2. Sanayi Sitesi üyelerin ilgisini bekliyor

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin olağan mali genel kurul toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadağı için 23 Haziran Pazar tarihine ertelendi. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, ikinci toplantıya kooperatif üyelerinin ilgisini beklediklerini belirtti 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, mali genel kurul toplantısına katılım için tüm kooperatif üyelerine yazılı tebligatın iadeli taahhütlü olarak gönderilip [&hellip]

2. Sanayi Sitesi üyelerin ilgisini bekliyor

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin olağan mali genel kurul toplantısı yeterli çoğunluk sağlanamadağı için 23 Haziran Pazar tarihine ertelendi. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser, ikinci toplantıya kooperatif üyelerinin ilgisini beklediklerini belirtti

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, mali genel kurul toplantısına katılım için tüm kooperatif üyelerine yazılı tebligatın iadeli taahhütlü olarak gönderilip davetin gerçekleştirildiğini söyledi. Keser, mesaj sistemi aracılığıyla kooperatif üyelerinin ayrıca iki defa daha bilgilendirildiklerini belirtti.
EKSERİYET BİR TÜRLÜ
SAĞLANAMIYOR
Kooperatif mevzuatı gereğince 1/4 çoğunluğun temsil olarak sağlanmakla mükellef olduklarını dile getiren Mustafa Keser, kaçıncı kez toplantı düzenlenirse düzenlensin kanuni çoğunluğun mutlak surette sağlanması gerektiğine dikkat çekti. İkinci toplantının yapılacağı 23 Haziran Pazar günü bin 283 kooperatif ortağından 321’nin temsil edilmesinin zorunlu olduğuna işaret eden Keser; “Biz toplantı öncesi üyelerimizden vekalet talep etmedik. Bu konunun gereği de kooperatifimizin bütün sorunlarıyla ilgili üyelerimizle doğrudan doğruya iletişime geçmek için genel kurul toplantısı aracılığıyla bilgilendirmek istiyoruz. Böylece genel kurulda tüm yetki ve kararları almayı amaçlıyoruz. Bu nedenle hiçbir üyemize vekaletname vermeleri talebinde bulunmadık. Görünen odur ki, üyelerimiz hangi nedenle olursa olsun toplantılara ekseriyeti sağlayacak şekilde katılımı sağlamıyor. Bu gerekçe ile Bakanlık temsilcimiz daha önceki davetiyelerimizde belirtildiği üzere 23 Haziran Pazar günü saat 09.30’da toplantının imzaya açılacağı saatte yapılacağını ifade etti. Üyelerimize mesajla katılamamaları halinde temsilci atamalarını ifade edeceğiz.” dedi.
GÜNDEM MADDELERİ BİLDİRİLDİ
Mustafa Keser, 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi mali olağan genel kurul toplantı içeriğinin davetiye mektuplarında yer aldığını, toplantının ilk 7 maddesinin rutin olduğunu söyledi. 36-41 adalar arasında doğal gaz şebekesinin döşenip döşenmeyeceği yönünde bir oylama yapılacağından söz eden Keser şöyle konuştu: “Gündemimizin 8’nci maddesinde sitede iş yeri ruhsatı çıkaramayan üyelerimizin ruhsatları çıkartıldı. Ödemelerini geciktirenlerin gecikme zamlarını tespiti konusu ele alınacak. 9’ncu gündem gereği Bakanlıkla yapmış olduğumuz yazışmalarda; işyerini satan üyelerimizin üyelikten çıkarılıp yeni satın alanlarda doğrudan üye olarak kaydedilmeleri yönündeki yazışma sonucu üyelerimize bildireceğiz. İkinci toplantımıza üyelerimizin ilgisini bekliyoruz.”

Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme