2 yılda çehresi değişen mahalle

Kanlıca Mahallesi’nde 2009’daki yerel seçimlerden bu yana gözle görülür bir değişim yaşanıyor. Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali, mesaisini vatandaşın derdine derman olmak için harcıyor 2009’da yapılan yerel seçimlerin ardından Kanlıca Mahallesi’nde yeni bir sayfa açıldı. 2007’nin Haziran ayında yapılan muhtarlık ara seçimlerinde, mahalleye yeni taşındığı halde ikinci olan Ahmet Karaali, 2009’un Mart ayında yapılan seçimde muhtarlık [&hellip]

2 yılda çehresi değişen mahalle

Kanlıca Mahallesi’nde 2009’daki yerel seçimlerden bu yana gözle görülür bir değişim yaşanıyor. Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali, mesaisini vatandaşın derdine derman olmak için harcıyor

2009’da yapılan yerel seçimlerin ardından Kanlıca Mahallesi’nde yeni bir sayfa açıldı. 2007’nin Haziran ayında yapılan muhtarlık ara seçimlerinde, mahalleye yeni taşındığı halde ikinci olan Ahmet Karaali, 2009’un Mart ayında yapılan seçimde muhtarlık görevini üstlendi. 2010 yılında “Yılın Muhtarı” seçilen Karaali’nin göreve başlamasıyla Kanlıca Mahallesi’nde ciddi bir değişim yaşanmaya başladı. Yaklaşık 10 bin nüfusa sahip olan Kanlıca Mahallesi’nin her ay 86 ilâ 225 kişi arasında göç aldığını kaydeden Mahalle Muhtarı Ahmet Karaali, “Çocuk ailenin, muhtar mahallenin aynasıdır. Biz bize oy veren mahalle sakinlerinin oylarını helal etmeleri için çalışıyoruz” dedi.
Yollar ve parklar güzelleşti
Karaali, göreve geldiğinden bu yana pek çok değişikliğe imza attıklarını belirterek “3 park, yeniden düzenlendi ve bordür taşları döşendi. 3 araç hız kesici yapıldı. Sağlık Ocağı ve çevresine bordür taşları döşendi. Bir sokağımız hariç tüm sokaklarımız asfaltlandı. Örnek bir muhtarlık binası yapıldı. Hıdırlık mesire yoluna yürüyüş yolu yapıldı. Ayrıca her iki tarafına oturma bankları kuruldu. Hıdırlık çevresine trafik için ayna kuruldu. Mahalle içine 35 adet dönüşüm kafesi kuruldu. Sinek ve köpeklerle mücadeleye devam edildi. Ayrıca kışın karla mücadele edildi. O mücadeleleri de araca binerek takip ettim” diye konuştu.
Toplumsal eksiklikler gideriliyor
Muhtarlığın mahallelinin toplumsal eksikliklerini de gidermesi için görev yürüten bir makam olduğunu dile
getiren Karaali, şöyle devam etti:
“Ekonomik durumu zayıf olan aile-lerle ilgilendik. orunlu ailelerle, geçimsiz ailelerle maddi manevi şekilde ilgilendim. Geçimsizliklerine sebep neyse birebir ilgilendim, iki üç aileyi bu şekilde kurtardık. Göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 100 torba elbise dağıttık. 5’er kilogramlık makarna, bulgur, pirinç paketlerimiz var. Ben mühür parasını bu tür yardım işlerine ayırıyorum. Bir öğrencimize dershaneden burs temin edildi. Bazı öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri ve spor malzemeleri temin edildi. Hıdırlık bölgesinde bir adet çocuk oyun parkı yapıldı. Askere giden gençlerle ilgilenip onlar birliklerine teslim olana kadar bir ihtiyaçları olup olmadığı konusun takip ettim. 2010 yılında yılın muhtarı seçildim. Diğer mahallelerden gelen vatandaşlar muhtarlık binasına gıpta ile bakıyor. 115-131 sokaklara ses yayın cihazı takıldı. Elmas Sitesi’nin alt katında Halk Eğitim Merkezi’nden gelen hocalarımız biçki, dikiş, nakış kursları veriyorlar.”
5 MOBESE kamerası kuruldu
Ahmet Karaali, mahallenin güvenliğine de önem verdiğini belirtti. Mahallede Karaali’nin girişimiyle 4 adet sabit, bir adet hareketli MOBESE kamerası kurulmuş. Gün Sazak Bulvarı ve Sağlık Ocağı çevresine aydınlata armatörü montajları yapılmış.
Balkanlıoğlu ve Çoban’a davet
Karaali, mahallenin güzelleşmesinde Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın katkısının büyük olduğunu söyledi ve ekledi:
“Her iki devlet büyüğümüzün mahallemizi ziyaret etmesini ve bizleri onurlandırmasını istiyoruz.”
Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali’nin, mahalleyi güzelleştirmek için talepleri de bulunuyor. Bunların başında bir lise dengi okul geliyor. Bu anlamda, bin 665 metrekarelik bir alanda altyapı çalışması devam ediyor.
Bilgi Evi talebi
Muhtar Ahmet Karaali, diğer taleplerini şöyle sıralıyor:
“Mahallemizde Bilgi Evi kurulmasını istiyoruz. Çünkü burs bulamadığımız, okutamadığımız öğrencilerimizin boyunları bükülüyor. Bilgi Evi bu bakımdan çok yararlı bir hizmet. Pazar yerine ihtiyacımız var. Yaşlı amcalar, teyze-ler pazardan eşya getirirken muhtarlık binasının önünde mola veriyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Taleplerimiz arasında kalıcı asfalt ile doğalgazın mahallemize verilmesi de bulunuyor.” Murat ARISOY

Bakmadan Geçme