Avrupa Konfedarasyonu’na katılacağımız tarihler belli. Türkiye’de yapılacak eğitimlerin tarihleri belli. Bir federasyon tarafından ne yapılması gerekiyorsa, hepsi belirlenmiş durumda. Siz derneklere üye olacaksınız, derneklerimiz de federasyona kayıt yaptıracak. Bizim eğitimlerimizden dernek üyesi olmayanlar yararlanamayacak” ifadelerini kullandı.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme