2 sendika 2 farklı yorum

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik ve Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız 2013-2014 eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek olan okullarda tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını değerlendirdi Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, referandum süreciyle başlayan demokratikleşme ve özgürlükçü çabaların, 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz eğitimin ve okullardaki tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını sağladığını [&hellip]

2 sendika 2 farklı yorum

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik ve Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız 2013-2014 eğitim öğretim yılında yürürlüğe girecek olan okullarda tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını değerlendirdi

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, referandum süreciyle başlayan demokratikleşme ve özgürlükçü çabaların, 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz eğitimin ve okullardaki tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasını sağladığını belirtti. Eğitim-Sen Afyonka-rahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız ise, AK Parti iktidarının her şeyi ben yaptım mantığı ile hareket ettiğini belirtirken, uygulama ile laik eğitimin baltalandığını söyledi.
“SINIRLAMA TAMAMEN
KALDIRILMALI”
Okullarda tek tip kıyafet uygulamasını genel anlamda olumlu bulduklarını kaydeden, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Bakanı ve Memur-Sen il Temsilcisi Abdullah Çelik, ortaokul ve liselerde seçmeli olarak okutulan Kuran-ı Kerim derslerine kız öğrencilerin başları örtülü bir biçimde girebileceklerini, diğer derslerde ise başlarını açmak zorunda kalacaklarını ifade etti. Bu öğrencilerin psikolojik bir sıkıntı içerisine gireceklerini belirten Çelik, “Söz konusu sınırlamanın tamamen kaldırılması yönünde düşüncemiz var. Kız öğrencilerimizin sadece seçmeli olarak okutulan Kuran-ı Kerim dersinde değil, tüm derslerde başörtüsü örtmelerini gerektiren bir düzenleme yapılmalıdır” dedi.
Okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetleri ile ilgili maddeyi olumlu karşıladıklarını ancak yetersiz bulduklarını söyleyen Çelik, “Okullardaki kılık-kıyafet yönetmeliği ile ilgili maddeler Resmi Gazete’de yayımlanmış bulunuyor. Burada yapılan bir başka dikkat çeken maddeye de değinmek isterim ki, yapılan değişikliklerde zengin-fakir ayırımının ortaya çıkacağı üzerinden eleştiri getiren kesimlerin bir kısımları rahatsızlıklarını farklı meseleler üzerinden yansıtma amacı gütmektedirler” diye konuştu. Çelik, hükümetin sadece okullar için değil, çalışma hayatında da devam eden kılık-kıyafet yasağını da bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.
“LAİK EĞİTİM BALTALANIYOR”
İktidarın eğitimi yap-boz tahtasına çevirdiğini belirten Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız ise, “Hükümet, her şeyi ben yaptım mantığı ile bu zamana kadar hareket etmiş ve düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Gerçek düşüncesi laik eğitimi baltalamaktır ve ilk adımını bu şekilde atıyor. Bu yönergenin bir ölçüsü yok. Öğrenciler belki okula çarşaf ile gelecekler. Ne yapacağız? Bunada mı karşı çıkacağız” dedi.
Okullarda kılık-kıyafet serbestlik kanununun kısa kollu tişört ile ilgili maddesini de hatırlatan Akyıldız, kısa kollu giyeceklerin belirli bir ölçülerinin bulunmadığını, çıkan bu sebeplerden dolayı ise halkın özellikle kız öğrencilere cinsel obje olarak bakıp bakmayacaklarını merak ettiklerini dile getirdi. Bu tür girişimlerin hükümetin adım adım gerçek düşüncesini dayatmaya çalıştığının açıkça bir göstergesi olduğunu da savunan Akyıldız, yürürlüğe giren kılık-kıyafet yönetmeliği ile bu şekilde serbestliğin doğru olmadığını ve ayrıca emniyet bakımından da bazı sorunları beraberinde getireceğini düşüncesi içerisinde olduklarını ifade etti.
“BEN YAPTIM OLDU
MANTIĞI YÜRÜTÜLÜYOR”
Öğrencilerin okul dışına çıktıklarında hangi okulda okuduklarının bilinemeyeceğini dile getiren Akyıldız, “Bu noktada bir kez daha emniyet sorunu ortaya çıkcaktır. AK Parti iktidarı hükümete geldiği yıldan beri kimseye sormadan hareket etmektedir. Özellikle eğitimde yapılan değişikliklerle ‘ben yaptım oldu’ mantığı yürütülüyor. Bu tür değişiklikler yapılırken, sendikalara, öğretmenlere, velilere, uzman psikologlara ve diğer kamu kuruluşlarının görüşleri alınmalı. Eğitimde bu tür değişiklikler tabii ki yapılabilir. Ancak bu şekilde değil, bir iş birliği sağlanarak yapılmalıdır. Hükümete, 4+4+4 eğitim sisteminde olduğu gibi kılık-kıyafet yönetmeliğinde de tepkilerimiz olacaktır. Tepkimizi alanlarda da çıkıp göstereceğiz. Kokartlar takarak okullara gireceğiz. Gerekirse, kot pantolonu giyerek iş yerlerine gireceğiz. Bu tür uygulamalara asla tepkisiz kalmayacağız. Teker teker Cumhuriyet’in kazandığı değerleri yok eden zihniyet ile karşı karşıyayız, gerekli girişimlerde bulunarak belirli tarihlerde Ankara’da yürüyüş düzenleyeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme