• Haberler
  • Genel
  • 2. Sanayi'de gergin kongre – Kocatepe Gazetesi

2. Sanayi'de gergin kongre – Kocatepe Gazetesi

SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 2010 Yılı Olağan Genel Kurul Toplanısı’nı, Kooperatif’in idare binasında yaptı. Zaman zaman gerginleşen Genel Kurul’da, mevcut başkan Mustafa Keser, gelecek sene yapılacak Genel Kurul’da aday olmayı düşünmediğini belirtti. Keser, Kooperatif’in yaptıracağı bazı projeler için de Genel Kurul’dan yetki aldı. Kooperatif’in isminin değiştirilmesi de gelecek seneki Genel Kurul’da [&hellip]

2. Sanayi’de gergin kongre

SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 2010 Yılı Olağan Genel Kurul Toplanısı’nı, Kooperatif’in idare binasında yaptı. Zaman zaman gerginleşen Genel Kurul’da, mevcut başkan Mustafa Keser, gelecek sene yapılacak Genel Kurul’da aday olmayı düşünmediğini belirtti. Keser, Kooperatif’in yaptıracağı bazı projeler için de Genel Kurul’dan yetki aldı. Kooperatif’in isminin değiştirilmesi de gelecek seneki Genel Kurul’da tartışılacak.

SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu, 16 maddelik gündemle toplandı. Küçük Sanayi Kooperatifi idare binasında gerçekleştirilen toplantıda Divan Başkanlığı’na Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Küçükuygur getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından söz alan SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Keser, Genel Kurul’a kadar pek çok iyi ve yararlı işe imza attıklarını belirterek Genel Kurul’un hayırlı olmasını temenni etti. Keser, yapılan işler arasında İkinci Küçük Sanayi’nin yağmur suyu ve altyapı çalışmalarının da olduğunu belirtti. Keser’den sonra söz alan Ahmet Hastürk ise konuşmasında mevcut yönetimi suçladı. Hastürk, 2’nci Küçük Sanayi’nin iyi yönetilmediğini, asfalt sorununun hâlâ çözülmediğini savundu. Bin 200’ü aşkın üyesi olan İkinci Küçük Sanayi’nin yaklaşık 400 üye ile Genel Kurul yaptığını hatırlatan Hastürk, bazı üyelerin diğer üyelere vekalet verdiğini, ancak bu vekaletlerin sahte imzayla alındığını iddia etti. Hastürk, konuyu mahkemeye taşıyacağını kaydetti.
“Dava hepimizin”
Genel Kurul’da konuşan ESOB eski Başkanı İbrahim Kavas da “Dava hepimizin” diyerek, küçük esnafın 2’nci Küçük Sanayi’ye sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Kavas, şöyle konuştu:
“2’nci Küçük Sanayi’ye sahip çıkmak zorundayız. Dava bizim davamızdır. Menzile varmalıyız. Sanayi çarşısı noksansız faaliyete geçmelidir. Yolların yapılması için arkadaşlarımız çaba gösteriyor. Ben mevcut belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sanıyorum herhalde önümüzdeki günlerde yollara başlanacak. Bir kamu kuruluşunda nasıl görev yapılır, onu çok iyi biliyorum. Dava hepimizin, davaya sahip çıkmamız gerekiyor.”
Kavas, sert bir konuşma yapan Ahmet Hastürk’ün yeterince bilgi sahibi olmadığını da belirterek “Bu arkadaşımızı bir dahaki toplantıya sokmamanızı öneriyorum” dedi.
Baz istasyonu iddiası
Kavas’ın ardından Kazım Demir kürsüye çıktı. Demir, “Hepimizin cep telefonlarına bu Genel Kurul’a katılmamız için mesaj gönderildi. Peki 2’nci Küçük Sanayi’deki baz istasyonu kurulurken de bizim görüşümüz alındı mı, bize mesaj gönderildi mi?” şeklinde konuştu.
Bunun üzerine tekrar söz alan SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Keser, bütün iddialara tek tek cevap vereceğini söyledi. Ahmet Hastürk’ün yeterli bilgi sahip olmadan konuştuğunu söyleyen Keser, yönetime gelinceye kadar kendisinin de sanayiyi yönetmenin kolay bir iş olduğunu düşündüğünü belirterek, yönetime geldiklerinde bunun o kadar da kolay olmadığını gördüğünü vurguladı. 2012’de yapılacak Genel Kurul’da başkanlık için aday olmayı düşünmediğini, 2’nci Küçük Sanayi yönetimini bırakacağını açıklayan Keser, Kazım Demir’e de cevap verdi. Keser, baz istasyonuna değil veri alış-veriş istasyonuna onay verdiklerini, ancak bu onayın da 2006’daki Genel Kurul’un Yönetim Kurulu’na verdiği yetkiye dayanarak gerçekleştiğini belirtti. Veri alış-veriş istasyonunun Kooperatif’e gelir getirdiğinin altını çizen Keser, her yıl enflasyon oranında ek gelir kazandıklarını, veri alış-veriş istasyonunun sağlığa zararlı olmadığını, vatandaşların yanlarında taşıdıkları cep telefonlarının daha tehlikeli olduğunu söyledi.
Boş arsa değerlendirilecek
Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu faaliyet raporlarının, bilonço ve gelir gider cetvelinin, Yönetim ve Denetim Kurulları’nın ibrasının oybirliği ile kabul edildiği Genel Kurul’da Mustafa Keser, 2012’de yapılacak Genel Kurul için de bazı yetkiler istedi. Keser, 2’nci Küçük Sanayi Sitesi’nin 1’nci Giriş Kapısı’nın sağındaki 1’nci Etap Çarşı olarak adlandırılan 8 bin 525 metrekarelik boş arsa hakkında Genel Kurul’a bilgi verdi. Bu arsanın üzerinde bir iş merkezinin kurulabileceğini, bu iş merkezinin kurulması halinde kooperatifin de bundan kârlı çıkacağını kaydeden Keser, konuyla ilgili olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden bazı bilimadamlarıyla da görüştüklerini söyledi. İş merkezi taslak projesi için sembolik bir ödülü olan yarışma düzenlenebileceğini söyleyen Keser, bu konuda Genel Kurul’dan yetki istedi. Keser, iş merkezinin yap-işlet-devret modeliyle inşa edilebileceğini söyledi. Bu noktada söz alan Sabri Kanlı, böyle bir harekete girişmeden önce Kooperatif’in feshedilmesini istedi. Kanlı, babasının da bu sitede çalıştığını ancak yeteri kadar para kazanamadığını, kendisinin de aynı durumda olduğunu söyledi. Kanlı’nın konuşmasının ardından Genel Kurul, iş merkezi ile ilgili Yönetim Kurulu’na yetki verilmesine karar verdi.
Keser, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Isparta 7’nci İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü’nün 23 Şubat 2011 tarih ve 504 sayılı yazısı hakkında da Genel Kurul’u bilgilendirdi. Genel Kurul’da, hurda niteliğindeki malzemelerin liste edilerek hurdacılara teklif yoluyla satılması teklifi de kabul edildi.
SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’nun gündemindeki bir diğer konu da 2011 yılına ilişkin aidatlardı. 60 metrekarelik dükkanın aidatı için 2011’in Temmuz ayında 48, Aralık ayında 48 lira ödenmesi kabul edildi. Aidatlar, 120 metrekarelik dükkanlar için 69 liralık iki taksitte, 180 metrekarelik dükkanlar için 144 liralık iki taksitte ödenecek. (Kocatepe)

İki isim önerisi
SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’nda, 2012 Genel Kurulu’nda tartışılmak üzere iki isim önerisi getirildi. Genel Kurul Üyeleri, İkinci Küçük Sanayi Sitesi’nin Zafer Sanayi Sitesi ya da Kocatepe Sanayi Sitesi olarak değiştirilmesini istedi.

“Dedikodu yapmayın”
Mustafa Keser, Genel Kurul’daki kararlara ve konuşmaların içeriğine itiraz eden üyelere cevap vermek için sık sık kürsüye çıktı. Keser, “Suizan etmeyin. Dedikodu yapmayın, gerçeklerle konuşun” dedi.

2 kişi salon dışına
SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’nda zaman zaman gergin anlar yaşandı. Genel Kurul’a katılan Kazım Demir, Başkan Mustafa Keser konuşurken ayağa kalkıp söz alınca, Genel Kurul, karşılıklı konuşmaların yapıldığı bir ortama döndü. Demir, kürsüye yürümeye başlayınca Divan Başkanlığı, güvenlik güçlerini göreve çağırdı ve Demir, salondan çıkarıldı.
Genel Kurul’un bitmesine dakikalar kala, bu sefer de Ahmet Hastürk ile Yönetim Kurulu üyeleri arasında tartışma çıktı. Genel Kurul’un bitmesiyle birlikte Divan Başkanı Mehmet Küçükuygur, Hastürk’ün kendisine hakaret ettiğini söyledi ve ağır bir kelime kullandı. Hastürk de ona karşılık vermek için kürsüye yürüyünce, salon yine karıştı. Kısa süreli arbededen sonra Hastürk de güvenlik güçleri tarafından dışarı çıkarıldı.

4 yılda 4 bin ağaç
SS Afyonkarahisar İkinci Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür etti. Keser, 4 yılda, her yıl 1000 ağaç olmak üzere toplam 4 bin ağaç diktiklerini belirtti. Keser, ağaç temini konusunda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun çabalarının etkisinin büyük olduğunu belirterek Eroğlu’na teşekkür etti.

Bakmadan Geçme