• Haberler
  • Genel
  • 2. Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı yarın açılıyor

2. Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı yarın açılıyor

Tarımda 2. Afyon buluşması Afyonkarahisar’da yarın açılacak olan 2. Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı ile ilgili olarak bir tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası , Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü , Afyonkarahisar Ziraat Odası , Damız ve Sığır Yetiştiriciliği Birliği, Hayvancılık Kooperatifleri Birliği'nin ortaklaşa gerçekleştiriceği [&hellip]

2. Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı yarın açılıyor

Tarımda 2. Afyon buluşması

Afyonkarahisar’da yarın açılacak olan 2. Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı ile ilgili olarak bir tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası , Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü , Afyonkarahisar Ziraat Odası , Damız ve Sığır Yetiştiriciliği Birliği, Hayvancılık Kooperatifleri Birliği’nin ortaklaşa gerçekleştiriceği 2. Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı ile ilgili olarak Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği toplantı solanunda gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısında fuar organizasyonunu gerçekleştirecek olan ART Fuar Organizasyon yetkilileri basın mensuplarına bilgiler verdiler.
Afyonkarahisar Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, Hayvancılık Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Tintaş, Damızlık Hayva Yetiştiricileri Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüseyin Eker’in katıldığı toplantıda ART Fuar Organizosyon Genel Müdürü Şafak Arıkan, fuar hakkında detaylı bilgiler verdi.
50 BİR ZİYARETÇİ HEDEFLENİYOR
04-07 Nisan 2013 tarihleri arasında Kültür Park ve Fuar alanında gerçekleştirilecek olan ve ilimizin ilk ihtisas fuarı olan 2. Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarına bu yıl 6 ülke ve 23 İlden 149 firma ve firma temsilcisinin katıldığını söyleyen ART Fuar Organizasyon Genel Müdürü Şafak Arıkan, geçen yıl 29 bin olan profesyonel ziyaretçi sayısının bu yıl 50 bin olarak hedeflendiğini söyledi.
ULAŞIMLAR ÜCRESİZ
İngiltere, Rusya, Arabistan, Almanya İtalya ve Fransa gibi ülkelerden katılımların olacağı fuarda 46 il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, Ziraat Odalarına, Ticaret ve Sanayi Odalarına, Ticaret Borsalarına, Kooperatif ve Birlikleri, KÖYDER’lere özel davetiyle gönderildiğini ve ulaşımlarının ücretsiz olarak karşılanmak üzere gerekli araç tahsislerinin yapıldığını belirten Arıkan, 2.Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarının 04-07 Nisan 2013 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini söyledi. Arıkan bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde kendilerine büyük destek veren Afyonkarahisar Valisine, Belediye Başkanına ve tüm idare yöneticilerine teşekkür etti.
FUARLAR ÖNCEDEN HAYALDİ
Tanıtım toplantısında konuşan Afyonkarahisar Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap ise bu yıl 2’ncisi düzenlenen Tarım-Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı’nın İlimizin gelişmesi ve bu sektörden faydalanan insanlarımız açısından çok büyük önem taşıdığını söyledi. Organizasyonun öneminin 6 ülke ve 23 İlden yapılan katılımında bir göstergesi olduğunu söyleyen Arap, fuarın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti. Toplantıda birer konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya’da bu fuarların kendileri için önceden bir hayal olduğunu söyleyerek, şimdi hayallerin gerçekleştiğini hatta hayata geçirilen projelerin geliştirilmesi için ileriye dönek adımlar attıklarını söyledi. Çankaya, “İnşallah önümüzdeki yıllarda bu fuarımız için kültürpark ve fuar alanı yetmeyecek ve Belediyemizden daha büyük yerler isteyeceğiz.
BÖLGE TİCARETİNE KATKI SAĞLAYACAK
Hayvancılık Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Tintaş, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birlik Başkan Yardımcısı İbrahim Göbel ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüseyin Eker’de organizasyonu tüm çaba ve gayretleriyle destek verdiklerini söyleyerek, tüm halkımızı fuarı gezmeye ve ziyaret etmeye davet ettiler.
Traktör, zirai donanımlar, mekanizasyon ekipmanları, sulama sistemleri, seracılık, hayvancılık ekipmanları, bahçecilik, fidancılık gibi dallarında sektörün en önemli firmaların katıldığı Afyonkarahisar 2.Tarım, Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı’nın bölge ticaretine de ciddi katkılar sağlaması bekleniyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme