• Haberler
  • Eğitim
  • 2. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu düzenlendi

2. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu düzenlendi

Afyonkarahisar’da 2. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu gerçekleştirildi.   Afyonkarahisar’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle bir termal otelde düzenlenen sempozyumda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe eğitim öğretime büyük önem verdiklerini söyledi. Kendi Yap Atölyeleriyle beraber 3 önemli misyonun belirlendiğini gördüğünü ifade eden Boztepe, şunları söyledi: “Bunlardan ilki teknolojik anlamda bir çok [&hellip]

Afyonkarahisar’da 2. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle bir termal otelde düzenlenen sempozyumda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe eğitim öğretime büyük önem verdiklerini söyledi.
Kendi Yap Atölyeleriyle beraber 3 önemli misyonun belirlendiğini gördüğünü ifade eden Boztepe, şunları söyledi:
“Bunlardan ilki teknolojik anlamda bir çok bilimsel merakın bir duyarlılığın öğrencilerde oluşturulması noktasında ciddi bir altyapı hazırlanmış durumda. İkincisi öğrencileri teknolojiye bağımlı olan nesilden çıkarıp teknolojiyi kullanabilen ve katma değeri yüksek olan teknolojik ürünler üretmesi noktasında hazırlıklı aşamaya ulaştıracak altyapının oluşturulmasında ciddi katkı sağladığını gördüm. Üçüncü aşamada da sadece düşünen değil düşündüklerini de sahada uygulamaya imkan verecek donatıyı sağlayan mekanizmaların oluşturulduğunu gördüm.”
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da geleceğin teminatı çocukların geleceğe ayak uyduracak ve kendilerini zihinsel, fiziksel ve sosyal yönden tamamlayacak şekilde eğitim programı aldıklarını belirtti.
Atölyelerde bugüne kadar 8 binden fazla öğrenciye eğitim verdiklerini kaydeden Yalçın, “Teknoloji, bilimin teknik yönden ilerlemesidir. İnsan aklını ve hayatını güçlendirmek için sürekli gelişmektedir. Teknoloji yarışında bir bitiş çizgisi asla yoktur. Biz de bu yarışta yerimizi almak ve çağın gerisinde kalmamak için çocukları en donanımlı şekilde eğitilmesini amaçlamaktayız.” dedi. (AA)

Bakmadan Geçme