20 Aralık'ta Bozdağ, 1 Şubat'ta Davutoğlu

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, AK Parti'nin kongre sürecinde Bakanlar Kurulu üyelerinin Afyon'a geleceğini kaydetti. Tutumlu, 1 Şubat'taki AK Parti İl Kongresi'ne Başbakan Davutoğlu'nun katılacağını belirtti AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, haftalık basın toplantısında kongre süreci ile ilgili bilgi verdi. Tutumlu, 'İl kongrelerimizden [&hellip]

20 Aralık’ta Bozdağ, 1 Şubat’ta Davutoğlu

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, AK Parti’nin kongre sürecinde Bakanlar Kurulu üyelerinin Afyon’a geleceğini kaydetti. Tutumlu, 1 Şubat’taki AK Parti İl Kongresi’ne Başbakan Davutoğlu’nun katılacağını belirtti

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu, haftalık basın toplantısında kongre süreci ile ilgili bilgi verdi. Tutumlu, “İl kongrelerimizden önce ilçe teşkilatlarımızdaki kongreleri tamamlamayı düşünüyoruz. Sosyal İşler Başkanlığımız çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar. Üye ziyaretlerimiz başlayacak” dedi.
AFYON, BAKANLARI AĞIRLAYACAK
Partisinin İl Kongresi’nin 1 Şubat’ta gerçekleştirileceğini hatırlatan Tutumlu, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Şubat’taki kongremize katılacaklar. Davutoğlu’nun yanında 4 Bakanlar Kurulu üyesinin de gelmesini bekliyoruz. 20 Aralık’ta Merkez İlçemiz’in kongresine de Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ katılacak” ifadelerini kullandı.
2015’TE MUTLAK GALİBİYET
AK Parti’nin 2015 seçimlerinde vatandaşlardan tam destek alacağını aktaran Tutumlu, “Seçim sandığı gönülden geçenlerle şekillenmez. AK Parti, 2015 seçimlerini kazanacak, bu kazanması da mutlak bir galibiyet olacak” dedi.
PARTİ HER ALANDA ÇALIŞIYOR
Parti çalışmaları hakkında da bilgi veren Tutumlu, “Dış İlişkiler Komisyonumuz, Diyarbakır’da bir çalıştaya katılmışlardı. Oradan arkadaşlarımız dökümanlar getirdiler. AK Parti dış politikada insani değerli, değerler temelli ve stratejik yönelimlerde bulunuyor. İnsani temelli çünkü bütün diğer ülkelerle ilişkilerimizi canlı ve ayakta tutmaya gayret ediyoruz. İnsani yardıma ihtiyacı olan tüm komşularımıza bu noktada yardım ediyoruz. Onlara hastane gibi, okul gibi yatırımlar götürüyoruz. Değerler temelli, demokrasi, çoğulculuk, insan hakları çerçevesinde dış politikamızı şekillendiriyoruz. Stratejik, çünkü bölgede, bölgemizin haricindeki ülkelerde halk iradesine dayalı demokratik rejimlerle geleceğe yönelik işbirliği kurmaya çalışıyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

OSMANLICA YABANCI LİSAN DEĞİL

Okullarda Osmanlıca dersinin okutulması ile ilgili tartışmalar hakkındaki görüşlerini de açıklayan Hüseyin Tutumlu, Osmanlıcanın Türk kültürünün bir parçası olduğunu söyledi. Tutumlu, “Osmanlıca dersi konusu bazı çevrelerce yabancı dil dersi gibi algılanıyor, ama Osmanlıca dediğimiz şey Türkçedir aslında. Sadece harfler Latin harfleri değildir. Bizim kültürel mirasımıza sahip çıkmamız, Osmanlıca yazılmış eserlere yeniden ulaşabilmemiz, geçmişler köprü oluşturabilmemiz için en azından bu alfabeyi öğrenmek, uzun yıllardır Türkiye’de kuşaklar arası bu kopukluğa çare olacağını ve bu sayede insanlarımızın bir ihtiyacına cevap vereceğini düşünüyoruz. Mesela ben Afyonkarahisar’da şunu biliyorum, Osmanlıca kursu açıldı, Halk Eğitim Merkezinde ve ya özel bazı merkezlerde bu kurslar açıldı ve ben bir tanesini sadece 2 binin üzerinde başvuru oldu. Bunların içerisinde 60-70 yaşında insanlar var, demek ki böyle bir talep var toplumda. Bu talep her zaman vardı aslında.”

Bakmadan Geçme