2 yılda 6 milyonluk araç alındı

Afyonkarahisar Belediyesi araç parkuruna dozer iş makinası kazandıran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, satın alınan dozerle birlikte şu anda Belediye’nin hiç bir araç ve iş makinası ihtiyacının kalmadığını açıkladı. Yatırım teşvik belgesi kapsamında alınan iş makinasi KDV ödemeden 970 bin liraya mal oldu Araç ve işmakinası ihtiyacı kalmadıAfyonkarahisar’da ilk olan bu iş makinasının bölge-mizde de çok [&hellip]

2 yılda 6 milyonluk araç alındı

Afyonkarahisar Belediyesi araç parkuruna dozer iş makinası kazandıran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, satın alınan dozerle birlikte şu anda Belediye’nin hiç bir araç ve iş makinası ihtiyacının kalmadığını açıkladı. Yatırım teşvik belgesi kapsamında alınan iş makinasi KDV ödemeden 970 bin liraya mal oldu

Araç ve işmakinası ihtiyacı kalmadı
Afyonkarahisar’da ilk olan bu iş makinasının bölge-mizde de çok az sayıda bulunduğunu kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, Belediye tarihinde ilk kez dozer iş makinasıyla Afyonkarahisarlılar’a hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacaklarını ifade etti. Afyonkarahisar Belediyesi’ne son iki senede yaklaşık 6 milyon liralık araç ve iş makinası kazandırdıklarını aktaran Başkan şöyle devam etti; “Afyonkarahisar Belediyesi olarak yeniliklere ve ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Bugün Afyonkarahisar Belediyesi’nin tarihinde ilk kez dozer iş makinasıyla Afyonkarahisarlılara hizmet etmeye başlayacağız. Belediyemiz şüphesiz son iki yıl içerisinde bir çok araç gerek ve iş makinası aldı. Tek eksiğimiz dozer kalmıştı. Herkesin bildiği gibi ilimizin etrafı yüksek dağlarla çevrili. Hıdırlık’ta olsun, İnaz Bölgesinde olsun çeşitli yol problemleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Maalesef bu yolları açarken çok ciddi sıkıntı çekiyorduk. Örneğin Hıdırlık yolunu açarken çok zorlandık. Bunları gördükten sonra Belediye olarak bir tane dozer satın almaya karar verdik” dedi.
İlk iş İnaz Bölgesi
Satın alınan dozerin operatör ve yakıt bedeli Belediye’ye ait olmak üzere aylık kiralama bedelinin yaklaşık 18 bin Euro artı KDV olduğunu kaydeden Başkan Çoban; “Gerekli araştırmaları yaptık. Burada gördüğünüz CAT D8T modelinde bir dozeri 425 bin Euro’ya KDV’siz olarak yani yaklaşık 970 bin liraya satın aldık. Bunun içinde KDV yok, çünkü biliyorsunuz teşvik aldığımız için KDV ödemiyoruz. İnşallah bu makinayı zor coğrafyalarda yol açmak için kullanacağız. Sanıyorum üç dört gün içerisinde İnaz arsalarının yolunu yapmak için bu iş makinası ile çalışmalara başlayacağız. Bu belediyemiz tarihinde bir ilk. Daha önce Belediyemiz hiçbir zaman dozer satın almadı. İhtiyaç olduğu zaman kiralama yöntemine gitti. Bize de böyle bir makina ihtiyaç olduğunda kiralama yoluna gittik. Fakat kiralama fiyatları çok yüksek. Örneğin CAT firması operatörü ve yakıtı Belediyeye ait olmak üzere aylık 18 bin Euro artı KDV kira bedeli isti-yor. Fiyatı yüksek gördük ve kendimiz satın almaya karar verdik” diye konuştu.
Hiçbir araç ve gerece ihtiyacımız kalmadı
Satın alınan dozerin son sistem teknolojiye sahip olduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban şöyle devam etti. “Bu dozer yaklaşık 40 ton ağırlığında, 300 beygirin üzerinde güce sahip, tamamen gelişmiş sistemden oluşuyor. Operatörün rahatlığı ve emniyeti için her şeyin düşünüldüğü çok güzel kabini olan bir makina Afyonkarahisar’da ne özel sektörde ne de DSİ’de ve Köy Hizmetleri gibi kamu kurumlarında böyle bir makina yok. Bunu ilk defa biz satın aldık. Bölgemizde de bu makinadan bulmak hemen hemen imkansız diyebiliriz. Allah kaza bela vermesin, makinamız Afyonkarahisarımıza hayırlı olsun. Bu makina ile Allah güzel hizmetler yapmayı bize nasip etsin. Şuanda hiçbir araç ve gerek ihtiyacımız kalmadı. Kırıcı aldık, yükleyici aldık, üç tane kazıcı-yükleyici aldık, dozer aldık, 7 tane kamyon aldık, asfalt finişerleri ve silindirler aldık. Artık Belediyemizin hiçbir iş makinasına ihtiyacı kalmadı. Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç olursa yine araç alımı yaparız. Son iki yıl içinde iş makinasına 6 milyon lira para harcadık. Ancak en yüksek bedeli dozere ödedik” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme