• Haberler
  • Gündem
  • 𔄚 yıl süremiz kaldı, kalıcı işler yapmalıyız”

𔄚 yıl süremiz kaldı, kalıcı işler yapmalıyız”

Belediye Meclis Toplantısında yapılan konuşmalarda Belediye Meclisi’nin 2 yıllık görev süresi kaldığına dikkat çekilerek, bu süre içerisinde şehre kalıcı hizmetler sunulması, en başta da trafik sorununa çözüm üretilmesi gerektiği konusunda görüş birliği dile getirildi. Başkan Zeybek, “Kale’nin çevresine sıkıştık kaldık. Şehri genişletmeliyiz” dedi     Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı dün akşam Meclis Toplantı [&hellip]

Belediye Meclis Toplantısında yapılan konuşmalarda Belediye Meclisi’nin 2 yıllık görev süresi kaldığına dikkat çekilerek,
bu süre içerisinde şehre kalıcı hizmetler sunulması, en başta da trafik sorununa çözüm üretilmesi gerektiği konusunda görüş birliği dile getirildi. Başkan Zeybek, “Kale’nin çevresine sıkıştık kaldık. Şehri genişletmeliyiz” dedi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı dün akşam Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında yapıldı.
AFYON’DAKİ BİRLİK ESKİŞEHİR’E
GIPTA ETTİRDİ
Toplantının açılışını yapan Mehmet Zeybek, son dönemde şehirde yapılan etkinliklerin yaygın basında geniş yer bulduğunu çevre illerden büyük övgüler aldıklarını vurguladı. Zeybek, “İlimizden ve gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden gerek ulusal düzeyde yayın yapan basında gerekse çevre illerde övgüyle söz ediliyor. Eskişehir’den ciddi düzeyde etkinliklerimize katılan misafirlerimiz vardı. Söyledikleri şu oldu; ‘Afyon koptu yerinden Eskişehir hala yerinde sayıyor.’ Eskişehir’de ‘Biz neden böyleyiz?’ sivil toplum kuruluşlarında görüşmeler oluyormuş. Tabi bu Afyon’daki birlikten, beraberlikten uyumdan dolayı çok güzel bir çalışmanın ürünüdür.” dedi.
TAHMİNİ BÜTÇE 650 MİLYON TL ÜZERİNDE
Belediye’nin 2022 yılı performans programı hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oybirliğiyle kabul edildi. Belediye’nin 2022 yılı tahmini gelir bütçesi 655 milyon TL, gider bütçesinin ise 650 milyon TL olduğu ön görülüyor. Plan ve Bütçe Komisyonunun 2022 yılı gelir ve su tarifelerinin belirlenmesi raporu kabul edildi. Rapora göre; 2022 yılında toplu taşımaya ortalama yüzde 10, Belediye’nin Sosyal Tesislerindeki hizmetlere AFBEL Otel’de dâhil enflasyonun altında yüzde 15 zam, su tüketiminde 10 metreküpten sonrasına yüzde 10 zam yapılmasını uygun görüldü. Fen İşleri Müdürlüğüne 2 adet kapalı kasa kamyonet alımı, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet çekici, 4 adet kamyon, 1 adet hafif ticari kasasız kamyonet alımı teklifi oybirliğiyle kabul edildi.
EMNİYET TAKSİ ŞEHİT
MURAT SARAÇ CADDESİNDE
HİZMET VERECEK
Belediye’ye ait 03 AB 535 plakalı arazi aracının Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliğine bedelsiz devrine karar verildi. Emniyet Taksi Durağı için Emniyet Müdürlüğünün yeni binası yanında yer belirlenmesi konusunda Trafik Komisyonu raporu kabul edildi. Taksi durağının Hasan Karaağaç Mahallesi Şehit Murat Saraç Caddesi üzerindeki yeşil alan olarak belirlendi. Uydukent Ekspres hattında çalışan araçların güzergâhında düzenleme yapılması talebi gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasından sonra meclis gündemine tekrar gelecek.
ESNAFIN ÜCRETLİ
OTOPARK TALEBİ KABUL EDİLDİ
Dumlupınar Mahallesi Yüzbaşı Bayburtlu Agâh Caddesinin, Milli Birlik Caddesinden, Osman Atila Caddesine kadar olan kısmının açık otopark olarak belirlenmesi, mevcut cadde otoparklarında uygulanan fiyat tarifesinin uygulanması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Esnaftan böyle bir talep geldi. ‘Ne olursunuz burayı ücretli hale getirin. Yoksa ne çalışabiliyor ne de dükkânımızı açabiliyoruz. Ücretli otopark yapılsın. En azından kamyonunu sabah bırakan adam akşama kadar almıyor, bulamıyoruz.’ dediler. Komisyonda bu doğrultuda rapor hazırladı.” dedi. Konya’da kurulan Agricities Uluslar arası Tarım Şehirleri Birliğine Semai Kaya ile Bahattin Savrukoğlu’nun asil üye, Harun Sağlam’ın yedek üye seçilesine oybirliğiyle karar verildi. Ukrayna’nın Poltova kentiyle Afyonkarahisar’ın kardeş kent ilişkisi kurmasına karar verildi.
HOBİ BAHÇESİNDE SÜRE
UZATIM BEDELİ 3 BİN TL
Süresi biten ve bitecek olan Hobi Bahçelerinde süre uzatım bedeli olarak önceki meclis toplantısında belirlenen 4 bin 500 TL’nin 3 bin TL olarak belirlenmesine karar verildi. Konuyla ilgili başvurular en son 15 Kasım 2021 tarihine kadar yapılacak. Buna göre süresi biten 310 adet Hobi Bahçesi için yine bin 500 TL katılım payı, 100 TL kira ile birlikte 2022-2023-2024 yıllarına kapsar şekilde biner TL’den toplam 3 bin TL süre uzatım bedelini kabul ederek başvuru yapanlara süre uzatım hakkı tanınacak.
ANS KAMPUSU ALANINDA
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
ANS kampüsü olarak görünen demiryolunun batısında kalan kısımda imar plan değişikliği yapılması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri bu konuda ret oyu verdi. Millet İttifakı olarak neden ret oyu verdiklerini açıklayan H. Hüsnü Taşer, “Sözkonusu alan Hazine arazisi olarak Belediye’ye düşecek oran çok düşüktür. Alt yapıyla ilgili bir takım hizmetler götürmek durumundayız. Otogarın olduğu bu bölgede iki kat imarlı yerler mevcutken 11 bin metrekarelik alanlardan oluşan 4 kat veya 1,2 emsalinde adalar vardır. Bir müddet daha üniversite hizmet alanının gelişeceğide dikkate alınarak bekletilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bununla ilgili bilgilendirme yapmak istedim.” dedi. İYİ Partili Meclis Üyesi İrfan Özsandık özel günlerde kabristana araç girmemesi yönünde talep olduğunu bildirdi. Özsandık, Selçuklu Mahallesine giderken Yüntaş Afyon Ekmek Fabrikası önünde sıkça kazaların olduğunu bu noktada bir kavşak yapılabileceğini belirtti. Mehmet Zeybek, konuyla ilgili Trafik Komisyonunun çalışma yapacağını kaydetti.
BAZI CADDELER GİRİŞ BAZI CADDELER
ÇIKIŞ OLACAK
CHP Belediye Meclis Üyesi Alaaddin Nakilcioğlu, şehiriçi trafikle ilgili gelişmeler hakkında Mehmet Zeybek’e düşüncelerini sordu. Nakilcioğlu, “İki yılımız kaldı birşeyler yapılmasında bu dönemde fayda var. Şehir içi trafik sorununu çözebilecek önlemlerimiz var mı? Uzun Çarşı sit alanına giden ve önemli bir köprüdür. Ben diyorum ki; Kurtuluş Caddesi, Milli Birlik Caddesi, Yeşilyol Caddesi, Gazlıgöl Caddesi buralarda bizim dönemimizin bir çalışması olsun.” dedi. Şehir içi trafik sorunuyla ilgili bazı tasarufların olacağını söyleyen Zeybek, “Bazı caddeleri giriş bazı caddeleri çıkış olarak düşünüyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli olan uzman arkadaş şu anda yurt dışında dönüşünü bekliyoruz. Ambaryolu, Kurtuluş, Milli Birlik Caddeleri bitişik nizamdır. İki araç park etti mi geçemiyor. Ha keza Ambaryolu da aynı. Yeşilyol caddesinde aşağı kısmı ortadan ikiye bölen refüjleri kaldırıp ya aşağıya ya iniş vereceğiz veya Ambaryolu’ndan çıkış vereceğiz. Zaten Ordu Bulvarı çift yönlü olacak. Kurtuluş Caddesi’nde de şehirden giriş veya çıkış olacak.” diye konuştu. Raylı sistemle üniversite ile şehir merkezini birleştirmeyi amaçladıklarını açıklayan Mehmet Zeybek, “Yüksek Hızlı Tren ihalesini alan firma ile Ulaştırma Bakanımızla görüştük. ‘Bu iş bizim işimiz hızlı trenle birlikte biz gerçekleştireceğiz.’ dediler.” ifadelerini kullandı.
ÖNER İL BAŞKANLARI VE VEKİLLERİN KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN
ADIM ATMASINI ÖNERDİ
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Alaaddin Nakilicoğlu’nun iki yıllılk görev süresi kalan meclis üyeleri olarak şehir yararına birşeyler yapılması görüşüne katıldıklarını söyledi. Kentsel Dönüşüm Projesinin kendi dönemlerine rast gelen altın bir olanak olduğunun vurgulayan Öner şöyle konuştu: “Kentsel Dönüşüm Projesi gerçekten bu şehir için bir olanaktı. Şehir merkezinde çöküntü bölgesi olacak bir alanın çözümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapılacak olması, alt ve üst yapıların bakanlıkça karşılanacak olması, belirlenen rakamların görüşmelerle olumlu noktaya gelmesiyle o bölgede hak sahipleri ve hiç kimse mağdur edilmeden bu işin çözüm aşamasına gelmişti. Tüm bunların olması bizim dönemimiz için çok büyük bir şanstı. Fakat şu anda askıya alındı gibi ülkedeki afetlerden veyahut bu fondaki paraların başka yerlere gidecek olmasından dolayı. Ben bu projeyi yine sonuna kadar savunuyorum. Şöyle bir önerim var; Afyonkarahisar’daki tüm İl Başkanlarımız, şehrimizi temsil eden Milletvekilleri Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan randevu alarak bu konunun gerçekleşmesi yönünde bir adım atabilirler mi? Çünkü malumdur inşaat sektöründe yüzde yüzlük artışlar var. Bakanlık bu fiyatları üste çekecek mi bilmiyoruz. Son sunduğu teklif üzerinden biz bu kentsel dönüşümü gerçekleştirebilirsek bu dönem meclisinin bence takip ettiği en önemli konulardan birisi olur diye düşünüyorum.”
İYİ Parti Meclis Üyesi Abdullah Hocaoğlu, Afjet Afyonspor’un yeni Başkanı Süleyman Karakuş’u kutlayarak başarı beklenildiğini belirtti.
AFYON ÇEVRE YOLUNA KAYARSA ŞEHRİN YÜKÜ HAFİFLER
MHP Meclis Üyesi Ahmet Yılmaz Kasap şehir içi trafikle ilgili düşüncelerini açıkladı. Kasap şunları kaydetti: “Afyon’un merkezini yıllardır Bankalar Caddesi, 2. Dumlupınar Caddesi ve Uzun Çarşı eksenlerinde hapsettik. Afyon’daki trafiği, otoparkı çözüme ulaştırmak istiyorsak bundan vazgeçmemiz gerekiyor. Yani Bankalar Caddesi’ndeki Afyon’un aksını Atatürk Bulvarına değilde çevre yoluna taşımamız gerektiğini düşünüyorum. Özetlersek; Çevre yolunda bir tane Özdilek hattımız var ve orası gelişti güzel bir kavşak oldu. Özdilek gibi 2 veya 3 kavşak oluşturma noktasına gidersek ve Afyon Belediyesini Valilikle birlikte bu kavşaklardan bir tanesine taşırsak, Uzunçarşı’taki kuyumcuları bir Kuyumcular Çarşısı yaparak vilayetle, belediyenin taşındığı kavşağa taşırsak Afyon’un içi kendiliğinden rahatlayacaktır. Biz ne yaparsak yapalım otoparkta başka şeyler de yapsak Afyon’un içindeki bu sıkışıklığı biz kaldıramayız. Çünkü içeride taşıt çok fazla. Otoparkı kaldırsak da yine çözüm gelmeyecek. Çözüm Afyon’u çevre yoluna kaydırarak şehrin yükünü hafifletmektir. Afyon çok çabuk gelişir ve büyür. Bunu göz ardı etmeyelim.”
NE HİKMETSE UFACIK KALE’NİN ETRAFINA DOLUŞTUK
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Alaaddin Nakilcioğlu ve Ahmet Yılmaz Kasap’a katıldığını belirterek şunları söyledi: “Biz bir ara dedik ki, Belediye’yi farklı bir yere taşıyalım. Sağ olsun aklı evvel arkadaşlar ‘Kendine saray mı yapıyor? Neyine yetmedi? Bu binaya yeni taşındı’ diye dedikodu yaptılar. Biz kene gibi içine dürülen bir şehir haline geldik. Minareyi kaybetmeyelim diye minareye sıkıca sarılıyoruz. Dur bakalım nereye kadar gidecek. Her ikinizin söyledikleri doğrudur şehri açmak gerekir. Ama ne hikmetse ufacık Kale’nin etrafına doluştuk.” Meclisin Aralık ayı toplantısı 1 Aralık 2021 tarihinde saat 18.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme