20 bin engelli kamuda istihdam edilecek

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesis’lerinde engellilere yönelik eğlence programı düzenlendi. 8 adet tekerlekli sandalye dağıtımının da yapıldığı gecede engelli vatandaşlar doyasıya eğlendi. Düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, 2012’de 20 bin engelli vatandaşın kamuda istihdam edileceği söyledi Engelli vatandaşlar ve aileleri Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından organize edilen program [&hellip]

20 bin engelli kamuda istihdam edilecek

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesis’lerinde engellilere yönelik eğlence programı düzenlendi. 8 adet tekerlekli sandalye dağıtımının da yapıldığı gecede engelli vatandaşlar doyasıya eğlendi. Düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, 2012’de 20 bin engelli vatandaşın kamuda istihdam edileceği söyledi

Engelli vatandaşlar ve aileleri Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından organize edilen program çerçevesinde akşam yemeğinde bir araya geldi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programda Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğrencileri tarafından müzik ziyafeti sunuldu. Gönüllerince eğlenen engelli vatandaşlar, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Programda 6 adeti Şanlı Turizm ve 2 adeti Çağdaş Geri Dönüşüm Firması tarafından temin edilen toplam 8 tekerlekli sandalyede Protokol Üyeleri tarafından ihtiyaç sahibi engellilere verildi.
Kurslar devam ediyor
Programın ilk konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Meclis olarak yoğun bir tempoda çalıştıklarını söyledi. Yıl içinde bir dizi etkinlik düzenlediklerini dile getiren Yurt; “Engelliler Meclisi Birimimiz gerçekten birlik ve beraberlik içinde çok güzel çalışmalara imza atan bir Meclis’tir. Arkadaşlarımızın çok yoğun çalışmaları olu-yor. Bu çalışmalarımız içinde engelli kardeşlerimize verdiğimiz çeşitli kurslar var. Bunun yanı sıra güzel bir kampanya başlattık. Sizinde bildiğiniz kapak toplama kampanyası. İlk başta benimde inanmadığım bu kampanya sayesinde 30 tekerlekli sandalyemiz ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize ulaştırıldı. Bu anlamda Belediyemiz, Çevre Hizmetleri Birliğimiz, Çağdaş Geri Dönüşüm Firmamız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullarıyla birlikte destek verdiler. Kamu Kuruluşlarında işe alınacak engelliler için açılan sınavlara hazırlık için çeşitli kurslar düzenledik. Bu sınavlar sonucunda 12 engelli kardeşimiz kamuda memur olarak işe başladı. 2012 yılında yapılacak olan sınav içinde yine kurs düzenleyeceğiz. Bizim bu çalışmalarımızda tüm desteği kesintisiz olarak Belediye Başkanımız veriyor. Kendisine tüm engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. Mesut Yurt konuşmasının son bölümünde davetlilere çağrıda bulunarak çevrelerinde bulunan engellileri kendilerine ve engellilere ait okullara yönlendirmelerini istedi.
Yapılan çalışmalar gurur verici
Mesut Yurt’un ardından konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir ise Engelliler Meclisi’nin çalışmalarından övgü ile bahsetti. Birliktir şöyle konuştu; “Bu gecenin düzenlenmesinde katkıları bulunan başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kent Konseyi olarak Çocuk Meclisi, Kadınlar Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisimiz var. Tüm Meclislerimiz çok güzel çalışmalar yapıyorlar ama Engelliler Meclisimizin yaptığı çalışmalar sadece ilimiz-de değil Türkiye genelinde gerçekten gurur vericidir. Küçümsenmeyecek bu hizmet ve faaliyetlerin devamı da gelecek. Engellilerimiz yılın sadece bir günü anılmamalıdır. Engellilerimiz ilimizde Meclisimizin yaptığı etkinlikler sayesinde yılın birçok günü anılıyor. Başarılarınızın devamını diliyorum.”
268 bin engelliye istihdam sağlanacak
Vali Yardımcısı Ali Şanlıer de tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı. 2012’de 20 bin engelli vatandaşın kamuda istihdam edileceği müjdesini veren Vali Yardımcısı Şanlıer; “2012 yılında 20 bin engelli vatandaşımıza istihdam sağlanacak. Nisan ayı içinde bir sınav yapılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bu sene değişik bir uygulaması daha olacak. Engelli kardeşleri-mizin bilgi, beceri ve yeteneklerini daha iyi tespit maksadıyla bir çalışma yapılacak. Türkiye genelinde 268 bin engellimize iş istihdamı olacak şekilde bir program olacak. Bu kardeşlerimize planlı bir şekilde yıllara sari olarak iş imkanı verilecek. Bu devletimizin ulaştığı gücün ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Dünya ekonomik kriz ile boğuşurken, inşallah ülkemizde engelli, engelsiz bütün vatandaşlarımıza iş istihdamı sağlanır. Bizde envanter çalışmalarına başladık, Afyonkarahisar ilimizde ve 17 ilçemizde engelli kardeşleri-mizin tek tek envanterini çıkararak sınavlara hazırlamaya devam edeceğiz. Bu güzide gecede tüm ailele-rimize mutluluklar diliyorum. İnşallah her şey gönlünüzce olsun” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından engellilere katkıda bulunan Şanlı Turizm, Çağdaş Geri Dönüşüm Firması ve AKÜ Devlet Konservatuarı yetkililerine teşekkür plaketi verildi. Türkiye genelinde düzenlenen ve engellilerin katıldığı spor müsabakalarında dereceye giren sporculara da çeşitli hediyeler verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme