• Haberler
  • Spor
  • '20 top kaybı ile maç kazanmamız çok zor'

'20 top kaybı ile maç kazanmamız çok zor'

OGM Ormanspor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Afyon Belediyespor Baş Antrenörü Can Sevim, 'Sezon başından beri en kötü hücum performansımızı sergiledik. Umarsızca çok top kaybı yaptık 20 tane top kaybı gibi bir istatistik ile maç kazanmamız zaten çok zor. Onun dışında da yüzeysel olarak rezalettik yani hem üçlük hem de ikilik yüzdemiz [&hellip]

OGM Ormanspor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında basın mensuplarının karşısına geçen Afyon Belediyespor Baş Antrenörü Can Sevim, “Sezon başından beri en kötü hücum performansımızı sergiledik. Umarsızca çok top kaybı yaptık 20 tane top kaybı gibi bir istatistik ile maç kazanmamız zaten çok zor. Onun dışında da yüzeysel olarak rezalettik yani hem üçlük hem de ikilik yüzdemiz çok düşük olması da hücum performansımızı çok kötü etkiledi. Hiç hesapta olmayan bir mağlubiyet aldık. Çok üzgünüz bunu önümüzdeki haftalarda maç kaybetmeyerek telafi etmek zorundayız” dedi.
Yeni kurallar gereği 4 sayılık çizgi hakkında sorulan soruya cevap veren Teknik Adam Sevim, “FIBA bunun değişik yöntemlerini bulmaya çalışıyor, yapıldıktan sonra bakarız şu anda bizimle bir alakası olan bir şey değil” ifadesine yer verdi.
“SAVUNMA İLE ALAKASI YOK”
Hücumdan sonra savunmada da iyi olunmadığı hakkında sorulan soruya cevap veren Sevim, “Rakibimizi 69 sayıda tuttuk ki savunma ile alakalı bir sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum. 69 sayı yedik sadece bizim hücumumuz bugün tamamen ofansif düzenden kaynaklandı. Ofenste istediğimiz gibi organize olamamamız, top kayıpları yapmamız, bomboş fast-break’a giderken yaptığımız top kayıpları bizim canımızı acıttı. Yoksa savunma ile alakası olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
“ALTAN’A GÖREV DÜŞTÜ OGÜN’E SIRA GELMEDİ”
Ogün Sevinç’in son 53 saniye kala oyuna girmesi hakkındaki soruya da cevap veren Sevim, “Şimdi 84 sayı ortalaması ile oynuyoruz biz bu ligde yani normal şartlarda yüzdemiz, skor ortalamamız gayet yüksek bu maç istediğimiz gibi olmadı. Ogün’e gelirsek eğer tamamen savunmak kaynaklı idi yani Altan’ı orada daha fazla kullanmak istedik. Altan’ı Anthony Graves’i tutması için hazırlığımız vardı. Bu yüzden Altan’a biraz orada daha fazla görev düşünce Ogün’e sıra gelmedi yoksa hücumsal anlamda değildi” diye konuştu..
“SİNİRLENDİĞİ ZAMAN TEPKİLERİNİ ÇOK NET BELLİ EDER”
Son olarak Kaptan Hadi Özdemir’in oyundan alındıktan sonra ki tepkisi hakkındaki soruya cevap veren Sevim, “Kendisi sinirlendi, oynadığı kötü oyuna sinirlendi Kaptan o şekilde sinirlendiği zaman tepkilerini çok net bir şekilde belli ediyor. Takıma ya da bana karşı yapılmış bir hareket değildi” dedi.

Bakmadan Geçme